macam-macam ada


tahun lepas masa mula-mula pindah Nilai, mati kutu jugak la nak cari tempat soping! harapkan Giant yang kecik tu je la tempat beli segala jenis barang! dah la mahal nak mamposs! huh! dok lama sikit, mula la riki tempat lain. ye la, sekali beli kite beli selambak kan! stok sebulan kalau boleh! then, dapat tau ade Mydin kat pekan Nilai dan Kota Seri Emas. Mydin Nilai tak pernah pegi, sebab kecik beno! slalu beli barang dapur kat Mydin Kota Seri Emas... besar pon besar! ok la, boleh tahan... barang pun murah!

then, sikit² mula naik tempat² soping kat depan giant! orang panggil 9 Avenue! ok la, dia macam deretan kedai. skang dah penuh dengan restoran fastfood! senang nak cari makan! dan tesco pon skang dalam pembinaan! makin maju Nilai skang, tak nyesal beli rumah kat sini! huhuhu.... nak tunggu kot-kot tokey jusco nak bukak kat nilai pulak! hahahha...

semalam sempat singgah Giant, nak cucuk duit punya pasal! dan² mata nampak ada kedai baby baru bukak! kedai baby sebelah tu dah lama bukak! so, ada 2 kedai baby skang ni! sempat la menyinggah masuk! ala-ala macam Manjaku Bangi, tapi Manjaku best lagi la.. kedai ni kecik jer tapi ok la.. skang tengah opening sale, harga pun murah!


keluar je kedai baby terus nampak bunting FOS opening soon! wahhh.. tapi nape bukan reject shop? i pengguna tegar reject shop!


bagus! bagus! up lagi pembangunan kat Nilai ni! kasi happening sikit! dalam paper pun dah keluar yang USIM akan buat hospital ala-ala HUKM, PPUM tu.. walllah.. dah la dekat dengan rumah! harga rumah sure pasni melambung! wahhh....

10 comments:

Hot Mummy said...

hooray!!!! tesco on the way!!
abang, jom kemas barang masuk kotak. tesco dh nak ade...i pembeli tegar TESCO!!

MRS. K said...

@Hot Mummy
kak, cepat pindah kak! rumah akak tu dah jadi tempat sarang tikus dah.. muahahaha...

..nOj.. said...

nk pindah sane gak la. hehehe

MRS. K said...

@..nOj..
hahaha... tetiba... kekeke.. ko dah elok2 kat UMP tu, nak pindah USIM pulak ker?

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

sabtu ni nak p nilai la...

MRS. K said...

@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.
mai la.. singgah umah sekali.. hehe

Ieda Al-Habsyi said...

wah macam2 ada :) FOS pon best gak, baju murah :)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

tul ke tesco ada area situ jugaa.. sonoknyaaa..!!~ i likee.

azimah-Butik Nur Kasih said...

best arr awak, nilai dah makin maju. nilai 3 tak best ke? tak disebut pun kat atas..

~aSHa~ said...

byk kemajuan...dulu sunyi je kalo mlm