Tak Payah Nak SOFA baru sangatlah......

.
.
wokeh.. ramai yang tak menyabo nak tau apa jadik bila kami sampai kedai tu eh??? amboi... jangan la maki aku wei.. ni aku nak sambung cite la nih... cer bawak besabo skit... sabar tu kan separuh dari iman.... ^_______^

dah macam hape dah sopa aku nih.. kulit die mmg totally hancur la... tambah pulak hadif suke melompat atas sopa! so tetiap hari kena menyapu coz serpihan kulit tu koyak n berterabur... sobss...

okey... jom sambung... sampai je weolls kat jusco au setiawangsa tuh, kami terus pegi kedai my pillow tuh... tapi.... sampai je tengok KEDAI TUTUP uolls..... cam peliks tau.... takkan hari² gini die tutup kan? tanya kat kedai sebelah die cakap kedai tu dah dah takde... dah tutup!

pergh.... hangin jer bila dengar... laki aku try call promoter yang weolls beli sopa tu.. memang dari dulu deal ngan die jer... klu bayo tiap² bulan pon ngan die jugak kat kedai tu... tapi tak dapat uolls.. tiada dalam perkhidmatan ke hape ntah!! 

so esok tu kat opis aku try google website die... web still ada lagi.. dan kedai kat jusco tu memang die punya show room + HQ. tapi bila call no opis tak dapat! tiada dalam perkhidmatan rasanya.... pastu terus rasa memang sah kedai tu dah tutup/bungkus!!! cisss...

aku nak bawak benda ni kat mahkamah pengguna pon cam tak sure boleh ke tidak! sebab kedai tu memang dah takde!!! nak contact pon tak dapat.. dah tu cane??? aku rasa mesti ramai orang komplen kualiti ntah pape sebab tu die tutup! pastu biasa aku denga kedai² camni memang buat gini, tutup perniagaan then bukak kedai atas nama lain.. yang bakar kedai sendiri pon ado... then claim insurans bukak kedai baru... eh ye ker? ni aku dengar orang cerita lah yer... huhuhu....

pastu weolls ambik keputusan... terima denga redha je lah.. tak pe la.. takde rezeki kami.. huhuuh... tapi.. tapi... ni lah masa kami nak usha sopa baru!! i loike....

memang klu ada masa weolls rajin singgah kedai perabot tengok² mana sopa yang berkenan... nak bersopa baru di hari raya la katakan... kali ni takde usha kedai mahai dah.. tengok kat kedai biasa² ajok.. atleast klu rosak pon tak ralat sangat.. huhuhu...

tapi bila pikir balik, kite repair je la sopa yang ade tu.. span die okey lagi.. memang sangat-sangat okey! sedap lagi duduk.. so, kami ingat nak tukar fabrik je la.. huhuhu... so misi diteruskan cari kedai yang boleh repair sopa... jumpa satu kedai kat Bangi.. area restoran abdullah chan tu...


http://lh3.ggpht.com/-RAKFjUWM6mo/UAZu50WtGbI/AAAAAAAAA-A/H0QUrotm6Ew/s0/20120717_202854.jpg
D'Thukang - pusat membaik pulih sofa dan perabot....


lepas contact d'thukang dan buat appointment, so pekerja die datang la kat umah dengan satu beg beso.... ada banyak giler contoh kain fabrik untuk sofa..


agak² aku amik yang mana????

lepas pilih fabrik, bayo deposit, sopa tu orang d'thukang angkut bawak balik... dan tunggu la dalam masa 2-3 minggu nanti depa anta sopa 'baru' kat kami.. ngehngeh.. tak sabar nak tengok sopa baru raya! muahahaha...

nanti bila sopa baru dah dapat, aku show off kat sini yek... hehehe..

thanks korang sudi baca cite sopa aku yang ntah pape nih.. semput aku nak taip.. huhuhuh....


.

12 comments:

munna said...

BEST JUGA KALAU ADA TUKANG REPAIR SOFA KAT TEMERLOH NI... BOLEH TUKAR SAMPUL SOFA KAK MUNNA

SyaNa said...

ooo bleh tukat fabric ek sofa gitu
haha tidak ku tau wei
kalo jd aku, mmg aku buang da
oo ni br tau ade service gini

mcm nk tukar jd fabric jek sofa aku tu
sbb boring la dgn kulit jek selama ni
tukar fabric bleh buat english style

mama aleen said...

ok la tu.. recycle :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Alaa...! Tak sabar nak tengok sofa baru nii!! update cepat sikit ok!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

dah agak dah, kita dulu selalu pi cavenzi kat area on the way ke shah alam, 1 day kami pi cam pelik, mana pi kedai tu ek...then kedai2 yang berdekatan kata, kedai deme terbakar, tapi ada budak kat situ cakap, bukan terbakar, tapi sengaja di bakar sbb kedudukan kedai x stategik, so after bakar deme claim insuran then bukak kedai baru kat sungai buloh tepi jalan...kita beli sofa leather tu kat kedai biasa je...risau gak ni...tak pe nanti dah repair mesti shantek punyer...

Chekgu Azrine said...

Yeayyy..ada sofa baru raya nti!!

Bionic women said...

mesti amik yg itam merah tu kan? kan? kan??? kita pun dah tau xperlah, atleeast nnti kalau dah jadi gitu leh ler kami serbu dthukang tu..hehe

Nad @ MamaZN said...

mesti yg ada kaler2 merah tu, hehehe

Ardini Humaira said...

waaa kreatif :D jimat :D bagus2

eima said...

gitu je ending nye ... aku ingat climax die menarik .... ade sesi hentak meja ke ...

tp sofa mahai ko tu kulit je tipu tp kusyen foam tahan lama ngan sedap duduk .... seb baik la jumpa org leh repair ..incasesopa rumah aku tu jd cam ko ...kot2 la aku leh cilok idea ko ni jimat kos...kiiiki


nanti jgn lupa nk bgtau harag repair tu ye ....

Mama Gee said...

wahhh K nnti bg akak no tukang ni...dgn no tukang drill lubang eh..
sofa kt umah tu pun kena baik pulih gak tu....

jemarisuri said...

salam js pun sedang mencari org untuk repair sofa umah...mmg dh tak comel dah rupanya...huhu

blh bagi contact number tak?
thanks