Gula Tarik


semalam buat pertama kali dalam hidup,
dapat rasa sendiri keenakan gula tarik.
selalu dengar si lynn jer dok cite pasal gula tarik.
jajan feberet die masa kanak-kanak ribena dulu.
selagi die tak dapat, tiap² hari dok sebut gula tarik-gula tarik!
hai la.. nasib la semalam gula tarik yang diorder sampai.

gula tarik ni femes emes kat Batu Pahat katanya.
ye la kot sebab saya pon 1st time tengok dan rasa sendiri.

diperbuat dari gula merah

 ni la rupa bentuk die.. panjang-panjang gitu coz boleh tarik..

 muka lynn penuh kenikmatan dapat gula tarik idaman... huhuhu....


so, korang penah rasa ke gula tarik ni? kalau belum, boleh la mintak lynn pos kan.. hakhakhak...

18 comments:

ummiaqeef said...

x pernah makan lor...pesal i org johor pun xtau ek..hahaha..

LiErOSe~QiEmi said...

cam sedap je.. k post kat aku sketttt

eima said...

sedap ke .... tak penah tqk....

mummy Darin said...

pernah dengar pasal gula tarik, tapi tak pernah rasa lagik, nampak packaging dia pun sangat menarik.. mungkin 1 hari boleh cuba bila balik Batu Pahat..

jemput join contest kat blog MummyDarin...
"http://oklahtu.blogspot.com

MRS. K said...

@ummiaqeef
tak smpai kampong ko kot. huhuhu

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
abis dah la..

MRS. K said...

@eima
sedap jugak! skang dah tengok kan?

MRS. K said...

@mummy Darin
ha, try ek one day

munna said...

tak pernah tengok dan tak pernah rasa pun.. meh lantingkan sebatang kat munna

Farra Dhelina said...

amboi..tak tgok la...katne leh dpt ni? bt pht je ke?

nanie said...

wah mcm best je...post ler kt cni 1.huhuuu

BIONIC WOMEN said...

macam pernah dengar jer..tapi xtau ler penah rasa ke idok..hehehe..tengok si lynn tu tarik sambil telan macam masyuk jer..haha

Ayuraza said...

ngat kan macam sagu tu..
packing hampir sama..
macam sedap..ke macam gula-gula udang yang plastik bleh makan tu?? hehe

Ena said...

baru pertama kali tengok jugak nie.. nampak cam sedap bebenor je model tu makan.. :D

♥ EeiNz ♥ said...

kin penah rasa masa kecik2 dulu. time dok lumut.skang ni da lama x jupe. sedap gile !!

mommysarah said...

betul2. saya dari BP dulu masa kecik2 memang ada jual. tapi tak ramai yang buat. lynn tu ada bukak order ker? saya nak orderlah.

MRS. K said...

@mommysarah
eh, taklah.. kena order dengan tokey gula tu la.. huhuh.. ni no die 019-7053223 CHE LAT

Are_RieVe said...

wah!!!gule tarik!!!sedap!!dulu dok jb ade jupe..pastu pindah batu pahat tak jumpe..nie baru jumpe fb che lat..