Cuti² Perhentian Island l Snorkeling Time......



alahai.... berjanggut nak habiskan cite nih! ade jer penyakit M menghalang bile nak update pasal cuti² Perhentian. uhuhuh.. ape pon, cekitdoutt....


Perhentian, 25 April 2011

DAY 2
10.00 pagi

lepas sarapan, we all ke Mama's Cafe.
janji dengan Mat Yie, tokey snorkeling jumpe kat situ...

kami amik pakej snorkeling ke Pulau Rawa.
harga die RM60/person...
tapi my hubby kan pandai bodek..
so, dapat la pakej buy 1 FREE 1 gitew...
untuk saya free jek, tak payah bayar.. huhuhu...

ini la Pulau Rawa.. antara tempat snorkeling paling femes kat Perhentian..
cantik gilerr pantai die.. air jernih... crystal clear water..

  permandangan biasa ber-2-piece

Subhanallah....

 Mr. K dah ready nak terjun...

kena ikut turn la kan.. hubby terjun, saya jaga anak.. saya menyelam, hubby jaga pulak.. huhuuh..

 lama betui hubby selam... menghayati coral gitew... setiap kali bot berhenti, hubby terjun.. memang puas giler la die.. 

eceli, lepas pegi Pulau Rawa, kami snorkeling di Pulau Susu Dara, then pegi Rumah Api, lepas tu baru lah ke Kampung Nelayan untuk lunch... otw nak ke Kg. Nelayan tu, Mat Yie tukang bot cakap ade sekor penyu timbul. bila patah balik nak tengok, dah hilang dah penyu tu.. melepas... huhuh...

 Mat Yie tukang bot. baik budak nih...


jom tengok ibu hadif snorkeling pulak..............




























































































 pengalaman yang cukup berharga! 1st time ni snorkeling... tapi saya turun skejab je la.. rasa tak selesa pakai benda alah tu... rasa tak boleh nak bernafas... huhuhuh.. tak boleh la nak dive pasni...

 ok la.. merasa jugak nak snorkeling.. sekali tu je saya turun selam.. pulau lain tu saya tak turun... huhuhu.. bile bot tak berjalan kat tengah laut tu, memang rasa pening sangat di lambung ombak... rasa la mabuk laut kejab.. huhuhu...


14 comments:

.::Lynn::. said...

mancung hidung u

eima said...

@.::Lynn::.

hahahaha

eima said...

mr.k pandai berenang ke ??
huhuhu best gile

MRS. K said...

.::Lynn::. ~ tau takpe..

MRS. K said...

eima ~ pandai ler.. dulu masa rekrut die belajar...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah cantinya gamabo laut tu, bestnya snorkeling, kita tak pernah merasa pun

Pn. Zana said...

sy pun x pernh lg snorkeling..x confident..huhu

hyazz said...

hahaha...takut kot...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hohoho.. nama je org ganu tp saya blom pernah sampai lg pulau perhentian..
pulau kapas pernah dh, time animun dlu.. bestkan snorkling.. ai leh berenang ngan nemo aritu.. =)

mOnAlEa said...

bestnya k. tak berkesempatan lagi nak pergi.

etiey.com© said...

sangatlah seronoknya... sejuk mata memandang tenang hati melihat air seluas tuh

hajarus said...

bestnyer dpt snorkeling.. teringat snorkeling kat sabah dulu best tgk ikan yg byk... kat sini ikan byk x mrs. k?

MRS. K said...

hajarus ~ banyak jugak.. hehe

Bionic women said...

pernah snorkeling kat pulau giam kat pulau pangkor..nnti nak gi tioman..harap2 jadi..sebab kami nak g gamble jer, dari kg, amik bot trus ke tioman