cuti

aku cuti jaga hadif hari ni
pengasuh hadif nak cuti la pulak ari ni n esok
aku dah pening, 2 hari cuti lak tu
cuti aku dah la ngam2 je smpei akhir taon.. adoiii
so, ari ni aku jaga hadif, esok apak die la pulak amik cuti
.
aku bukan nak merungut
aku tak kisah, nak jaga anak aku jugak!!
tapi kekadang tu tak puas hati gak
baru jer cuti raya seminggu last week kan
minggu ni nak cuti lagi... ermmm...
.
kekadang tensen jugak
dah banyak kali aku korban cuti
coz pengasuh pon nak cuti
yes, aku faham maybe dia ada urusan nak buat
tapi, die pon kene faham gak keje kite ni
klu selalu sangat cuti, tak payah la jadi pengasuh!!
aku pon tak penah cut bayaran die klu cuti lama..
so, patut dia paham la..
.
.
** wahh..syiok la membe opis ari ni, ada majlis hari raya.. tolong makan untuk aku yer...

13 comments:

~Firsya~ said...

laaa,mcm tue plak,mcm2x hal ngan pengasuh la nie...tp maybe jugak dieorg de urusn pnting kot,tink positive jela kan,

ade jamuan rya kat opis,seronokknye

Deelira said...

mesti tensen kan kay..
sabar2..nak wat gane
kalau dia jaga anak kay baik..
nak x nak kena sabo ler..

tp one day..cube la
slow talk dgn dia yek.
ada baiknye
kut2 dia fahem!

umie said...

k...ruginya xdtg ofis ri ni....

Elyn said...

hmm itu la slalu cuti abih sebab jaga anak je.... ini pun cuti tggl lai bape hari je huwaaaa

Dee said...

anto kt nurserylah..

SyaNa said...

susah gak gitu kan
kalo dpt company yg ssh mau cuti mau tak naya
patut nye pengasuh kena paham la kan..
takpe la maybe dia pn ade hal penting kan

hajarus said...

ala siannyer mrs. k terpaksa cuti time majlis hari raya... pape pon sabo yer...

Misbehave said...

sabo jela, nak wat camne.hehe.

besh woo duk umah golek2 ngan anak.JELES!

Misbehave said...

sabo jela, nak wat camne.hehe.

besh woo duk umah golek2 ngan anak.JELES!

ummiaqeef said...

tu la pasalnye..kite punye pengasuh tu pun kadang camtu gak..tp kite paham cume hubby je bising skit..hehe..

mRs.aJaQue said...

anto hadif kt ayu ler..bior ai jge..huhu..
kang boss ai lak bising..
saba ek kak..
dugaan tuh...

♥ EeiNz ♥ said...

meh ajak hadif join kakak sarah kat taska sni meh =)

ainharul said...

anta bby kat blok mane??