:: Sepang Goldcoast ::

  .
.


~Golden Palm Tree Water Villas~


cantikkan?
tgk gambo pon dah cantik..
apetah lagi klu hotel ni dah siap nanti
ahad lepas gi jenjalan bagan lalang
dengo orang bercrita mcm best
niat nak g makan ikan bakar


1st time pegi sana
pantai die ok la la la je la..
takde cantik sangat
maybe sbb hotel still under construction
so, ade sikit effect kat pantai die
tapi aku tgk ramai gak family yg datang
makan², mandi manda, main lelayang
bergumbira ngan family..
meriah jugak la kat situ
mcm ade pesta..



dinner kami malam itu
menu : ikan cencaru bakar, ikan siakap 3 rasa, tomyam, sayur paprik, telur dadar, sambal udang = RM98.45 + servis caj



Mr. K : skali-skala makan cam ni boleh laa.klu selalu tak dapek laa.
Mrs. K : harga bukan main lagi, makan tak sedap mana pon!!
.
*aku rasa dlm masa tedekat takde la nak gi sana lagi, maybe klu hotel tu dah siap, tringin gak nak tengok..

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Tubuhku Langsing ::

Tag!! Tag!! Tag!!
.
1) Berapa kah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat 56 kg (bile nak back to 50kg??)
Tinggi 161 cm
.
2) Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda? Usia anda pada masa itu?
Masa pegnen hadif - 63kg.. taon lepas umor 24 taon..

3) Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing dan kejayaan anda dengan makanan tersebut?
aku blom try diet.. sume aku bedal.. takde sivik nak diet lagik!!..

4) Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat? Usia anda pada ketika itu?
ohohoh... berat paling rendah? masa aku baru lahir.. ekekekee...

5) Anda pernah sertai program pelangsingan?
blom penah coz aku dulu memang slim melim.. skang je berat naik sikit banyak..

6) Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat anda paling terendah?
xde.. metabolisme aku tinggi.. cepat je proses..
.
7) Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?
masa pegnen sure berat naik banyak kan..
.
8) Apakah target anda untuk kurus selepas ini?
act, berat skang memang ideal ngan aku.. b4 dis, berat aku 46kg, so tak balance ngan ketinggian.. time tu memang aku kurang berat badan.. so, maintain je la or kurangkan skit jadi 50-52 kg..
.
.9) Sila upload gambar..
*thanx to mummy fia coz tagged aku!!
next, aku nak tau betapa langsingnya badan korang...
suker..suker..

nasaoji
eeinz
lynn
rosszarif
puan aiza (wajib jwb)
fiza mom-to-be
umik

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Hasil Godekan ::

yeeehaaaa!!!
berjaya gak aku uat 3 kolum nih..
hasil godekan dan pertolongan rosszarif
tenkiu ross dgn ucapan 'hepi honeymoon' again!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Episod Akhir ::

ok..ok.. aku tau korang dah bosan
asik² entry ni je..
yo laa.. ni last entry ehh..
acara terakhir mestila penyampaian hadiah
tanak cakap banyak..
so, layan gambo je la..


mc ari tu - pak tam

mr. k amik hadiah...

sbelom balik, begambo ng maskot nestle
ni la hadiah berupa barangan nestle..

sekian sajork..
*
*
*
*
tenkiu nestle..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Sinar FM & Nestle Part II ::

acara seterusnya ialah dengo taklimat
jurucakap dari fisher price & nestle..
agak bosan skit taklimat die
lagipon, time tu dah nak tghari
so, perut masing² dah lapo..
.
tapi yang bestnye
ada lucky draw...
hadiah dari fisher price
bukan main² ek hadiah die..
aku dah tebayang² dah hadif dok lam rocker tu
tapi nak buat camna, takdak rezeki..
sangat jeles pada yg dapat tu...

then, ada gak Q&A, kuiz
sapa dapat jawab, dapat hadiah
hadiah barang nestle dan bodyshop...
ok la kan, dari takde pape..


ni la goodie bag nye..
apa ada kat dalam??
hadiah lucky draw.. memang lucky la sapa yg dapat...
amik hadiah kuiz dari nila kurnia
apa dalam kotak??
ni haaaa.... byk stok makan aku..
jurucakap nestle
jurucakap fisher price

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: Sinar FM & Nestle Part I ::

haii all..
ari ni baru ade mood nak hapdet pasal event ni
kepala pon masih weng² lagi..
monday blues + ari ni gaji tapi da abis baya utang
heheheee...

