Hobi masa Pregnant!



Tak sure sejak bila, tapi komfem sejak pregnant nih hobi aku adalah baca novel! hakhak.. ye la, masa pegnen ni klu boleh sentiasa nak memalaskan diri atas katil tu kan? sambil golek², baca novel pon best jugak! kalau ikut hati satu hari satu novel. tsktsktsk. hebait tu dalam satu hari boleh habiskan satu novel! fuhhh.... betapa pulun tak pulunnya aku... ada haitu pukul 4 pagi baru aku tido coz nak abiskan satu novel.. sangat tak bagus! :b

selalunya aku pinjam novel cik lynn jer.. die rajin beli novel. aku rajin baca jer.. nak beli kedekuit! huhuuh... tapi oleh sebab aku ni jenis tak menyabar, pastu rajin google novel ape yang best kat tenet - akhirnya pecah rekod jugak for the 1st time aku beli novel sendiri.. rasanya la coz aku memang takde sebijik pon novel.

 beli kat mphonline. ada diskaun 20-25%. kalau beli lebih dari 3 buku dpt free postage. hari selasa aku beli, hari ni dah dapat! pantas betui... habis la aku malam ni... tido lambat lagi la nampaknya..


 novel² yang tengah hot di pasaran.. sebelum beli aku google dulu die punya sinopsis n review.. aku tak suke la cite² yang meleleh ayaq mata. tak suka novel ayat skema. aku suka novel gila². romantic comedy gitew.


 The Wedding Breaker - antara novel yang terbesttttt! ini pon pinjam orang punye.. ngeee~


p/s : kekadang terfikir jugak, daripada aku dok baca novel yang melalaikan ni baik la aku mengaji baca quran ker, surah² amalan masa pregnant ker, buku² info pasal pregnancy ker... ada jugak baiknya.. tsktsk... insaf  T__T



9 comments:

Puteri Satu said...

yer betul... masa peknen ni la kita kena kerap ngaji kan... surah yusof...lukman...mariam.. itu yg terbaik.... kan..hehehhe

Nad MamaZN said...

Takpe
Seimbang kan
Time keje bleh pasang ayat2 quran
Time lepas solat bleh ngaji
Time rehat2 bace novel kejap :)
Hehe

eima said...

yg last tu omputeh ke ..perggghhh hebat tu ...

MRS. K said...

eima ~ BM la yang oii.. tajuk je omputih kuikui

bunga_rose said...

wei aku cari novel playboy itu suami aku? ko ada tak buku tu?? pinjammm hahahah

MRS. K said...

bunga_rose ~ dah kata ni baru koleksi aku wei.. dah tentu la takde.. cer beli online huhu

Jumria Alimuddin said...

hehehe...time pregnant msti da hobby baru kn...aku pn ngah pregnant, ketagih ngan crocheting...tp suma project pn terbengkalai...hehehe..

http://jumnutriblog.blogspot.com

GREENJADE said...

takpe pas ngaji boleh jek layan novel.hehe

sama hobi le..saye dulu pun berbakul2 novel spanjang 9 bulan pegnen. now si Hakim pantang nmpk buku..suke benor..baca smpai meleleh2 air liur.terkenan gamoknye kut. hihihi


kayyana said...

hahaha... seronok btul die baca novel.. nak pinjam la kak.. den ni pun kedekuit jugak nak p beli novel tu hah.. hahaha...