Cerita Malam Tahun Baru!


Cuti 31 Disember tu kami lepak Putrajaya-Nilai sajok!

petang tu dalam pukul 6pm saya n hadif dah siap².
tapi malangnya dalam kui 8pm baru ayah hadif balik!
sedih oh! tunggu punya la lama kat umah...

kebetulan adik saya, Paklang si hadif pon ade skali.
die baru abis kursus TNB dekat PJ.
so, before die balik Bidor, lepak la umah saya jab.
meriah sikit taon baru ni kan, adik pon ada skali.

kami lepak Alamanda jer. dekat skit.
ye la, kua umah pon dah pukul 8 pm lebih.
so, pegi jauh² pon cam tak sempat...

malam tu kami dinner di Johnny's.
kami order ala carte jerk,
coz masing² tak reti makan steamboat! hahahaha...

 ibu & hadif comey...


 jemput minum semua...


 ni la pak lang hadif... 26, single and still availabe... sape berkenan, leh pm me! kekekeke...


gambo makan tak amik coz lapar sangat that time... huhuhu... kami makan nasi goreng jer..


lepas acara makan-makan di Alamanda, 
pegi beli tiket wayang untuk esok dulu.
then terus la keluar melawat kawasan sekitar.. 


 ni jambatan kat PICC Putrajaya. orang tak ramai sangat compare to jambatan dekat MOF tu. ni semua nak tunggu percikan bunga api tahun baru la ni.. hehehe...


 kami lepak skejab jer coz cadang nak tengok bunga api dekat Nilai 3. so, terus zaasss balik Nilai.


ni keadaan dekat Dataran Nilai.. ramai gilerrr orang cam ada pesta. 

saya cam heran jugak apsal orang ramai kat sni.
sebab setahu saya la, bunga api dekat Nilai 3. huhuhuh... 
so, takpe la. kami lepak jugak la kat situ. 
kot-kot la tiba² bunga api meletup kat Dataran tu kan...

tunggu punya tunggu, tepat jam 12 malam,
nan ado pon bunga api meletup kat situ.
dok dengar meletup kat belah sana, nun di Nilai 3.

herm... takde rezeki la nak tengok bunga api.
si hadif pulak dah terlentok kat bahu paklang dia.
so, kami terus balik dengan kiciwa.. hahaha..
lagi pun that time ramai betul la budak² merempit!
bingit telinga! so, pulang ke pangkal jalan lagi bagus.


itu la cerita malam tahun baru saya.
biasa-biasa saja, takde yang luar biasa.
but happy family ada di sisi...

11 comments:

Elyn said...

happy new year mrsK!!

[-suziey-] said...

waaa meriah..hadif smpai terlentok..hiks..kita dok umah jek..xkuasa nk g jln2..hahhahah

@e_da said...

alahai tido pulak si hadif ya..

SyaNa said...

aku tgk bunga api kt hway DUKE
bleh la nmpk sayup2 dr KL tu

eima said...

tahun baru kami dok dlm umah ...tido je ..

ade le dgr 3 das bunga api....
pastu terus diam ..seb baik tk pegi ...hahhaha

Elin said...

owh...ade bunga api ke kat nilai 3...saye dgr from casuarina jer berdenatam dentum sambil layan hindustan..hihi.

Ena said...

len kali leh jpin engok bunga api kat kawasan umah ena pulak yeh!.. sure ada.. :D

Farra Dhelina said...

owhh kita ddk kat rumah sajer..busannnn...

munna said...

happy new year... munna tahun baru dok rumah pasal hujan tak berhenti-henti

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tahun baru kami tgk bunga api dari bilik hotel jer..hehe

hafiz said...

adik hang dok buat apa la ni?