Tergendala!

 .
.
inilah yang dikatakan kita hanya merancang, Allah yang menentukan!!!


Morning cayang² semua......... 

sepatutnya aku cuti haini... tapi tak jadi lorr! kan lakiku ajak ikut die pegi johor kan? last minute keje die kat sana kena cancel.. so melepas la nak pegi JPO.. huhuhuh... semalam lakiku cakap kalau nak pegi JPO jom ler... tapi aku malas la kan? kesian kot dekat die nak pegi Kulai tu semata² nak layan keinginan aku nih... huhuhu... takpe la, tak ke mana pong JPO tu... 

lantas terus sedapkan hati dengan telan Horlicks Crunch McFlurry. ngehngehngeh...

 sedap giler kot wei!!! ada bijirin dalam tu...


ermmmm.... meleleh!!
korang nampak tak kat atas idung hadif tu ade luka. tak sure la luka sebab ape... die garu rasanya...


malam tadi luka tu dah jadi gini... 

aku letak minyak gamat jer hari sebelum tu... pastu tumbuh pulak bintik merah kat idung die.. risau lak aku takut campak ke ape kan? malam tadi jenuh aku menggaru badan die.. gatal katanya.

tapi pagi ni aku tengok kesan merah kat idong tu dah macam okey skit tapi still ade lagi la spot merah tu.. kat badan takde pulak naik merah tu... ke cane ek?? korang rasa ape?? risau gak aku nih....

.

8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Allah...

bunga_rose said...

aku penah makan Horlicks Crunch McFlurry tu... sedap tu sedap, tapi manis sangat la weh..

no idea pasal hadif.. klu kat badan naik mungkin la campak.. klu takde, bukan laa

Nad @ MamaZakwanNayli said...

takpe, takde rezki..lenkali bleh lagi pegi..btul jpo tu tak kemana pun, hihi...

kalu campak, die akan start kat tapak tgn..cuba check..

munna said...

kesiannya Hadif.... bukan campak rasanya....

eima said...

fahim slalu jd cam bintik2 merah kat hidung tu .... tu alahan tu ...
cam eczema jugak tp more kpd tanda2 sinus ... tp xbrani jugak ckp ....

klu serius nanti pi la cek ek ...

luka besar kat idung tu klu tak menanah cepat kering ok la ... risau kena jangkitan je la .... berparut plak muka dak encem ni ... kan jambu je muka die ...hehehe

|| NaFiRaa || said...

try lah bw gi klinik.. takut kena chicken pox jer.. sian~

Chekgu Azrine said...

elergic kot..

Aleyn said...

Bawak gi jumpa doc pakar kulit kalau risau...Miqhail pun baru lepas dapat treatment....belakang tumbuh kutil...alhamdulillah sekarang dah ok...