Serawa Durian ala MasterChef

.
.
.
wakakakakaka... masterchef la sangattt... puiii....


kan haitu pengasuh Hadif kasi 3 paket durian kan? so, 1 1/2 paket je makan, yang lebih tu buat serawa durian... nyummmnyum..... eceli, saya ni bukan penggemar serawa durian sangat.. lagi suka makan buah gitew jer.. but my hubby memang sangat-sangat-suka dengan serawa.. bini die yang tak gemor serawa durian ni gigih la cari resepi. rupanya senangggggg je kot nak buat!

tapi masa raya haitu, pegi openhouse kat umah sape ntah... die ada jamu serawa... wallaweiiiii... sedap gilerrrr kot die punye serawa... marbelesss!!! terusss i tersukaaa u dengan serawa.... hiks


 makan cicah dengan roti. perghhh... sedapppp....



my hubby cakap ni mesti penangan masterchef nih! asal masak je nak deco-deco bagai.. ahaks...



saya masak pisang goreng jugekk.. suka guna pisang nangka sebab die cam lembik² gitew.. tak suka pisang goreng yang keras² tu...



#menu minum petang Rabu baru² ni. gigih tu balik keje terus buat! heheheeh...


.

6 comments:

JaSSNaNi said...

wahhh.. sedapnya serawa durian... dalam peti sejuk ada lagi durian, nak wat serawa gak la... separuh lagi nak wat cucur durian.. asben pesan nak makan balik keje petang nanti.. ehehe.. :)

Chekgu Azrine said...

suka jugak pisang goreng yag lembik2.. yg keras kurang gemo.. hehehe

Nad @ MamaZakwan said...

nmpk sodap! :)

'aishah (◕‿◕✿) said...

tgah2 hari blogwalking blog akak buat sy lapar tgok serawa durian ngn pisang goreng~ feveret T__T

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Woot! Woot! Xpernah mkn lg...look nice!

eima said...

sonang je ....
aku pun tak gemor tp mil suka buat ....resepi dah dlm otak dah ...buat sendri tak penah lagi