macam-macam ada!


Salam Jumaat semua, penghulu segala hari.
Petang ni baru sempat update!





1st off all, thanx to pemain bola sepak negara,
sebab dorang la kite dapat cuti hari ni.. ahaks...
kepada yg keje private, tak dapat cuti tu, takpe la.
dapat claim balik kan?

2nd, Selamat Tahun Baru 2011 semua....
haiiii... cepatnya masa berjalan...
bertambah lagi angka usia bulan Januari ni.. huhuhuhu...


petang ni lunch makan very the simple past tense!
nasi putih, telur goreng dengan kicap cap kipas udang sajok!
hehehehe... bukan malas, stok dapor dah abis langsung. 
kering kontang suda!!

oh ya, ade cerita ni.
Alhamdulillah, Allah masih panjangkan umur kami.
malam tadi otw ke KL, kete ade problem tengah hiway.
dah la duduk lane paling laju... huh! memang cuak habis!
bengang dengan orang workshop tuh!
baru jer repair tak sampai 1 jam pon,
dah rosak balik! dan bahayakan keselamatan kami!!
kelalaian dorang... saman kang!!!!

so, kete tu tersadai la kat tepi hiway.
terima kasih buat abang plus ronda,
dorang banyak tolong kami malam tadi...

so, nak tak nak, kami terpaksa la amik teksi.
amik si putih gebu kat opis hubby. huhuhuhuhu...
yang rosak tu kete lagi satu....

pagi tadi hubby dah setelkan dengan orang workshop!
dorang tow kete tu, dah repair balik semua.
sorry la, kami takkan keluar duit 1 sen pon!
pandai-pandai la korang buat!!!! hangin betui!! 
nasib hadif tak mengamuk tengah hiway tu!

petang ni nak kuar jalan-jalan lah!
tengok wayang or JJCM sajok.
dah lama tak kua mall kat KL.
asik ulang-alik Giant-FS Store-Grand Union!
huhuuhhu....






Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pemenang FM Bukit Merah...



seperti dijanjikan, ini dia result GA FM tu.
saya guna random.org jer senang!

TAHNIAH kepada pemenang!
sila emel details ke misskebab0520@gmail.com

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Semalam I jumpe Fara Fauzana dan Elly Iskandar yaww!


tajuk macam jakun jumpe artis jer.. ahakss!



semalam ada Festival Proton dekat Nilai Square.
sbelum ni proton dah travel satu Malaysia,
so, now turn buat kat Nilai pulak.. 


balik keje, amik Hadif kat taska, then terus gerak ke sini. 
dat time cuaca pon dah mendung. orang boleh tahan ramai..
so, takleh lama dok situ. kang kehujanan...
lagi pun malam kan ada bola.

just snap gambo kete pelik² ni jer...
cam replika kete filem hollywood pulak saya tengok. huhuhu...

 proton Jebat katanya...




gambo kete jer? mana fafau sama elly nye?

ada.ada. sat na....




















aiseh... gambo jauh jer ada.. kekeke...
dorang jadi mc petang tu.





kasi zooooommmmm skit...
tapi blur lah!

saya tengok peha die takde la beso pong!
standard ja...pi slimming kot... huhuhu...
tak pon time ni die pakai premium beautiful.. kekekeke

ape pon fafau, adik suke kat akak tau! huhuhuhu...


ni gambo elly n fafau naik kete ape ntah.
makcik kat depan tu tengah test drive bawak kete ni..

eh, belah malam pulak ade konser tau!
dengar nye artis Nubhan, Heliza sama Amy search!
tapi saya tak pegi la.. tak kuase mak!
dok umah layan bola lagi bagus!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

tetiba jer glamer...


kalau tak kerana tgk final malam ni,
sampai ke sudah tak kenal mamat ni!

  muka dah macam hero korea dah! i loike...


bangga betui ada anak muda camni!
syabas dik! akak bangga! *tetiba...

even tak dapat best player, tapi Malaysia menang beb!
dapat jugak US100k tu!

Syabas MALAYSIA!!


btw, ni belog awek die! hehehehe...
http://jejariruncing.blogspot.com



p/s : tak dapat cuti peristiwa ker?





Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

berharap!


