Hasil Shopingan semalam~

.
.
fiuhhh.... **lap peluh... boleh tahan ketibas jugak tawaf Jalan Tar semalam... huhuhuh.. tapi puas hati sebab semua persiapan baju-bajan raya dah completed! Alhamdulillah....

atas permintaan Anje, aku show off la hasil soping semalam yang tak seberapa nih.... hehehe... taon ni punya soping biasa² jer.. tak macam taon lepas! memang aku soping baju kurung kaw-kaw punye... 14 lai tuh.. huhuh...

 ehem..ehem... baju rayaku taon ni.. peach kaler bebeh.. keluar masuk kedai semata² nak cari baju kaler nih!ape ke payah benor nak carik! dah jumpa tapi takde saiz dan tak berkenan... masuk Gulatis, berkenan baju kurung kaler royal blue.. seriyes gorjess gila... harga RM228 kalau tak silap.. memang dah nak beli dah.. tapi bila try, tak sedap pakai... so tak payah nak membazir sangat la kan? kat tailor tu ade 4 lai baju lagi. hakhak...


 dan paling best sebab aku dah berjaya tukar baju melayu hubby n hadif dari kaler oren ke kaler peach.. nasib abang kedai tu kasi tukar... ngeeee~


 tudung raya untuk mak and adik bongsu~


 2 lai tudung untuk mak mertua


tudung-tudung untuk mak lagi~


tambah baju lagi untuk dak hadif... total baju raya hadif dah 7 pasang kot! cukup la tu.. janji jangan terjah mana² soping complex lagi.. klu tak komfem menambah! huhuhu...


Published with Blogger-droid v2.0.6

15 comments:

kak tini (umialya) said...

banyak tu

ieyda said...

wow, raya sakan lah akak ye...dh siap semuanya tu...

mama aleen said...

best2.. dh beli baju reza tapi dia terus nak pakai.. adoi.. nak kena sorok pasni.. :)

Me said...

banyak woo...raya sakan la taon ni..

:: Mrs.Eady :: said...

tau smlm kiter jumpe kat jln tar!izwakeje kat mara tu :)

mama tisya said...

meriah hasil rembtan

mummy_ayu said...

wah..dah banyak dah tu...

eima said...

wahh bj hadif semua berjenama .....

SyaNa said...

sakan no
hahaha laki aku x kasi start soping lg
dia ckp minggu2 last nnt
sbb kalo start skrg kang,ujung2 sure nk pegi mall lagi
kang terjadi the never ending story kang

MamaIcha said...

ala bestnya shoppping raya :)

Chekgu Azrine said...

sopink sakan erk..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

toche2 atas permintaan kita akhirnya publish gak...

banyak tu, kita dok la scroll bawah ke atas, atas ke bawah nak tengok tudung tu ngam tak dengan baju U baru beli tu, mmg ngam la warna dia...menyerlah nyah raya ni warna peace gitu....

kita suka sangat tengok hasil shopingan orang lain...dapat gak tukar baju hadif tu...so tak yah pi Fareeda....

meletop2...orang tak ramai time weekday senang sikit nak shopping, kalo weekend jenuh la nak shopping bersesak2 bagai....

cantik...atas permintaan lagik...nanti snap2 gambo sekuarga k, sure meriah colour peach you...

tahun lepas sampai 14 helai?dasyat giler....

Ardini Humaira said...

cantiknya baju.. bestnye leh raya sakan. dni tak dapat balik kampung... preggy lak tu.. tade baju cun2. huhu tak beraya sangatla this year

|| NaFiRaa || said...

waahhh..shopping sakan!!
tak yah dah pikir pasal baju raya dah yer..
best2~

@e_da said...

bestnya dah siap beli semua... sy apapun tak prepare lg ni.. adoii bila la nak g menyopping ni