' Peraduan Makanan Pejal Si Manja Bersama Nestle @ Sinar FM '

macam yg aku cite di entry lepas,
aku 1 of the pemenang harian utk contest tu kan
so, 17hb ari tu, aku n family g amik hadiah..
tapi ramai gak tak dtg atas faktor dok jauh dari kolumpo nih..
seronok jugak event ni
leh jumpe live dj sinar fm gitu
ramai gak turun hari tu
ada KE, abby fana, jamal jamaluddin, nila kurnia
pak tam..etc..

dalam kui 10.30 am camtu, pas minum pagi
ibu² dipisahkan dari hasben dan anak
kira hari utk ibu² merelaxkan diri..
anak² sume hasben yg jaga kat tingkat atas
ada playground kat situ..
dlm 3 jam la anak² dok ngan pak dorang
pastu, sume apak² merungut..
baru depa tau.. camna mak² ni dok jaga anak²..
.
1st, ada kelas masak oleh chef nor
maybe ramai yg tak kenal chef nor
dia byk involved di belakang tabir je..
chef nor keje kat nestle ni almost 28 years..
menurut kata KE @ raja azura
chef nor ni la yg buat resepi sate pizza hut tu..
chef nor ada turunkan 4 resepi kat kitorang
3 resepi berasaskan nestum nestle tu..
.
honey fruity pudding
pikelats (cam lempeng @ dorayaki)
cheesy toast
resepi bonus : nasi ayam

senang je nak buat..
mana² nestum yg tak abis tu,
leh modifiy jadi makanan yg sangat enak
sesuai di makan oleh kaum keluarga
heehehe.. promote lak!!
klu ade permintaan, nanti aku tempek eh resepi tu..
.
so, layan gambo je lah..

ni la chef nor.. penah tengok tak??

aku dan adik aku sedang enak menikmati pikelats @ kuih malas

kak engku tunjuk skill masak pikelats


K.E dan anak gadisnye.. comei tau anak die.. K.E adalah sgt cantik ye.. tgk lam tv cam gemok skit tapi sebenarnya dia slim melim gitu...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: BILA MAKTEH TAKDE KEJE ::

skang aku dah ade bibik eh
bibik free, tidak dibayar gaji
syiiookk giler
hehehehee..

act, adik aku @ makteh hadif ada kat umah
budak U skang kan tgh cuti
so, die tanak blik kampong lagi
nak lepak sini dlu siapkan tesis
so, aku amik kesempatan la
dia la masak, membasuh, kemas umah
jaga hadif..dan sebagainya..
ohhh....sangat heaven....

tapi time die takde keje
tau ape dia buat???

oiiii.. sejak bile anak aku tuka nama jadi 'hadifah'???


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: TAG 50 ::

tag dari mama zhea
aku letak tag 50 coz ade 50 soalan kena jawab!!

Be honest no matter what, then tag at least 10 friends.
jujur..jujur..

01. Who was your last text from? - sms from celcom bagitau credit aku dah nak expired.. ngeh..ngeh..

2. Where was your default picture taken?
- kat umah smalam.. tangkap gambo hadif dok dalam walker..

03. Your relationship status? - of coz married!!

04. Have you ever lost a close friend? - yepp.. aku rasa benda tu normal.. bes fren we lost, best fren we got, along the way...

05. What is your current mood?
- ngantuk!! sakit kepala.. tadi makan pulut (pantang weii..)

06. How many siblings do you have? - 8 siblings including me!!

07. Whats your brother(s)/sister(s) names?
- muhammad nazwan fikri
- muhammad ghazali
- siti nurul ain
- muhammad faisal hadi
- muhammad taufik rizal
- muhammad syamsul amir
- siti aisyah amani

8. Where do you wish you were right now? - kat rumah mak aku... bestnya dok kampong..

09. Have a crazy side? - nope!! aku normal ok!!

10. Ever had a near death experience? - alhamdulillah.. belom pernah

11. Something you do a lot? - makan... tido... dan .......

12. Angry at anyone? - ari ni takde.. last week ade.. hehheeee..

13. What's stopping you from going for the person you like? - segan laa.. malu!!

14. When was the last time you cried?
- aku tgk hindustan last week. aisywarya ngan laki dia blakon.. cite tu pon nak nangis kee??

15. Is there anyone you would do anything for? - keluargaku.. anything for them!!

16. What you think about when you are falling asleep?
- money..money..money..

17. Who was the last person you talked to on the phone? - hasben aku. bagitau ofismate meninggal dunia. Innalillah..

18. What is your favorite song? - always be my baby... by mariah carey / david cook

19. What are you doing right now? - kat opis.. taip tag ni..

20. Who do you trust right now? - family..

21. Where did you get the shirt you are wearing? - baju kebaya cheong sam.. lama dah baju ni.. masa aku study kat poli lagi taon 2002 kot..

