Miss World milik Amerika!


 
SANYA, China (AFP) – Blonde, blue-eyed American teenager Alexandria Mills won the Miss World crown for 2010 on Saturday, defeating more than 100 other hopefuls at a glittering ceremony in southern China.

Mills, an 18-year-old from the southern US state of Kentucky, wept as outgoing Miss World Kaiane Aldorino of Gibraltar placed the tiara on her head and led her to a diamond-shaped throne marking the pageant's 60th anniversary.
 
Botswana's Emma Wareus was second, and Venezuela's Adriana Vasini placed third in the pageant, which was first held in 1951.

*******************

komen

taktau pon pertandingan ni sedang berlangsung! tup-tup tengok kat yahoo dah kua berita pasal ni... huhuhu.. memang tak amik port langsung pasal beauty pageant nih! ada banyak gak komen tak puas hati pasal kemenangan ratu US ni! ramai yang cakap sebab politik! huhuhuh... lagi pun US dah lama tak menang Miss World! huhuhuhuhu... 

tapi...tapi... Ratu Venezuela tu nampak cantik sangat in red!!! teringat pulak Lisa Mis Tres Hermanas!  Miss World tu tak nampak umuq lapan belas pong! ahaks....

8 comments:

..nOj.. said...

yela betul kate ko. yg pakai baju merah tu nmpk lawo je kan. muka putih, kening itam kemain tu

[-suziey-] said...

emmm bese jek miss world tu..aah kt tgk yg merah tu lagi mengancam la.hehee ..ye la dia bkn tgk cun je..byk criteria lain lagi..hehe..

ouh ye la teringt cite mistress hermanas tu..layan dulu..hehe

p/s: coklat xde ek..xpela xkisah :)

yangbaik said...

hmm,... adat bertanding, macam rumah dah siap pahat masih berbunyi...
dah lama gak tak benda2 cam nih... hehehe

MRS. K said...

@..nOj..
aweks venuezela cun melecun

MRS. K said...

@[-suziey-]
heheh.. sori ye yang

MRS. K said...

@yangbaik
tu la pasal.. yang tak menang tu, ade je complaint

mummysyafie said...

eh...dah ada ke? tertinggal ketapi sekali lagi

eima said...

menang kadang tuh sbb die nih talented kot...