1 Ramadhan



Alhamdulillah... dah kui 3 lebih pon.. perut masih bertahan. takde bunyik² pun. klu hari biasa jangan harap la... baru pas lunch, perut mintak isi lagik. tsktsk... cuma tak tahan ekon opis sejukkkk sangat! baby dalam perut ni pun cam memahami ibu die puasa :b. sabo yer baby, tinggal bape jam lagi.. nanti kite makan yer....

 ni gambo bile ntah aku tepek balik sebab nak bagitau lebih kurang gini la aku sahur tadi. cuma tambah ikan bilis goreng jer.. ini pun bagi aku dah menyelerakan.. ye la.. dah la sahur sorang². hubby outstesen. sobsobss... 

malam tadi dah ajar hadif niat puasa untuk sebulan. pagi tadi masa die tido aku dah bagi susu. laju je die minum. tapi aku rasa hadif kat skool tak puasa pon. takpe la, kecik lagi taknak paksa. ramai parents slalu focus suh anak puasa dari 4/5 taon siap bagi reward klu puasa penuh tapi tak tekankan suh solat. acaner?


rezeki 1 Ramadhan. dapat kurma free. Alhamdulillah...

haini ingat nak masak sambal sardin je la.. pastu goreng ikan masin yang beli kat Tanjung Dawai last week.. nak singgah param malas la pulak. tak sempat lagi nak beli barang dapo. last week kan pegi Kedah adik ipar kawin, pastu singgah kampung makan durian. isnin baru balik Putrajaya then malam tu hubby kena outstesen. so, makan je la apo yang ado. huhuhu


12 comments:

Nory Zoulkefle said...

alhamdulillah rezeki dapat kurma free..

Kniedaz said...

yg simple tu yang sedap...selamat berpuasa

Hidayah A Kassim said...

petang2 gini tgk nasi dengan telur tuang kicap pun selera je rasa...

::NureeN:: said...

nureen pon dpt kurma td.. hehe
preggy dh brapa bln?

lieyalatif said...

uihh tu menu sempoi yg tersdap tuuu.....lagi2 kicap kipas udang...mmg sedap lah!

syariza09 said...

semat berpuasa la wehhh
nak sekotak.......

Nad MamaZN said...

Setuju..
Puasa lg dipentingkan dr solat makpak skrg ni

Selamat berbuka kay!

Chekgu Azrine said...

Sardin ngn ns panaih..mak aihhh..terangkat!!

eima said...

aku setuju bab tu .... klu solat kompom puasa tak tinggal .. itu asas nye

bunga_rose said...

wei telo+kicap+ikan bilis+ nasi panas heaven kotttt!!!

kayyana said...

ksian mummy... takpe.. sabar ye.. tahun ni akak dptla puasa penuh.. untung org pregnant ni kak.. yana pun tgh dok trained si rayyan tu puasa tp bangun pagi da mintak biskut.. siap nak bawak bekal lg katanye.. ate.. acane tu nak puasa.. adoiii

Aisyah Husaini said...

terdengar kate nak buka sambal sardin terus terlintas eh nak masak same la sebab sambal sardin tu my all time favourite.....