22. Have you kissed someone in the past week? - my heroes.... suamiku dan anak bujang ku..

23. Who is your friend that lives closest to you?
- farrah hanani dan hasleen.. depa dok blakang blok aku..

24. Describe your life in one word?
- syukur..

25. Who are you thinking of right now?
- my hadif..

26. What should you be doing right now?
- patut buat keja laa..

27. What are you listening to? - nada..

28. Who was the last person who gave you a hug? - my hadif

29. Who was the last person who yelled at you?
- tak perasan lak.. ada ka??

30. Do you act differently around the person you like?
- soalan apakah ini?? biasa ja.. nak control cun buat apa??

31. What is your natural hair color?
- klu cakap blonde tak caye plak - black in colour, of coz!!

32. Who was the last person to make you laugh?
- hubby.. aku merajuk smalam.. dia tolong pujuk!!

33. Who was the last person to make you sad? - hubby aku la kasi aku bengang!!

34. What do you hear? - bunyi aircond bilik kak jam.. bising nya..

35. Is your hair curly or straight? - pernah curly dan penah straight.. camna tu??

36. Has anyone ever called you "scrumptious" before? - aku check kat citcat.com maksud dia NIKMAT.. apekah??

37. Do you have a best friend?
- ada

38. Held hands with the opposite sex in the past 3 days?
- salam dan cium tangan hubby nak g keje

39. Do you use smiley faces on the computer? - ??

40. Have you ever changed clothes in a vehicle? - tak penah buat..

41. Are you happy with life right now?
- Alhamdulillah..

42. Are you currently jealous? - of coz!!

43. What jewelery are you currently wearing? - rantai mas kawin dan gelang nikah!!

44. What were you doing on friday night?
- tgk mood..

45. Have you ever had your heart broken? - pernah..

46. Have you ever broken someone's heart? - pernah..

47. Is there anybody you're really disappointed in right now? - nope!!

48. What was the last reason you went to the doctor for? - bawak hadif p klinik.. demam..

49. How late did you stay up last night and why ?
- kui 11 kot.. update blog!!

50. Have you ever dated someone longer than a year? - suamiku kini...

Who would u like to tagged?
adoooiii.. penat doo nak buat tag ni.. taknak paksa orang buat.. tapi nak tag jugak!!

ross dca
lynn dca
fiza dca
umik sprm
riena sprm
monalea sprm
ieza mot
shinnaz mot
rozie mot
mel mot

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: MUSIM DEMAM ::

aku rasa skang musim demam la..
kat blog ramai cakap anak memasing demam
sama la cam anak aku
hadif start demam hari sabtu
pagi tadi cam dah ok
tapi malam plak asik meragam
tak sedap badan agaknya..
cian anak ibu..
cepat sembuh ye sayang..
kite nak blik umah opah minggu ni..

gambar ni snap hari ahad
b4 pegi amik hadiah kat nestle
mula-mula ingat tak nak pegi
kesian kat hadif kan, demam
tapi pagi tu tgk demam dah kebah
so, gagahkan jugak pegi..
rugi lak klu tak amik..

cian anak ibu.. muke sedih jer...

hadif pening la bu.. tak larat..

mood dah ok coz ibu kasi mainan..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: TQ SINAR.FM & NESTLE ::





:: entry story kemudian yea... hadif demam, ibu die takde mood nak taip pepanjang..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: MAKAN BIAR SEDAP, SERVICE BIAR CEPAT ::

sabtu malam
makan di mana??
makan di sini

tagline kedai makan ni..
'makan biar sedap, service biar cepat'
aku amatlah setuju sekali dgn tagline tersebut..
dan mereka memang tiptop ehh..
sedap dan cepat!!

saje update blog
sambil tgk AF final

layan gambo je la ek..
so, let the pictures do the talking!!

..family ceria..

..ayah dan hadif..

..adik aku (ain), kawan ain (bie), K's family..

..menu..

..licin.. elakkan pembaziran..


