Aktiviti Cuti Hari Wilayah

 .
.
Cuti 1 hari jer, nak ke mana sangat kan? dapat keluar umah amik angin pon, dah besar rahmat dah! huhuhu... di kala poket makin mengering, gaji lambat lagi pulak tu.. mana lagi nak pegi? bawak anak main playground je lah!

petang tu kami ke Cyberjaya nak jumpa makteh hadif.. time tu makteh ada kokurikulum, nak tunggu die tu lama jugak. so jalan² area situ.. nampak ada playgorund besarrrr punya dekat dengan restoran saba.. so, singgah la kejab kasi anak kua peluh. 


 mencabar jugak slide die.. tinggi² panjang² pulak tu.. si hadif pon gerun nak naik!


 naik slide kecik je la.. hohoho...


 ada jugak pondok² untuk mak pak rehat sambil tunggu anak.. yang datang berkelah pon ado kat sini..


 dalam kui 5.30 petang, terus terjun kolam pulak kat pusat kejiranan Presint 6... saja nak try mandi kat sini pulak.. haitu mandi kat pool Pusat Maritim


 ramai jugak yang mandi time tu... hadif kan jenis tak suka share².. so die tak bape nak enjoy sangat.. huhuhu.


ada dua kolam mandi untuk budak.. konsep kat sini open air.. so, panas sikit la even dah petang pon.. aku suka lagi kat kolam Pusat Maritim.. yang tu tertutup.. redup jek.. hubby aku cakap kat pusat kejiranan ni undang² pakaian straight sikit. baju ni tak bole, slua ni tak bole... tapi laki aku hentam terjun jugak.. huhuhu...


ni jadual die.. sape² rasa nak terjun kolam cuti 4 hari ni boleh la tapi aku suggest pegi kat kolam pusat maritim punye.. ngeeee~

.

7 comments:

Chekgu Azrine said...

at least bawak jugak anak berjalan kan?? cantikla playground tu..

Qaseh Suhaida said...

wahh hadif mandi kolam..mak bapak dia xjoin sekali ke?

kayyana said...

akak selalu jugak bwk hadif g main pool ek.. nnt kalau yana nak mandi pool yana roger akak lah.. bleh hadif main ngn rayyan... hehehe

eima said...

fahim nk merasa mandi kolam time mak pak bw pi hotel je la.... nanti la nk suggest kat panjang ...

MRS. K said...

kayyana ~ okey. muleh..muleh. kolam depan umah jek.. hehehe

|| NaFiRaa || said...

x de plan lagi untuk cuti nih.. keje kat rumah tuh boleh tahan banyak jugak.. lebih2 lagi baju yang x basuh..kekekeke

shark said...

mcm xdek org jer kt kolam tu.
best ler mandi sorg2 kt ctu.