Beli kereta baru lagi!!



ni adalah sambungan entry aktiviti minggu lepas... 




oleh sebab Makteh hadif dapat mengajar di Cyberjaya,
so nak ulang-alik naik motor tu macam susah sikit la..
kesian pulak kat die kan? nilai-cyber tu dalam 30 minit jugak..
then, kalau ujan ke hape, susah jugak!
nak bawak balik buku anak murid lagi...
so, fikir punya fikir, ape kata kasi angkat kete satu!
senang la nanti die nak ulang-alik..

tapi makteh cakap nak pindah umah pulak!
die dgn 2 lagi kawan die dok serumah!
dekat jugak, dalam 10 minit ke sekolah..
saya tak kisah la kan, mana² jer yang die selesa..
mula² dia cakap tak jadi nak amik kete,
sebab kawan² die pon masing² ade kete..
so, tumpang je la kawan die tu..

tapi malam tadi dia cakap jadi pulak amik kete tu!
senang nak bergerak katanya..
lagi pun bila cuti sekolah, makteh kena masok belajar balik.

so, layan je la pic minggu lepas ni eh...

kami pegi show room dekat Putrajaya.

budak ni kalau letak dekat tempat mainan, senyap lah die..

 baru seminggu keje dah boleh pakai kete! huhuhu

 bosan betui nak menunggu...

saya bab² nak check kete ni memang tak pandai ler..
biar la hubby buat semua... kite dok diam je lah.. huhuh

makteh nak amik viva elite.
skang ni tengah promotion. ada diskaun 2 ribu
tapi kami nak amik dekat batu caves,
coz ada tambahan diskaun lagi RM500.

uolls pon kalau nak amik kete perodua,
saya suggest dekat Batu Caves...
die punya promo memang special sikit!



10 comments:

SyaNa said...

wahh aku bertahun keje br amik kete
hehee *tipu*

Puteri Satu said...

akak 10 tahun keje ..baru mampu pakai keta... ini seminggu keje dah mampu pakai keta... hebat.. Jangan lupa kasi mak duit... berkat hidup...

MRS. K said...

SyaNa : untung budak2 sekarang.. huuh

eima said...

pas ni senang la makteh kan ...nk pegi keja ....

munna said...

untung sungguh gaji pertama tak merasa lagi dah boleh pakai kereta baru.... comellah viva elite ... sesuai dgn anak2 dara yg comel2

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

samalah adik ila pun baru keja terus beli keta.. gaji banyak..kakak dia dulu starting gaji kecik hehe

Qaseh said...

Viva elite pilihan terbaik utk mak teh

✿etiey erywan✿ said...

untung budak zaman sekaarang.. wah macam kita zaman dulu kala pulak :P

Farra Dhelina said...

yeke yang?? kt pun tgh cari2 kete ni..

elok lah ade kete, senang nak bgerak ke sana ke mari kan..

dilazfamily said...

laaa...nape tak amik kete PROTON ngan kite?