Langkawi ibarat rumah ke tiga kami...


kenapa ke tiga ya? sebab tiap² tahun macam wajib jer pegi Langkawi! kahkahkah. okey, tak lawak!

rumah pertama : haruslah rumah kami sendiri yang dibeli oleh duit kami lakibini...
rumah kedua : umah mak ayah dan mertua la!

yes bebeh! tahun ni kami bercuti ke langkawi lagi! lagi? this time, lynn & family join skali. so, kira kami jadi pemandu pelancong tak berbayar la memandangkan ni 1st time lynn nak pegi langkawi. konon bajet terer ar jalan langkawi. kalau nak dikira, dah banyak kali jugak la saya pegi langkawi ni. zaman anak dara dulu ada la kot 2-3 kali...

kenapa langkawi yer? entah la.. macam best jer kan jalan² sambil soping... lagi pun, ari tu kan air asia buat promotion RM 0 tu.. taktau dah nak pegi mana padahal banyak lagi tempat kat mesia ni boleh pegi kan? takpe la, saya janji taon depan saya pegi tempat lain pulak... huhuhuhu...


2008 yang penuh bulan madu di awan biru
 
* masing² kurus lagi time ni.. sekarang? huhuhu... kami kawin bulan 12, bulan 2 baru pegi honeymoon!


 2009 celebrated 1st besday Hadif
* percutian bertambah indah dengan kehadiran anak tersayang... kami bertolak ke Langkawi pada hari jadi hadif.. kelasss ko nak! sambut besday atas flight gitu...


2010?
masa untuk kasi hadif adik ker? oh no..no... i angkut mak metua i skali hokey! so, takde masa nak manja-manja bagai...pospon taon depan hokey! kekekeke...

hotel - checked!
flight - checked!
kete sewa - checked!
apa lagi? sedia ongkos saja.. kita soping!!!

kami pegi 26 - 28 Okt 2010... 



oh ya! ni 1st time saya nak terbang dengan air asia! nerbes... huhuhuhu..
masa pegi Langkawi taon 2009, kami dapat tiket pegi balik MAS rm226..


p/s : kalau ada rezeki lebih, saya buat giveaway edisi Pulau Mahsuri hokey!

27 comments:

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

ok gak ko p bulan madu...aku ni kawin dah masuk 4 tahun lebih tapi lum p bulan madu lagi...
camner nak p, kami kawin bulan 2 kat belah hubby..pastu mak mertua jatuh sakit...bulan 6 dia pergi tak kembali...so memang takde bulan madu la...

..nOj.. said...

gambar yg kedua last tu, hadif ngan ayah dedua kemain eksaited lg. hehehe

LiErOSe~QiEmi said...

aku plan nak gi sana gak..middle of nxt year.. aku baru gi 3 kali kat sana.. tak puas.. ihihhih

mama tisya said...

wah nk cuti2 ye...hubby kita suka gk p langkawi...kalo bole asal vacation je nk pilih langkawi..boring je...nk gk p tmpt lain lg...ekekekek

mama zharfan said...

best pegi langkawi :) me so far dh pegi 3 kali tu :)

mrs.ecam said...

aku br skali g langkawi...en.somiku dh berkali2 dh...leh kata tiap bulan...motip?? ouhh die bekerja...bkn berjln mkn hangin...hukhuk....tp best ke langkawi tu??? heeeeeeeeeeeeee

aSmiDar said...

Tak pernah sampai langkawi lagi..sob..sob..sob

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. sonoknye!! saya x pernah lagi jejak kaki ke langkawi.. teringin jugak nak pergi sana..

Mama AqiL said...

woOw..langkawi..mmg best g sana..saya dh g sana 4 kali termasuk time honeymoon..

Sgt2 suka lepak kat pantai cenang

siti nurkhijah said...

ct ari2 dok langkawi...hahaha
boring weh..
ujung thn time coti ni mmg ramai org mai makan angin kat lkawi, peh tu org kat sini nak p mana plak?

mummysyafie said...

k, nak pesan vision leh ke? siyess ni..hihihi...

MRS. K said...

@☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆
muahaha.. takpe la zan.. kat mana2 pon leh bulan madu ape.. umah sendiri pon bleh what?

MRS. K said...

@..nOj..
dlu boleh la.. skang hadif takut masuk pool..

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
mmg tak puas..

MRS. K said...

@mama tisya
kan? nak pegi tmpt lain tapi cam taktau nak pegi mana.. alih2 langkawi jugak

MRS. K said...

@mama zharfan
nanti blik sini, pegi lagi ek

MRS. K said...

@mrs.ecam
isk.. besh! byk tmpt leh pegi ooo..

MRS. K said...

@aSmiDar
ala.. cian nye die.. ajak hubby u pegi

MRS. K said...

@|| NaFiRaa ||
cian nye... pegi la.. best tau langkawi

MRS. K said...

@Mama AqiL
bila mau pegi lagi?

MRS. K said...

@siti nurkhijah
hahahha... tak dpt nak nolong.. mmg dok situ kan

~aSHa~ said...

wah sib baik hanimun di langkawi..kalo hanimun kat london, agaknye tiap2 taun ke london la ye...dtg la pantai timur plak..pulau2..

MRS. K said...

@mummysyafie
muahahaha.. jap nak pikir dulu... kkekekeke

MRS. K said...

@~aSHa~
tak dapek nak nolong camtu...huhuhu

eh, bulan 12 ni kite pegi ganu.. cuti2 ganu pulak...

.::Lynn::. said...

1st time nak sampai langkawi

~aSHa~ said...

ok, kalo ke ganu jgn lupa ye calling2...tanya si eijan aka mamalyna tu..dia kenai ai rapat2 sgt...izan aka comot

@e_da said...

yeaaa giveaway lg... sy pun suka g langkawi.. best