8 Tempat Makan Best di Langkawi

.
.
1) Jai Island Cafe Langkawi
.
salah satu kedai makan yang femes emes kat Pekan Kuah, Langkawi. restoran ni berhadapan dengan Baron Hotel.. jangan lupa singgah yer lepas soping kat HIG. muahaha... 

besar gabak menu die...

yang diorder.... harga pun boleh tahan la.. takde mahal sangat.

siakap stim yang mabelessss...


2) Pak Aziz Mee Rebus, Langkawi
.
ni makanan pertama aku makan masa pegi Langkawi haitu... officer yang amik kami kat jetty haitu yang bawak makan kat sini.. the best mee rebus in Langkawi katanya.. huhuuhu.. dekat Pekan Kuah jugak tapi belah² belakang sikit..kedai ni susah nak cari skit coz sign board kecik amat.. rasa dia not bad! sedap jugak.. pasembor pun ada jual kat sini.


3) Laksa Power Langkawi

 boleh baca review kat SINI

.
4) Restoran Wan Thai

 food kat restoran ni memang terbaikkkkk! wajib try hokey. food review kat SINI.


5) Tosei Telur Kari Kambing

nanti klu pegi Langkawi korang try singgah sarapan kat sini yer.. klik LINK untuk baca review.


6) Cendol Pulut Kak Bedah


specialnya kat sini sebab cendol tu die buat sendiri.. besar² ko saiz die...cendol pulut memang terbaik... cukup rasa semua. geng² weolls yang mai makan semua cakap sedap...

laksa die pun sedap! aku suka. lagi sedap dari laksa kat tepi epot runway tu kot! :b

.
7) Restoran Nelayan / Medan Selera Nelayan Langkawi

satu lagi tempat makan yang best kat Langkawi nih... Restoran Nelayan / Medan Selera Nelayan... masuk ni dah 3 kali aku terjah sini... restoran nelayan ni boleh kata popular jugak kat Langkawi! harga makanan kat sini pun murah...

rasanya hanya bukak untuk makan malam jer... masa weolls sampai petang tu depa baru nak bukak kedai.. huhuhu...


hasil laut kat sini semua freshhhh hokey! Restoran Nelayan ni sebelah je dengan jeti, tempat nelayan turunkan hasil tangkapan dorang.


ni suasana petang kat jeti tuh... cantikkan??
untuk baca details klik SINI


8) Laksa Penarak Langkawi
.

Satu lagi tempat makan yang korang kena try kat Langkawi ni - Laksa Penarak... kedai ni femes jugak kat Langkawi nih.. ni 2nd time la aku makan kat sini.. last year pegi Langkawi dengan family dah penah singgah makan.. nama je kedai laksa, tapi macam² pon ada jual.. kedai ni dekat dengan jetty Kuah, bertentangan dengan Dataran Lang..

 nak makan ape? seafood, western, thai food semua ada...

  menggiurkan~~


6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

agagagaga..lapar!!

eima said...

hahaha...tak pe diorg dah paham dah kerjaan ko sebagai penulis kan ...

wei aku tak prasan kedai2 tu ..ade 2-3 je aku tau ...

pas ni kena mkn lebih la klu blk kg ni

Mooniqueen said...

Tah bile dapat jejak kaki kat sane..
teringin sgt smpi dh preggy ke2 ni.. ;(

bunga_rose said...

restoren wan thai ni aku rasa pernah pergi.. kedai yang dekat area idaman suri tu ke? ke dah takde kedai idaman suri kat situ? ari tu aku takde gi pun kt area tu.. tp cam biasa ofis bayo, sedia mulut dgn perut je tuk makan

Nory Zoulkefle said...

gulpp....menjejes air liur....hehehe

Ya ALya said...

nama pun bloger....wajibla snap gambar.....