:: JALAN² UJUNG MINGGU 2 ::

again!! ini juga entry begambo ye...
sambungan yang tadi.. hehehee..
sila layan..

AHAD
umah --> kedai pomen kete Ukay Perdana --> IKEA --> umah Opah Midah
hari ini ialah hari membuang duit yee..
anty ct ajja pon join skali..
leh jadi nanny hadif kejab!!!
baya repair kete ayah je dah 1000++..
uisshhh.. harus beli kete baru camni..hehehee..

kat ikea tak beli pape pon..

cuci mate telinga jee..

then, smpai umah dalam 5.30 pm camtu..

opah midah call suh pi umah die kat presint 9..

makan² free lagik!!

**anty ct jadi babysitter.. bagus..bagus..



**ibu hadif inteprem..




**sonok jenjalan tengok orang!!




**anty ct sgt bagus sebagai penjaga bayi!! hikhikhik..



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: JALAN² UJUNG MINGGU 1 ::

ini namanye entry begambo...
sila layan..

SABTU
umah Nenek Gombak ---> umah nek Anna ---> umah uncle Bob
hari ini ialah hari melawat sedara mara ye..
hari ini adalah hari di mana kita makan free
lauk-pauk yang sedap hingga jilat jari!!
(tapi i'm sorry!! tak tangkap gambo makan ye!!)

**jari kaki yang sedap dimakan..


**mak su maya + anty shira


**eleh..malu² kambing plak anty² nie...


**makcik² hadif yang vouge!!


**ni la gambo nenek gombak hadif!! (blur plak..)



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: ONLINE SHOPPING ::

hehehehee...
yang ditunggu telah tiba..
aku selalu jugak shop tru online ni..
mudah dan cepat..
ari ni aku oder..esok lusa dah sampai..
slalu aku oder shawl/selendang je
senang.. takyah susah² bepanas kat Jalan TAR or Masjid India..
tambah plak dah ada baby ni..
susah beno nak bergerak...
tapi ikut kepuasan masing² la ek..
ye laa.. online shop ni depend on trust..
kalau barang yang kita oder tu sampai..Alhamdulillah..
kalau tak sampai..nasib la yee..
tapi InsyaAllah.. sampeii..
so, lets check it out, what's inside?
.
.
.
.
.

taraaaaa..........
rompers for my cute little boy hadif!!
those 4 rompers + 4 socks cost me RM46 termasok pos ye..
cheap kan???
saya sangat puas hati...
tenkiu ain..
kepada yg berminat leh la terjah blog ain ye..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: 4 MONTHS +++ ::

isnin minggu depan hadif cukop 5 bulan ye..
so, aku tempek gambo hadif umo 4 bulan..
sila layan!!!!



**gambo lam kete nak p spital




**gambo kat spital




**many faces of hadif

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: PREMIUM BEAUTIFUL ::

ok ke produk ni??
aku tak penah pakai korset sbenonye..
tapi memandangkan skang ni perut aku agak membuncit
aku ingat nak sambar satu, plus cik abg yg bayo!!
lagipon produk ni pon untuk kesihatan kan?
yang penting waranty for lifetime..
anyone? help me.. kot ada cadangan lain??
TQ.. muahhxx



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: MUM OF THE YEAR AWARD ::

dapat award lagik!!
much² tenkiu to ummiaqeef
so mommy²s out there...layan..

It seems that the award comes with a set of rules which are:

1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer
allowed to feel bad. Remember you are a good mom!


2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.

3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can
be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post
that directs people back to the person who nominated you.



ohhooo.. dapat award tapi ada syarat plak!! heheee..

1. feel awful?? i'm a good mother okey!! hehee.. next..

2. tujuh je? i love all about hadif!! dari ujung rambut hingga ke ujung kaki.. next..

3. this award goes to my old frens masa study kat Polisas. hepi blogging ya!!

Doa perlindungan untuk anak-anak

Rasulullah s.a.w telah berdoa untuk perlindungan Hasan dan Husain (cucunya) dengan membaca:

Aku minta perlindungan bagi kamu berdua dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna daripada setiap syaitan, binatang yang berbisa dan bencana ain (pandangan mata yang menimpakan penyakit).



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: EXAM MODE ::


MALAYSIAN TEACHER SELECTION TEST
(MTeST)

28 MAC 2009

9.00 AM


wish me luck ok!!


