Menu Berbuka Sepanjang Ramadhan



wokey... nak share menu berbuka yang sempat aku masak masa berbuka... masak yang simple² jer... yang penting cepat dan mudah! rasanya takat ni baru 2 kali kot iftar kat luar.... ada jugak pegi param beli lauk-pauk time malas nak masak.. huhuhu...


1st time masak nasik tomato


ayam berlado


kerang bakar


kari ikan kembung


sambal daging


udang harimau masak lemak cili padi


sambal udang


ikan tenggiri masin


udang masak lemak cili padi


ikan bakar berempah


sup ikan merah


ayam masak kicap


ikan bakar

p/s : sekejab jer rasa... tinggal bape hari lagi nak raya...



6 comments:

Chekgu Azrine said...

semua nampak tempting dan menggiurkan..hahaha

Nieyl said...

amboi....menu sedap2 belaka nie...

eima said...

wow deco mmg canggih la wei ... menyelerakan ...
aku pun sama ... dlm 4-5 kali je berbuka kat luar tu pun sbb ade hal kat luar ...

bunga_rose said...

weiii menu ko.. semua nampak menggoda napsu makan aku weii haahah

isabelle frankly said...

aduiyaiii mengapakah ku baca entry ni time baru kol11 pagi?
nak menjejeh air liur kat keyboard rasanya

kayyana said...

Ya Allah...sedapnye kak.. tgk pun da tau sedap.. hahahahaha.. nnt nak amek la resipi resipi nih.. boleh masak nanti. hahaha