korang masih ingat summersault berpusing? piring terbang??


mari kita imbas kenangan lama... saya tak ingat la drama ni tayang kat mesia taon bile, tapi yang pasti masa saya sekolah rendah! time ni memang hantu giler ngan drama ni.. sanggup skip skolah agama petang² sebab nak tengok cite ni... tak pon, tumpang tengok kat kedai makcik yang jual cucur udang time rehat masa kelas agama... memang penuh umah makcik tu ngan budak²! penangan maero attack punya pasal!! lepas abis kelas, balik umah tuka baju, terus pi main bola tampar ngan kawan²... bestnya zaman kanak² ribena ni...hahahaha.. budak² zaman skang dah lain... tak merasa dah cam kita dulu-dulu....

Yumiko Araki ~ heroin cite ni
saya ada terbaca perkataan 'awek cun' ni asalnya dari drama ni la... amik nama sempena heroin cite ni 'CUN'... entah betul ke tak... huhuhu...



ni dia 'CUN' skarang.. umur dah 50 taon dah...huhuhu


ni saya copy lam youtube... susah beno nak amik video dia....

sape yang tetiba terimbas balik cite ni, boleh tengok kat youtube yer.... link die http://www.youtube.com/watch?v=IQzgstTUssE


cite sezaman dengan drama ni kalau tak silap saya, suria perkasa hitam, gaban, power rangers (ye ker?) .......... (korang tambah sendiri... den tak ingat! eheheheh)




23 comments:

Ummu Sofea said...

Salam
Saya memang ingat kenangan summersout..
Siap berangan-angan lagi

Terima kasih kuarkan entri ni
Terus teringat kenangan dulo2

oYa said...

adoi.......aku mmg fanatik giler ngan citer ni..masih terngiang2 ayat mao attack.... aku mmg tak pernah mis gak tgk citer ni..masa tu seingat darjah 3..selalu ambik tudung bekal air tu buang bola tampar..lucu2..tp mmg lupa tajuknya bila terbaca entry ni..waduhhh seriau je tau coz mmg dah lame giler cr tajuk citer ni..time kasih bebenyak bukakan entry ni... huhuhuh I MISS CUN heheeee kalaulah ada ditayangkan semula kan best

Farah said...

saya ingat!saya ingat! hahaha dulu siap berangan ngan member2 kampung main bola tampar macam diorg ni..kelakar gile!

Kniedaz said...

ehehe..ingat sangat..suka tengok citer ni..mesti berebut dok depan tv..hehe

~UNai~ said...

laahhhhh... aku ingat aku sorang jer yang skip... heee...

~UNai~ said...

laahhhhh... aku ingat aku sorang jer yang skip... heee...

Siti said...

erm..asal siti macam tak pernah tgk yer..bukan zaman siti ker??isk...

HenRy LeE ® said...

tua tua pun masih cun ar... :D

Elyn said...

igt igt... suke sgt cite ni!!!

nasazfrog... said...

wahh time bebbudak dulu neh.. yer ingat.. ni sume la ni nak g terjah tgk ni.

hatiberbunga said...

ha..!! gara2 citer ni la.. tetiba je wujud kelab bola tampar kt skolah ann. walhal sblm ni suma org wat derk je. hahaha..

MRS. K said...

ummuu sofea ~ huhuhu.. sama-sama

oya ~ same la kite... layan youtube je la.. tapi asik tesekat-sekat! nyampah

farah ~ ye la, dulu budak2 lagi! asal tgk tv jer, nak ikut! huhu

nuraarin-life said...

oh tidak..kalau tengok cite nie masa sek rendah maknanya kita budak lahir thn 80an ar...

Masa tue mmg berangan nak wakil sek acara bola tampar, hebat betul penangan nyer..

Ena said...

wahhh.. tetibe teringat.. memg betul ena dulu pun ader gak ponteng kelas agama semata2 nak tgk citer ni.. sangat best time nie.. rase nak kembali semula jer.. hu3x..

Dee said...

maero attack..the bestlah sis..mmg i x pernah miss citer nih..hihihi..

suzie said...

a'ah la....teringat minta sepupu nyanyikan lagu citer ni masa persembahan tahun akhir kat sekolah..(nk nyanyi sendiri malu...)hehehe

Nurkasih said...

eheheh...mmg ingat sgt cite...xpernah xtgk...mesti tgk ye..smpai aku ngn adik aku buat summersault naik atas kerusi pastu lompat..lawak tull masa tu..cite ni masa aku darjah 3...tahun 1990..cite sezaman ngn drama nie..suria perkasa hitam, cite tu best tul..tp xingat kesudahan cite dia..gaban..power rangers tu xkot...lagi marksman, ada satu cito tu..lupa la tajuk ek..flashman kot..tp suria perkasa hitam hero ek encem la..kedua beradik tu encem...

Echa said...

citer ni sangat sangat bessss.. sanggup ponteng sekolah petang nak tengok... dah 50taun pun masih cantik lagi kan.. memang cun ar.. hehehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

yer saya memang ingta citer ni..siap berangan nak main bola tampar cam dia ni...

b.O.n.d.a said...

SETUJU! memang best citer nih..
siap hafal lagi lagu dia tu :p

Monalea said...

alaa..k...teringat kisah lama lama. sanggup tengok citer ni dulu baru g ngaji.sampai mak bisinglah.....

nba-Nur said...

Salam.. Masa tu tak pernah miss tgk cerita ni. Nak tgl summersault tu la. Best memang cerita ni... Owh ada dlm Youtube ke.. Tq for sharing.. Nostalgia betul...

Anonymous said...

Saya minat ngan cite ninja Sasuka