Rombongan adikbadik ke Bukit Bendera, Penang



Meh sambung balik citer cuti² Penang bulan 11 taon lepas... sebelum ni aku dah citer pasal Penang Street Art Georgetown dan Ida Mee Udang Sg. Dua. klik link tu yer kalau nak baca.. now nak cite pasal Bukit Bendera pulak....

pagi tu lepas check out dari apartment, kami terus gerak ke Bukit Bendera. kami stay kat Batu Feringghi, so jauh jugak nak ke Bukit Bendera tu... sampai jer, hooomaiiii ramai gilesss orang tengah beratur beli tiket.. pasrah je lah... mulut aku ni membebel² la kat adik² sebab dorang la bersiap lambat. aku dah pesan awal pagi dah kena keluar sebab komfem ramai orang... adik² pasrah je lah dengo aku bebel.


ni la ahli rombongan. semua adik² aku... yang baju pepel tu adik ipaq. 


hari cuti memang ramai yer orang kat atas nih.... tunggu nak naik train pon berjanggut.. 

aku malas nak taip balik apa yang best kat Bukit Bendera nih... taon 2013 aku dah penah datang sini. so, korang klik link ni yer kalau nak tau apa yang ada kat Bukit Bendera tu..


tapi yang aku perasan, ada benda baru kat atas ni iaitu Love Lock ala² kat korea & paris. boleh la buat tempat fotoshot. cantik jugak.


cantik kan gambo ni.... kalau edit lagi kababoomm :p


laki mak tak ikut... so, tumpang begambo ngan family adik aku laa.. huhu


mak pon nak jugak bergambo sorang²...


sonok sebenarnya jenjalan ngan adik² nih.. aku yang paling tua pulak tu.. harus la berlagak cam mem besar... bagi arahan jer... tapi ongkosnya mak le kena kua.. ater adik² semua belajar lagi.. hehe..


nasib ler adik aku n laki dia ada.. boleh tong².. ngeeee~


susah nak snap gambo hessa. mek ni memang tak mesra kamera....


last pic before gerak balik...

taon ni takde plan lagi nak bercuti ke mana.. hadif pon dah masuk darjah 1. tak boleh nak sukati pontengkan dia mcm sebelum ni.. ngeeee~ bila dia tak dapat kehadiran penuh kat skolah, mula la marah kite... dia cakap, ibu la ni. selalu bagi hadif cuti. LOL



5 comments:

Nad MamaZN said...

tapiiii thn ni byk cuti berderet...! plan cecepat k! hehehehe

Falsya said...

Bestnye..last gie sana 3thn lps..pas kawen..kengkonon animun la..hehe

~aSHa~ said...

adik2 dah besar leh tlg tgk2kan anak buah jugak...bleh diharap

eima said...

mmg letih berjanggut nak dpt naik train .... ramai benor manusianye ....

Chekgu Azrine said...

Dulu ms xpnh mai sibuk ajk hubs pegi..bila dh pegi takdela best sgt kan..yg best sikit sbb naik tren dia dh laju.org kata dulu slow je nak naik atas tu..hehehe