Durian Ais Goreng

.
.
wohooo... haini entry aku pasal durian jer ek.. kekekeke... dah kata antu durian kan???


last week pegi jalan² kat Hari Belia.. sesaje round kat booth² yang ado... singgah pulak satu gerai jual durian ais goreng nih... eh, cam unik jer.. aiskrim goreng memang slalu dengo kan? tapi yang ni camne pulak rupanya ek? tengok orang bukan main ramai lagi dok kerumun... sedap sangat ker??? tengok harga bapak mahal nye RM3.00 seketui! fuhhhh.... baik la aku makan pancakes durian kat sweetchat! ngehngeh....

tapi lakiku cakap pegi la beli.. nak jugak rasa... so, beratur gak la aku kat situ.... tapi.. eh? eh? apsal semua orang amik tak bayar pong??? roopa-roopanya die bagi FREE je uolls.... sempena ape taktau lah die bagi free tu... ape lagi, harus la rembat 2 ketui skali kan?? ingat tadi nak beli seketui je untuk rasa... huhuhu...

sebelum goreng tu die cam kuih frozen tu... lepas goreng baru nampak rangup nye...


 ni dia bentuk durian ais goreng...


 rasanya??? durian yang telah difrozenkan... durian keras. macam korang makan aiskrim perisa durian.  not bad jugak rasa dia... tapi cam mahal kot kecik camtu RM3.00??? huhuhu.... nasib la free...


 antu durian~


nak menempek jugak~~~


p/s : aku pon tak sure la kalau kat kedai mana nak cari durian ais nih?? huhuhu...

.

11 comments:

|| NaFiRaa || said...

tak pasal2 leleh air liur pagi2 neh~ aduhai~

eima said...

rugi aku tak pegi .....

Nad @ MamaZN said...

K, tak berkenan nak tau pasal durian ais goreng tu...
tp berkenan btul la dgn tudung K tu, hehe

MRS. K said...

Nad @ MamaZN ~ heehhe.. beli kat jalan tar rm25 kot.. tudung ni adik ipar punye. ai rembat.. kekeke

pUanMaY said...

asal namanya durian,,sedap jew,,

Myra Jay said...

Nasib baik free, tp kalau sedap takpe kak berbaloi beli ;)

leyzajamil said...

kat larkin Jb ada satu restoran jual ais krim goreng..klu sy dtg mkn sana tak penah miss ode satu set 5 ketul rm5 kot..hehe

slmt bercutii ...
http://www.1001impianhidup.com/2012/06/besok-cutiiiii-horeyyyy.html

Marya Hana said...

hai,

i ada juga masa hari belia, jaga booth festival filem pelajar video malaysia.

nak beli durian ais goreng haritu, teringin. tapi mesti tak kena masa. sbb perot kenyang gila >.<

King Of Fruits said...

sy ada di hari belia tu. n sy dh try pun durian ais goreng tu.. sdp... mmg brbaloi beli. n sy pnh jmp durian ais goreng nie di satu restoran, hrga dia 19.90 utk seketul. mhl glr... so sy rs hrga 3rggt nie mmg berbaloi sgt2 utk rasa yg unik mcm tu... anywy, sy pnh trjmp blog psl durian ais goreng nie. nk tau lbh lnjut, blh lh intai2 blog tu di http://durianaisgoreng.blogspot.com/. slmt mengintai....

cik nur fatihah said...

http://durianaisgoreng.blogspot.com/

Noreen a hamit said...

i ada supply durian goreng frozen..satu pack ada 12 biji siap dgn tepung sekali..hp 019-7113492