Klinik Kesihatan Putrajaya Presint 14

 .
.
haini masuk opis lambat sikit.. takde la lambat sangat.. aku punch belum pon kui 9 pagi..tadi singgah klinik presint 14 jab pegi amik ubat demam si hadif... bangun pagi tadi hadif nangis² cakap tak sihat, die request nak pegi klinik.. aku cek si hadif ni takde la panas pon.. cam dedar-dedar.. tapi takpe la, pegi jugak lah! then  teringat, kat bawah umah pengasuh hadif tu memang ada klinik kesihatan. so, sangat la senang hati coz satu jalan... tak payah nak menapak kat klinik lain.

sampai je umah pengasuh, aku suh kakyan mandikan hadif dulu.. then baru kami turun bawah pegi klinik.

 sampai depan pintu klinik kui 7.31 pagi.. huhuuh.. klinik tak bukak lagi daa.. kui 8 baru bukak...

 
 tak lama pastu tengok ada orang bukak klinik.. dalam kui 7.45 am camtu.. terus aku serbu n amik nombor.. pertama kali dalam sejarah kot, dapat jadi orang 1st masuk klinik... ngeee~


 kecik je klinik nye.. bilik rawatan ada 3 je kot.. tapi untuk check up monthly baby tu tak boleh la ek kat sini.. 


budak demam tapi tak nampak cam demam.. huhuhu.. lepas je mandi nampak dah okey... panas pon dah kurang.. takpe la, ubat tu leh buat standby kemudian hari.. huhuhu..

eh korang yang dok Putrajaya, klu demam ke, ape ke, leh la datang sini.. servis cepat sebab orang tak ramaiii pon.. hehehe. klinik ni kat level G, blok E, kuaters Presint 14. sebaris dengan kedai runcit n kedai dobi.



.

15 comments:

eima said...

aku slalu terjah klinik wong tu ... tak mo merugikan ubat kerjaan better bg ke org lebih memerlukan ..bkn aku sombong ...tp itulah hakikatnya ...ramai lagi org lebih memerlukan ...

TQ take note nenati aku leh promote kasi ramai ...hehehe

kat klink p14 tu doc ke MA ??

Alycia said...

oh yeke.. kt yg duk putrajaya ni pun br tau hehe.. tq for the info.. pasni nk terjah kat situ ;)

MRS. K said...

eima ~ hohoho.. aku dah lama tak pi wong tu, hadif skang alhamdulillah jarang sakit.. dlu kalau hadif cam nampak teruk baru aku gi wong, klu biasa aku gi klinik gomen jek. jimat

♥cikmOt♥ said...

aku setuju ngan eima...
kalu anak tak sihat aku terus ke pakar...berhabis wang kerana kesihatan takper...sanggup aih...
hehehe...

@e_da said...

wah bagusnya selalu klinik gov ni penuh org dah berderet tunggu nombor..

eima said...

fahim dah jarang sakit tp dak kenit alisha plak asek selsema ngan demam lite²...

org tua² kate klu demam lite² tu maknanye beralih bulan tp aku ttp terjah pakar gak ..risau .. kan CM kan

Ayuraza said...

tak sempat lagi nak pegi sana..sebab takda checkup monthly tu kan..kalo ader lagi senang bawah umah je...hehehhe

Kemn Azmaili said...

baru tau ada klinik kesihatan kat p14..thank u for the info..

Nad @ MamaZakwan said...

laaaa...kat umah aunty wawa rupenye..
(adik bongsu)
die dok kuarters presint 14..

eB ezrin said...

kami selalu gi ms kes virus h1n1 dolo tuh. hu3

Bionic women said...

saya x duk putrajaya..hahahha..
kat sini klinik tidak banyak pilihan..huhu

Nurul Ilyani said...

br tau ade gk kt 14-7...dulu sy dok 14-12 :)

kayyana said...

sekarang ni byk btul klinik kt putrajaya kan.. tak payah nak bepusu pusu ke presint 9 tu.. hehehe

maz lin said...

salam puan kalu tak keberatan nak tanya pengasuh anak puan masih nak jaga budak tak? usia 1 tahun 4 bulan..anak perempuan sy. sy baru berpindah presint 14-12 nak cari pengasuh.. kalu puan tahu boleh hubungi/sms sy segera di 0143262127. jasa puan amat dikenang :) tq

ibnu marzuki al firdaus said...

1. KKPj ada 4 : klinik kesihatan Putrajaya

2. FPP & non-FPP HPj : full paying patient hospital Putrajaya

3. PBBR presint 8r3 : pusat bersalin berisiko rendah

4. unit TCM = urut bersalin percuma