Japanese Village & Botanical Garden, Bukit Tinggi

.
.
wokey... jom sambung balik pasal percutian singkat kami ke Bukit Tinggi... ada 2 lagi tempat aku tak cover story.. hewhew.. tempek gambor je la ek... malas nak menaip nih.. :b

Japanese Garden
.
Rumah Teh Jepun yang pertama di dunia dalam Hutan Tropika.. bangga.bangga


ni tempat parking kereta... kalau korang naik tram dari Colmar tu pon nanti driver tu benti kat sini jugak.. tapi aku nasihatkan better korang naik kereta sendiri je la.. tak yah naik tram. sebab tram ni ada time² die.. kang dah abis berjalan nak kena menunggu tram pulak.. kot tetiba hujan ke, nak memerut ke kan? so, better naik kete sendiri.. nak singgah mana² pun senang.


i believe i can fly....


nak ke Japanese Village tu kena panjat tangga ni yer.. tangga ni sebelah je dengan parking kete... bapak tinggi tangga die wei... gayat pon ada coz sebelah tu curam.. hewhew...


lepas tu, kena berjalan lagi nak ke Japanese Village.. merembes peluh mak! hahaha...


jalan die berbukit yer... dalam 90 darjah jugak kena mendaki.. sila siapkan mental fizikal yer kalau nak ke sini.. ngeeee~


tapi sebaik je korang sampai kat depan Japanese Village ni, komfem penat tu hilang... tempat ni cantik gila weiiii... rasa macam dok kat Jepun! hahaha.. dengan suasana sejuk nyaman (lepas hujan), kawasan menghijau... memang heaven....


dan disambut mesra oleh ikan-ikan nih... :b


ape pun, famili potret dulu!


hug & kiss


ada rumah jopun!


nak sewa kimono untuk fotogedix pon boleh! RM20 yer...


candid!


jarang dapat bergambar berdua camni...


Botanical Garden

kat dalam ni ada macam² jenis pokok/bunga... kami tak turun pun.. dah malas nak berjalan.. hewhew...


snap dari atas jer...


fotogedix jab...


lagi???

ingat nak tempek lagi, tapi takut ada yang muntah lak... :b


ada jual² makan gak kat atas nih... tapi japanese food la.. aku tak lalu...


kedai sebenier.... belah kanan tu toilet...


FM kat sini harga RM9.90 untuk 3 bijik... ok la kan?


pict last before turun bawah.....

semput!!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

11 comments:

mama leen said...

penah sampai sini tapi tak singgah.. sebab hubby sakit perut pastu toilet dia tak bleh kunci.. huhu..

eima said...

nenanti nk ngajak enpanjang pi jugak la ... saje nk amik angin sejuk mata memandang ...hijau je

♥cikmOt♥ said...

ko ada beli fm tuk aku tak...sobss

Nad MamaZN said...

Ala, bestnye kay...!!!
Nape hadif tak dok dlm stroller?

MRS. K said...

Nad MamaZN ~ sebab paklang die ada skali. so die la mangsa dokong dak hadif ni. kuikui

~Cik Viva~ said...

salam..

best jugak kat sini..nak try pakai kimono tu...

mama tisya said...

tkde tram ke naik atas..dlu kitorang naik tram..tp ada je jln kaki tp mmg semput..hehe

MRS. K said...

mama tisya ~ tram smpai parking jer

Nory Zoulkefle said...

taun lepas nory pegi, merasa jgak pakai kimonon sewa tu...hikhikhikhik

Mon MonaLea said...

tak smapai pun kat sini. dekat tangga dah mengah. turun balik dok dalam kereta jelah.

Rin Maira said...

iskk nk bergedik kt sini plak lahh........hehee

lawooo kasut pink tu....