Pencuri Kasut!

 .
.
semalam kan, sampai je depan umah aku tengok almari kasut dah senget benget.. lari dari kedudukan asal. pastu kasut semua bertaburan.. dalam hati dah cuak dah! mula² tu ingatkan lakiku cari kasut die tak jumpe masa nak pegi keje pagi² tu... pastu aku call la nak tanya.. terus lakiku cakap.. hurmm... orang curi kasut ler tew.... lol!! hubby suh check kasut ape yang hilang...

 pelik jugak cane die leh gerakkan almari tu padahal pintu pagar berkunci tu... jarak pagar dengan almari tu jauh jugak. kuat sungguh sampai boleh tolak almari tu... tu penyapu sape ntah die amik tu. tak pasal² aku nak kena carik tuan die. hampeh betui pencurik!!! 


sebelah kasut lakiku dah kat coridor dah... aku round jugak kat umah sebelah-menyebelah.. tapi sebab dorang guna rak kasut yang open tu, so takde la nampak cam kena usik. pencuri tu boleh tengok terus je la kan? tapi cam aku guna almari camni, harus la die korek sampai dapat! dem yu!

bila cek² rasa macam tak de pape yang hilang.. tunggu lakiku balik baru die check.. ropa-ropanya korang tau ape yang depa curik??????????????

































































depa amik cik rebok aku!!!! baru beli tu wei....

lagi satu kasut sukan reebok lakiku pon depa kebas! memang penyamun betul la!!! kasut crocs kami laki bini yang original tu hampa tak mau amik pulak! aper?? ingat kasut pasa malam kerrr????

laki ku cakap sabar je la..... aku pulak yang hot!

tapi aku redha je laa... mesti ada hikmah. kot nak dapat yang lebih baik kan??? :b bersyukur la sebab dorang tak pecah umah kan? ingat ye wahai penyamun! kalau kau tak dapat balasan kat dunia takpe, tunggu je la balasan akhirat.. 

selamat tinggal cik Rebok sayang... terima kasih kerna telah berbakti walaupun baru 2-3 kali aku pakai.. hewhew...


 p/s : kat Putrajaya ni banyak je kes² kecurian camni.. curi tayar kete la, barang² moto la.. so, kalau cuti lama cam cuti raya tu jangan la tinggal kete moto kat umah... balik dari bercuti tinggal rangka je la. haih.
.
.

20 comments:

eima said...

hmmmm ... dah slalu dah ...
aku rasa high heels aku yg 4-5 pasang tu ... yg lama tak terpakai tu byk yg takdak dlm rak pun depa sapu kot... aku mmg tatau la dah takdak sbb aku kan dah tak nk pakai heel dh so idak ngecek ngan prasan rupanye takdak dh ..huhu

angkut masuk rumah la rak kasut tu

♥cikmOt♥ said...

hurmm...speechless aku...dok kuarters cam ginilah...macam2 hal

Delimasari said...

mmg pencuri

Nad MamaZN said...

Ya Allah!
Takziah kay..
Pencuri ni klu terdesak mcm2 dorg sanggup
Aduuu sedihnya!
Abesla mood nak berjoging camni!
Nnt cari baru ek!

Fainie said...

i dulu masa dok umah sewa, masa tu mmg time gile kasut..byk gile kasut smpi tak ingt letak kt mana..dlm kete ke, kt opis ke, kt umah parent ke..smpi la 1 hari tu, jiran i pngil, dik, akak slalu nmpk org curik kasut2 korg tu..pergh, patutla kasut i makin kurang..sejak dr tu, dh tak kumpul kasut dh..hahhaha

Nafira usof said...

hehehe.. cam ner bulih x pasan kasut sendirik kena kebas dah..

sabar k~ mungkin ade hikmah yang lagi baik menanti..

::NureeN:: said...

apa saja drg akan usahakan utk mencuri...
time kita keja mana da org kat kwsn umah kita sgt kan
so drg ada masa yug sgt pjg utk berusaha keras, x kesah la almari tu jauh ke dekat, tetap nk buka n ambik...
syg nyerr.. elok lg kasut tue.. fdrg ambik jual dpt brapa sen sgt kan

Sidratul Muntaha said...

menakutkan nya..
malaysia ni lelama dah tak selamt dah..
umah sewa aku pun sama.
tak dpt brg kat uamh
kabel astro dia rembat

Kniedaz said...

apa punya penyamun daaa

munna said...

alahai kesiannya..... pencuri ni semua benda diorg nak rembat je....

ieyda said...

akak kat presint berape?takutnya kan...

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

kuarters kite pun same..kasut hubby pun kene curik..terus letak rak kasut dlm umah.. kasut yg buruk2 jer letak luar..

deelira@deeliraz said...

huk huk.. jahat tol.. mesti dia usaha keras kay nak tarik rak tu ke depan.. tp jiran2 mmg seme keje ye.. xde yang dgr?

Puteri Satu said...

tuhla..selalu dengar member2 ofis ni yang dok kuarters ..citer pasal kasut kena curi... yg akak heran tuh... klu dok kuarters tentu semua kerja kan..gov staf.. takkan gov staf mencuri kasut jiran..adeeehh.. mcm2 hal ler...

Chekgu Azrine said...

samala kita..baru 2 hari lepas hilang kasut adidas..finkk jugak..tp hilang jugak yg husband punya..2-2 baru je beli tak sanmapi 2 bulan..hadehhhh...

Nory Zoulkefle said...

mesti dia dah lama aim kasut reebok pink tu..
sayanggnyer..
mesti bau kedai pon tak hilang lagi kan..
kuang hasam punya pencuri..

MayaYunus said...

K, yg penting x dak benda buruk jd kat hangpa anak beranak..

Nissa Azmir said...

beb, jangan tinggal kunci rumah dalam kasut lah kalau gitu kan... mak iolls suka sangat simpan lam kasut.. ish bahaya!!!

Zee Suhaini said...

geramnya..sabor jer la..
pernah gak kena curi kasut,bukan takat kasut je..pasu yang dok tanam pokok kari pon dia kebas sekali..hissshh mmg kurang asam sungguh..

Nora Karim said...

haih macam2 hal... terdesak sgt la tuh smpi jadi pencuri... sabar je la...