Yep!

berharap sangat cepat la BE ni bertukar jadi ME sbelum 1 Jan 2011!
saya mau cash out lah!!!!

giler hape tolak duit kan?
orang lagi mau BE tu kekal lama kat situ... kekekeke..

tapi seriyes la wei! saya nak cash out dah ni!
tapi cam tak sampai hati pulak tengok BE tu.
adeh...

mode : dalam dilema


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Anniversary Celeb...



masa aniversary last week, kami celeb kat Bangi Kopitiam jer..
makan ala kadar dengan keluarga kecik kami...
makteh & maksu hadif pon join skali.

aiseh, takde mood nak mengarang pulak hari ni.
layan pics je la ek!

enjoyce!!!

 Bangi Kopitiam @ Nilai.. baru 3-4 kali masuk sini


masing-masing pening nak order ape.. Mr. K diberi tugas tick ape yang nak diorder...


happy 3rd Aniversary to us! moga kekal hingga ke hujung nyawa. Amin..


bucuk cayang ibu...


hadif geramm sama hidung ayah...


konon² candid padahal memang suh tangkap gambo camni..hikhik


Menu of the day!

penah tak korang makan satu benda, then korang makan slow-slow sebab makanan tu rasa cam setaaappp sangat. makan lambat2 takot cepat habis... hahahaha... even rasa die sbenarnya biase jer, tapi maybe tukang masak die masak dengan penuh kasih sayang, nasi ni terus rasa cam sedap! makan pon rasa syahdu jer...


barli suam wajib order kalau makan luar.. ni hadif punya feberet!


pashmina ni baru beli petang tu. tak dan nak basuh dulu, terus sarung.. kekekek.. nak pakai masa ani punya pasal... huhuhuu...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Senarai Penuh Ibu Hadif Giveaway


InsyaAllah, result akan diumum dalam masa terdekat!!


1. eima

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Pukul 5 pagi



pagi tadi hadif bangun. terus panggil ayah.
tercari-cari, sebab ayah die takde kat sebelah.
ayah tido bawah, tengok tv smpai terlena kat bawah.
then die cakap nak susu.

saya bawak die turun bawah, landingkan die atas sofa.
lepas bancuh susu semua, then bagi susu kat die.


Hadif : ibu nak chugginton.
Ibu : chungginton sleep.
Hadif : upin ipin?
Ibu : upin ipin pon sleep.
Hadif : ayah?
Ibu : tu, ayah sleep.
Hadif : Ibu?
Ibu : ibu nak kencing lah!


terus die senyum... then baru nak minum susu. hahahaha....

kuat betul pengaruh karton ni kan?
nasib die tak sebut semua kartun.. masak haku nak menjawab! kekeke..





Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jawatan Kosong UPSI 2011

klik utk tumbesaran


more details, click here.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

semua orang up cite pasal tu...

.
pasal ape lagi? pasal bola semalam lah!
mentang-mentanglah menang kan, sana sini cite pasal bola!
kat dalam surat kabar bukan main puji melangit,
tapi bila kalah???? mula lah hentam sana sini,
salah pemain la, salah jurulatih la, 
pendek kata kasi komen yang buat orang down lah!

isk... emo pulak!

semalam gerak dari kampung kui 4 lebih.
bajet leh sampai KL dalam kui 7-8 malam la.
Mr. K nak tengok bola punya pasal!

tapi semalam jalan jammed giler tak hingat!
ye la, cuti raya krismas kan..  cuti skolah lagi.
orang lain yang raya, orang lain yang balik kampong.
standard la tuh! kekeke....

bayangkan, pukul 8 malam we all kat jalan lagi.
Mr. K dah panas bontot dah ni.
we all kua hiway ikut jalan kampung pulak.
last skali masuk balik hiway tanjung malim,
jalan dah okey. kereta dah gerak laju... huhuhu...

Mr. K dah sound-sound suh bukak tv kecik die..
tak sabar-sabar dah nak tengok tv.
jangan tak tau, tv ni die bawak ke hulu ke hilir tau..
buh dalam poket jek! kekeek...

ni ha... henpon CSL die la.
kan boleh tengok tv. siaran pon clear tau.
saya la yang jadi tukang tengok nyer.
Mr. K kat sbelah dengar je la pengulas tu cerita.

gambar gelap la pulak...

yang bagus henpon CSL ni, simkad leh masuk 2.
tu yang Mr. K gedik-gedik nak pakai tu.
lama dah beli henpon ni. dekat setahun dah kot!

dipendekkan cerita, we all singgah ke sungai merab dulu.
sampai dalam kui 9.45 pm camtu.
singgah sana sebab mak metua saya ada kat umah adik die.
so, sempat la Mr. K tengok minit-minit terakhir game semalam...

dalam kui 11 malam, baru la kami balik ke Nilai...