1st time aku nak amik exam nih..
so, tak tau lagi camne bentuk soklannye..
taktau nak bace ape..
otak pon blank..
pada yg penah amik, can u share wif me?
so, sok malam berumahtangga umah metua kt gombak
leh omak metua jagakan si hadif..
exam pon kat KL nun..
doa²kan la aku ye..



**layak ke aku jadik cikgu-cikgi nih???


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: HEARING TEST ::

masa hadif umur 4 hari
die kena juandis and warded at NICU Putrajaya
After 4 days hadif dah boleh balik umah
nurse kasi appoinment utk hearing test
coz baby yg ada juandis ada potensi for hearing prob
so, masa hadif umur 3 bulan
aku dah bawak pegi buat test tu
tapi test tu failed coz byk wax dlm telinga die
doc ckp telinga kiri ada respon
but sbelah kanan plak takde respon
coz wax banyak
so, doc kasi ubat kasi lembut kan wax

then, semalam aku pegi lagi
for 2nd test..
again, test tu failed!!
telinga kiri kanan tak de respon
again, doc cakap banyak wax..
but i'm so worried..
doc test dengan mainan yg bunyi² pon
hadif tak pusing kepala kat doc
straight je pandang ke depan..
woo.. sangat risau..

doc cakap jangan risau
maybe bcoz of wax
then, next appointment doc akan guna mesin plak
mesin canggih skit
coz doc pon tak puas hati
but mesin tu skang rosak
bulan 7 baru ada mesin baru
so, that time hadif dah 8 bulan
hopefully hadif dah boleh alert ngan bunyi² slow..
harap² takde pape..

korang ade experience tak bende² camni??


**ibu harap anak ibu sihat dan dijauhi dari sebarang penyakit..




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

::SISTERHOOD AWARD::


dapat award dari mom-to-be ieza

The rules:

* Place the award logo on your blog.
* Nominate 10 other blogs which show “Attitude and/or Gratitude”
* Link to the nominees on your blog post.
* Comment on their blog that you have nominated them.
* Share the love and link to the person who nominated you

DONE!
* setel copy paste..
* ermm... sape ek?

* ok, jab lagi buat..
* TQ ieza coz gave me the award!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

BUKAN MAIN LAGI KO SKANG EH!!


ok, fine.
tajuk takleh blah..

LIVERPOOL VS ASTON VILLA

5 - 0


fav. team hasben aku menang lagik!!
aku bangun nak buat susu hadif malam tadi
tengok ayah dok kusyuk depan tv
hambooii..hambooii..
meleret ja dia senyum..
kalau pasai bola, 3-4 pagi pon leh bangun
patut mood ayah sejak 2-3 menjak ni cool jaa..
liver asyik menang besau je..
bagus..baguss..
menang selalu..
kalau kalah ayah hangin
dok reply sms membe² dia
dok kutuk liver!!
nyway

YOU'LL NEVER WALK ALONE

::GO TORRES::
::GO GERRARD::

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

4 MONTHS 2 WEEKS 3 DAYS OLD...


MUHAMMAD HADIF KHUMAINI


Muhammad - terpuji
Hadif - yang mempunyai matlamat
Khumaini - pandangan yang jauh

Psstt : dengan harapan anak ibu akan menjadi Perdana Menteri gitu!!


ari ni anak ibu dah 4 bulan 2 minggu 3 hari..
sekejab je rase..
hadif da makin membesar
makin buas
dah pandai ngade²
slalu nangis nak dokong..
dah takmau baring² dah..
yang paling ibu suke
hadif skang da kurang bangun malam
ibu pon leh tido same..
heheheee...
anak ibu tido lena ek..



day 1




1 month




2 months




3 months
.
.
.
.
.
.
.

4 months..
nanti aku upload ehh..
tak sempat snap gambo lagi!!
hehehee...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

ALW!Z BE MY BABY


:: by david cook ::
.
.
.
.
.
.
.

..my heroes..


Psstt: lirik carik sniri eh..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

..27th BESDAY..

Happy birthday sayang
I've no present, no fancy cake
but I promise u
I'll make you happy for the rest of my life..

ibu & hadif sayang bangatt sama ayah!!!


* gambo mase honeymoon dulu
time tu ayah kurang buncit..
tapi skang ayah dah betambah² boolatt!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

1ST ..

T.E.S.T.I.N.G



* saya budak baru belajar
kalau salah tolong tunjukkan...

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