JJCM : Nasi Arab Restoran Hadramawt, Jalan Ampang

.
.
aku kan suka beli deals yang ada diskaun makan² nih.. takat ni aku penah makan guna baucer deal ni kat Garden 2 kali - dengan hubby (tak buat entry lagi), dan lagi sekali pi makan ngan budak opis. pastu beli deal makan kat Manhattan Fish Market, the Haven Look out Point, dan yang terbaru pegi makan nasi arab kat Restoran Hadramawt...so far memang puas hati dengan meals yang dorang bagi... gile la klu tak puas hati dapat makan harga murah kan? :b

 deal nasi arab aku beli bulan 10 haitu...

hari Ahad last week lepas shopping kat Kenanga Wholesale tu terus kami terjah sini untuk redeem deal tu... agak murah la aku rasa deal ni, tu pasal aku beli! huhuhu... set dari harga RM68 dapat harga RM22 jer.. RM22 tu patutnya boleh makan nasi arab je tau kat sini... hewhew...


 akhirnya jumpa jugak Restoran Hadramawt Jalan Ampang lepas sesat barat.. hewhew... kami siap masuk n nak order lagi kat Hadramawt Jalan Chulan... pastu waiter tu cakap salah tempat.. kekekek... laki aku la ni.. lama tak berjalan KL katanya... sampai nama jalan pun tak ingat! nama je orang KL! huh! :b


 suasana dalam restoran...


 besar jugak tempat ni.. ada 2 tingkat. tak macam kat Saba Cyberjaya tu... kat situ kan sesak, pastu sempit sampai berhimpit... kat sini selesa la.. tempat besar..... parking pun senang depan restoran jer..


 Hadramawt~


 just print je baucer yang kita beli tu n bagi kat waiter...


 Kebab yang lakiku order... harga RM22 rasanya.. yang ni tak termasuk dalam deal..
.

 nasi arab Hadramawt... sedap giler yuolls... memang terasa die punya rempah! lagi sedap dari Saba kot!


ni set dalam baucer tuh.. ada teh o ais limau + nasi arab + roti + kacang kuda lenyet (tak tau nama) huhuhu.... patutnya ada bubur tapi dah abis katanya.. tu dia ganti dengan roti tu. tapi kira puas hati jugak lah bayar RM22 jer.. kalau tak RM22 tu dapat nasi arab semata jer.. air pon boleh tahan mahai jugak even minum teh o ais je kan? bagi aku mahai la nasi arab kat sini, tapi boleh makan dengan keadaan selesa. restoran pon lawa dan nampak grand skit. kat Saba harga belas² je kan? tapi yang ni setapppp yuolls...

.
hadif pun suka! berselera tengok die makan...


nanti nak datang makan kat sini lagi.... InsyaAllah....


.

5 comments:

JaSSNaNi said...

grand betul kat sini... tapi sesekali kan.. mmg best makan besar cam ni kan.. :D

SyaNa said...

iman pn suka nasi arab..sbb dia jenis x makan lauk
so nasi tu da sedap berasa kan

:: Mrs.Eady :: said...

Nasi arab is not tekak but husband sukaaaaaaa sgt :)

eima said...

fuh mkn restoren mahai .. hebat tu ... ok la klu yg suka pi mkn mknan cam tu ..laki aku tak jenis tak reti ngan tak suka mencuba so layankan je ape2 janji kenyang

Sufri Othman said...

For ur info kacang kuda lenyek yg u katakan tu namanya Hummus Tahina. Rasanya set ni memang harganya kurang lebih dari tu. Itu standard price tu, bukan promotional price. Kalau mixed grill Rm30, yg u consumed tu Rm20 je.. cuma yg extranya ialah ice lemaon t and also Arabic tea. Sedap tu memang sedap...