Colmar Tropicale, Bukit Tinggi

.
jom sambung balik cite pasal percutian selama 3 jam ke Bukit Tinggi.... kecik je Bukit Tinggi tu, kesekejapan jer dah boleh round semua.. :b

Colmar Tropicale - A French-themed resort

seriyesly, cantik sangat tempat ni.. bangunan² dia memang klasik - perkampungan ala Perancis gitew...dan memang pon orang datang kat sini sebab nak tengok sendiri senibina bangunan dia sambil bergambo.. hewhew...


nak masuk ke sini dikenakan bayaran sebanyak RM12 untuk satu kepala. bukan satu kereta yer.. :b


tiket masuk


sempoi giler kaunter tiket dia.. tak sepadan dengan tempat.. hewhew...


bangunan kat belakang aku tu la tempat parking kereta.


nampak je bangunan² cantik kat colmar ni memang hati rasa teruja sungguh... tak sangka sampai jugak tempat ni.. hewhew.. so, bergambar lah kita buat kenang-kenangan....


tempat yang wajib bergambar kalau sampai sini.. jam je kot! huhu


pandangan dari atas... kecik je colmar ni... dan takde benda sangat pun... cantik untuk bergambar jer..


tak silap aku bangunan ni semua bilik hotel.. belah bawah je kedai sebenier/restoran/cafe. kat sini ada live show jugak.. show tarian rasanya tapi aku tak tunggu la coz lambat sangat start nye..


game tikam² macam kat funfair... kedai games token pun ada.. atleast ada la aktiviti sikit untuk orang menginap kan?....


feberet hadif - haip! korek idung pulak die..


salah satu restoran kat sini.. harga jangan tanya la.. memang mahal!!! mineral water saiz kecik RM3 rasanya.


candid! tengah dok check-in kat fesbuk kot :b


sebelum balik, bergambar kat kuda dulu...

well, takde ape pon kat Colmar Tropicale nih... just hotel untuk orang yang menginap, bangunan yang cantik, dan port untuk bergambar sajok.. ni pendapat aku la ek.. tapi seriyes tempat ni memang lawaaaaaa gila!


10 comments:

♥cikmOt♥ said...

tulah, memang tempat bergambar jek...
lelain takde apa sangat...tapi betul la kata ko, memang cantik...

Nad MamaZN said...

FM? FM?
ala...takkan takde kotttt =P

mama tisya said...

mmg kalo p cni feel2 mcm kt overseas...mmg tkde apa sgt tp utk posing2 cun

eima said...

hmmmm cam tak besh je ... hehehe

ujee said...

x brp nak berbaloi la...dah le masuk kena bayar...dlm pun nak main apa2 kena byr lg....kalo nak overnight ok la kot...

mama_umar_maryam said...

yeh? mmg blm pnh g sini..utk rilek2 tgk bgnn ala2 obersea okla kot kan

Chekgu Azrine said...

Blm penah sampai...uhuk..

Sidratul Muntaha said...

yupkami 2 kali pergi
mgm tuk rehat2 n lyn sejuk2 je
takde ape sangat pun
tpi bolehlah..

Zee Suhaini said...

tak sampai lagi sini..

Si Ketam Batu said...

last sampai 5 tahun lepas, this weekend cadang nak repeat, hope masih maintain lagi fasiliti yang ada.... sesuai untuk berehat sajo Colmar ni, aktiviti tak banyak dan costly juga IMHO.