HAFIZ JUARA AF 7
TAHNIAH!!!
aku sangattt puas hati....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: 16 MAY ::

..SELAMAT HARI GURU..
buat guru-guru yg pernah mendidik saya,

" TERIMA KASIH "


sekolah kebangsaan kg. perak
(1991 - 1994)

sekolah rendah kebangsaan batu kurau
(1995 - 1996)
.
sekolah menengah kebangsaan dato' kamaruddin
(1997 - 1999)

SM teknik tunku abdul rahman putra @ ti penang
(2000 - 2001)

.
**rindunya zaman skolahh...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: UPAH ::

smalam singgah alamanda
carik baju utk hadif
ahad ni nak g amik hadiah contest sinar.fm
ni upah hadif coz pose yg macho
utk gambo yg anta kat contest sinar tu
heheheheeeee...

nanti dapat duit contest tu
ibu beli baju lagi ehh..
.
2 helai shirt ni cost me RM39.00 sajork!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: WASIAT ::


PA boss aku, kak jam gi becuti ke jogja
so, die mintak aku gantikan tempat die utk 3 ari
tidak la aku kesah sangat nak tulun die
beside, aku pon takde boss
tiap² ari dok sesaja pon agak BUSANN idop aku
asik menempek kat tempat lynn
dan.... kak jam sempat tinggal 'wasiat' kat aku ehhh...
nak tau ape??

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni ha..
pokok kesayangan die ni
die pesan suh siram tiap² ari..

**kak jam, sy da tlg siram ni.. jgn lupe ole² nya ya bu..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: ANAK-ANAK KITA ::

kena tagged dgn mama zhea..

.: MY SUN :.

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
takat ni baru sorang....my sun - boy....

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
nanti-nanti la kot..blom ade plan...

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
MUHAMMAD HADIF KHUMAINI

Muhammad - yang terpuji / Hadif - bermatlamat / Khumaini - pandangan yg jauh

3. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
ibu dan ayah hadif

4. Darimana tercetus idea memberikan nama anak anda?
cari dalam buku. aku memang suke nama hadif. hubby suke sama Imam Khumaini - pemimpin Iran.. ade ke hubby nak letak mahmoud ahmadinejad???

5. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?akan ku usahakan next baby - girl.. InsyaAllah.. ermm.. aku suke nama Nawra or Iqlima

6. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?
5 kot 3 gals and 2 boys..

7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda? -

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?
InsyaAllah kalo boleh nak girl la pulak buat teman ibu kat dapo..

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
hadif baru 6 bulan.. blom nampak lagi apa yg sama ape yang tak sama.. hikhik..

10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni

lynn azman
ross razif
ida hafiz
mamamanja
mrs bubu
deelira
ekin sarhan

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: AWARD MOTHERs DAY ::

TQ mama zhea for the award!!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: CONTEST @ SINAR.FM ::


lalalallaa..
sonotnye aku..
ade membe called cakap aku menang contest ni
dah announced kat sinar.fm tadi
aku pemenang harian utk contest nestle ni..
uhhh.. bestnye..baru smalam aku isi online
hadiah? dapat RM200 plus barang nestle RM100
dapat la buat stok hadif utk beberapa bulan..
rezeki...rezeki..
dan hadiah akan diberi masa majlis suai kenal..
masok paper tak?? hehehee..


so, mommy² yg nak try
leh masok web sinar.fm
sonang je.. upload gambo baby
dan story mori skit..
jangan lupe, kasi 'up' skit itu nestle..

selamat mencuba!!!


:: tgh tunggu call abby fana... mana ni???

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

:: TRANFORMASI HADIF KHUMAINI ::

ingat AF 7 je ke ade tranformasi?
hadif pon ade la..
hehehee..
jeng..jeng..jeng...
.
hadif sudah genap 6 bulan..
so, skang leh sumbat macam² kat molot die..
sonotnye..
sambil aku makan, smbil sumbat skit kat die..
sonok nye tgk anak ibu ni mamah makan
rasa nikmat donia..
tapi depend la kan..
tgk jenis makanan laa..
.
meh tgk tranformasi incik hadif nih..
.
sudah bertukar susu dari s26 gold kepada promil gold..
so far, hadif takde masalah dgn brand nih..
aku mmg depend on susu lembu ni
coz hadif memang taknak bf since abis pantang..
pelik aku..tp takpe la, asal anak ibu sihat dan kuat..
.
----------------------------
.
incik hadif sudah start makan bubur nasik..
1st time hadif makan bubur masa blik kg last week
saja aku nak suh opah hadif yg buatkan..
hehehee.. baru spesel..(ibu hadif ngelat)
.
ni la bentuk bubur nasik spesel opah hadif
turun temurun ni
kitorang 8 beradik sume makan bubur camni..

aauummm.. sedapnye bubur opah...

sukenye dapat makan...

-----------------------------

dan aku bagi hadif makan solid food ni..

.

.

.

so, hasil nya hadif semakin membesar sebagai johan...

klu u all ade advice nak kasi utk solid food,

adalah sangat dialu-alukan

almaklumla, aku ni masih setaon jagong

dlm membesarkan anak..
.
-----------------------------
.
tenkiu..
muaaahhhh dari hadif utk anty² out there...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