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Breakfast @ Mcd, then berdesup ke Zoo Negara

.
As Salam...
Selamat pagi Isnin semuanya...

pergh... berjanggut nak siapkan entry pasal zoo negara ni.
dah lama benar peram buat pekasam.
dah 2 minggu lebih dah... saya buat by part ek..

sbelum pegi zoo, kami breakfast kat mcd dlu.
alas perut skit, kang lapor pulak lam zoo.
dah la harga lam tu mencekik darah!
huh! nasi goreng kosong pon RM6! gilerr ko!

 telur hancur of kos la untuk hadif. hantu telur ni... saya makan hash brown jer...


 Mr. K makan set breakfast burger tu.. ape ke name ntah...


 gedix santai jab...

lepas makan, terus gerak ke zoo.
sampai sana dalam pukul 11.00 pagi camtu.






































dan pengembaraan pon bermula...



to be continue.....

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ho! Ho! Ho! Santa Claus Is Coming to Town


.
 
 Selamat bercuti kepada semua.

specially to Agnes Mummy Vish, wishing you a Merry Christmas and a Happy New Year.

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Terima Kasih Cute Mum aka Mummy Dania

.
hari tu ade join contest teka dan menang by Cute Mum.
dan saya peneka paling tepat! so, inilah hadiahnya... 



FM Bukit Tinggi Indon ni dah selamat terima 2 hari lepas.
makasih ya buk!! suka sangat!
leh la tambah koleksi FM yang ada tu....


.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Tuan tanah Cuti Balik Kampung...

.
Assalamualaikum.
Morning everyone....

Hari ni saya cuti lah! nak balik kampung.
mau bawak si puteh gebu jalan-jalan. hahahhaa...

takde la, nak hantar makteh & maksu hadif sebenarnya.
dorang pon dah seminggu lebih kat sini.
Mr. K pon ada urusan tanah kat tepeng... huhuhu...

so, entry yang muncul hari ini, esok dah lusa adalah autopublish!
harap maklum!!


eh, skejab jer minggu ni.. tup-tup dah Jumaat. kan?

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jawatan Kosong di Yayasan Selangor


.
Pemohon-pemohon adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Yayasan Selangor seperti berikut:

  1. Pengurusan & Pendidikan
  2. Sokongan 1 & II 

SYARAT KELAYAKAN DAN BORANG PERMOHONAN (Sila Klik)

PERMOHONAN HENDAKLAH DIHANTAR:
Borang yang lengkap diisikan hendaklah dihantar ke alamat di bawah. Sila tuliskan nama jawatan yang dipohon di bahagian atas sebelah kiri sampul surat:


JABATAN SUMBER MANUSIA
Yayasan Selangor
Tingkat 18, Menara Yayasan Selangor
No.18A, Persiaran Barat, 46000
Petaling Jaya,SELANGOR

Tel: 03-79551212 EXT 182/185/191
Fax No: 79541790


Tarikh Tutup Permohonan: 31 Disember 2010

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Surprise buat Suami Menjadi!


1st of all, thanx to Hanis selaku tukang bake cake & posmen terjun!
tanpa anda, tak menjadi la surprise saya! hahahahaha...

eceli, saya tempah cuppies sempena aniversary.
saje jer nak kasi kat hubby.
saya tempah cuppies dekat Hanis,
kek besday hadif dulu pon die jugak yang buat!
sedaapppp uoollss....

kebetulan ofis hanis sbelah jer dengan ofis Mr. K.
so, apa lagi... start la plan nak buat surprise!
saya mintak tolong hanis hantarkan dekat hubby.

so, pagi² tadi hanis dah jalankan projek kami...kekeke..


then, tengok kat FB, hubby post status camni...


hanis cakap Mr. K betul-betul surprise!
i'm so happy planning menjadi!

dan ini la cuppies yang tak sempat saya rasa.
Mr. K dah agihkan dekat kawan² opis dia.. huhuhuhu....


Tema : Aauummmmmm...... seksis! malam jumaat! 
hahahhaaaaa...


sape berminat nak dapatkan khidmat Hanis, nak kek ke, cuppies ke, boleh la terjah belog die eh! 




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