.
ni char kuey tiaw versi aku lah yer.. asal berkuah jek n ada rasa macam ckt, kira orait lah tu kan? kekekek
.
ni char kuey tiaw versi aku lah yer.. asal berkuah jek n ada rasa macam ckt, kira orait lah tu kan? kekekek
.
dan aku rasa kesedapan CKT ni terletak pada udangnya... maksud aku air rebusan kulit udang tu! kalau dapat blend kulit udang, then campur sekali lagi sedap kot! hehehe...
11 comments:
huhuhu...leh bukak kedai dah ni...
wah... kagum!
Ooo...terliur!
wow....menariks.....
Memang kalau rebus, blend dan tapis air kulit udang tu...lagi akan terangkat beb...
aku tak bape pandai nak makan CKT nih, penah try tp tak kene dgn tekak plak...
nyum..nyum..cedapnya... biasa kalau wat mee ke koew teow ke bihun ke, yg goreng2nya selalu goreng sikit2 kulis udang tu,pastu rebus baru blender, tapi amik airnya... memang sedap.. tapi renyah sikit la.. utk org rajin je ni.. zie pun kadang2 malas jgk nak wat cam tu.. simple2 saja..
p/s:Jom singgah blog baru kami.. ziefauzi.com
wah ...cam bess jer kay...leh ler gi umah u lagi nih...esok ek boleh???
Sedapnye nampak dalam gambar :D
ooohhh.. terus telan air liur.. sedapnye~
NK RESEPI .... LAKI AKU SUKA LA
Post a Comment