Perasmian Grill Pan Baru | Ikan Bakar pon Sodap...

.
.
haitu ada beli grill pan kat idaman suri langkawi.... beli yang murah² sajok sebab tau mesti guna sekali pastu tak guna-guna dah. dan memang betui pon. kuikuikui...

aku buat ikan bakar je pon.. 1st time dalam idop kot bakar ikan sendiri.. kekeke... itu pon lepas tengok kat myresepi baru tau cane nak masak guna grill pan dan bahan² untuk bakar ikan. huhuhu...

percubaan pertama..... lama dah buat ni.. bulan lepas kot!


 hasilnya.... ikan sedikit rentung tapi tak jejaskan rasa dia.. hehehe... air asam sedikit cair yer tapi untuk keseluruhan, not bad for the 1st timer! huhuhu....

lepas ni tak tau bila lagi nak guna pan nih.... tunggu bulan pose la kot rajin nak buat steak pulak! hakhak...

.

7 comments:

::NureeN:: said...

masa berpantang guna tau pan ni.. hehhe

syanasaid said...

aku xsempat bakar ikan lagi
smlm guna pan masak ikan stim
kejap jek masak

Annie Han Yeon Rin said...

K, nak resepi air asam tu bole??

bunga_rose said...

macam best je kan aku tengok grill pan ni.. ermnn.. bila aku nak dapatkan se ni hhahah

|| NaFiRaa || said...

alaaa... teringin jugak nak beli pan cam tuh.. senang x nak pakai??

eima said...

mmg besh la ko nye ikan bakar ......

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

rajinnya, kita dah lama tak wat ikan bakor...kita bakor je