Jom tengok Bilik Hotel Felda Residence Hotsprings Sungkai

 .
.
 aku pegi sini sebab ada meeting opis + family day... so, ofkos la opis yang bayar dan amik pakej meeting.. kalau rate biasa aku tak sure lah... maybe dalam RM160-RM180 kot.... klu booking kat agoda leh dapat lagi murah kot. korang google la ek untuk kepuasan... hewhew.. tapi seriyes, memang tak rugi menginap kat sini... best!


 bilik dia macam bentuk semi-d.. satu blok ada 4 bilik. 2 di atas dan 2 di bawah.


 katil


 aku amik bilik bawah.. malas nak naik tangga. hewhew.. tapi bilik bawah ni kureng privasi sikit la coz bila bukak tingkap orang luar yang lalu lalang leh nampak...


 bilik dia sangat luasssss.... ada connecting room lagi...


 jom tengok bilik ayaq dia pulak...


 balik dari mandi kat hotsprings, moh berendam dalam ni pulak... :-b


sinki


almari baju... kat bawah tu ada peti ais kecik.. oh, ada disediakan extra tilam dan bantal jugak.. tapi nipis je la... ok la tu kan?

so far memang puas hati dengan bilik kat hotel nih.. memang luas... leh sumbat 4-5 orang.. tapi yang tak best nye bilik my fren ada tetamu tak diundang... cik tikus. muahahah... ye la, dah dalam kawasan kelapa sawit kan? tak leh nak elak la kedatangan tetamu camtu.. huhuhu...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sape kate Bercuti dalam Ladang Kelapa Sawit tak Best???

.
.
silap la kalau ada yang pikir camtu.. hakikatnya tempat ni sangat fun hokey! aman damai tenang jer rasa... fresh air! takde bunyi bising, takde pencemaran... bangun tido je nampak pokok² menghijau.... boleh masukkan Felda Residence Hot Springs Sungkai dalam kalendar cuti² korang tahun depan yer... :b

InsyaAllah, kalau ada rezeki nak jugak datang lagi kat sini.. nak try dok kat villa yang ade jacuzzi tu pulak... berendam sampai lebam :b


resort style... bukan macam hotel biasa.... sangat best!


nak pegi kafe pun kena berjalan sikit.. tapi apedehal... otw nak gi kafe dapat cuci mata dengan pohon menghijau.. :b

Meranti Coffee House - tempat makan kami.. food untuk breakfast sangat variety. tapi lunch n dinner kureng sikit... tak banyak choices..


ni masa acara sukaneka opis


taman tema air kat sini.. air kolam ni katanya dari air sungai dan sentiasa mengalir.. so, bukan air recycle la ek. takde klorin... memang sejuk...

our boss pun suka tempat ni.. lain dari yang lain katanya... tak macam suasana hotel.. so, taon depan akan ada committe baru untuk family day.. harap next family day lagi da bombb!! ngeee~



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ready to School!




Ready ke tak ready kena jugak pegi skolah yer anak... Ibu dah bayar yuran pon. Baju skolah dah amik semalam. Dah suh hadif test pon. Tapi biasa la mamat ni hati kental ngamuk2 tak nak gi skool. Alahaiii.....
.
Untuk tahun depan aku register hadif kat Cendekiawan Educare, Presint 18. Dekat ngan opis. Dekat ngan umah. Satu hari kat situ takde transit2. Senang keje mak! Kang satu hal nak ngamik tengahari pastu anta transit pulops. Mak die tak berapa nak rajin. Huhuhu...
 .
Baki cuti pon tinggal 1 hari lagi. Nak amik cuti 31 disember nih. 2 januari pun amik cuti nak anta anak pi skool buat pertama kali. So dapat ler 5 hari cuti start sabtu. Hewhew.. Macam dah boleh bayang jer drama yang bakal jadi hari pertama skolah nanti. huhuhu.

Published with Blogger-droid v2.0.9


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Masih dalam Mood Bercuti tapi baki Cuti tinggal 1 Hari jer.. Acaner??

 .

 holla!!! 

i'm back lepas 6 hari tak masuk opis... 3 hari cuti kat kampung, 3 hari keje sambil bercuti kat Felda Residence Hotsprings Sungkai... memang heaven!!!

nanti sambung lagi yer.. nak pi bayaq yuran skoll anak sat.... :b 


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Live from FELDA Residence Hotsprings Sungkai

.

Berkampung kat sini 3 hari 2 malam...


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Amik Kau!! 3 troli skaligus!

.
.Ada lagi barang yang tak beli. Haini sambung soping lagi... Pastu wraping pulak....

#familydayopis



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Shopping Barang Family Day~




Mana lagi tempat best nak soping kan? :-P


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Felda Residence Hot Springs, Sungkai, Perak

.
.
wokeh.. jom kita mulakan cite pasal day-trip aku ke Felda Residence Hot Springs Sungkai... not bad jugak tempat ni wei walaupun kawasan die macam ulu skit.. huhuhu... kita akan jumpa perkampungan felda dulu then bila masuk je kawasan resort... mulut terbukak luas... waaaaaaa..... kekaguman di situ.. tak sabar nak pegi lagi Ahad nih... ^___^

eceli, sebenarnya ni untuk program opis.. ada meeting SKT + family day opis... so boleh bawak family semua.. besh. besh.

aku tak plan pun nak ikut dorang pergi sevey tempat masa tu.. pakai pun baju opis jer.. kain ni Nad yang hadiahkan tau. macih Nad. jadik baju memang cantik! ngeee~ tapi oleh sebab takde orang nak pegi, then aku ni setiausaha kelab, so ikut jugak lak.. kena pegi lah jugak tengok tempat coz nak buat planning aktiviti family day nanti....

aku malas nak cite banyak.. nanti minggu depan nak pegi, aku nak up entry lagi.. so, aku tempek gambo n letak caption sikit² je la ek...


lobi resort...


bilik hotel... ada dua tingkat jer...


try test kemelantunan tilam ni.. hewhew...


nice kan bilik die??


naik tram untuk ke hot springs....


orang hotel bawak weolls tengok villa 3 bilik ni dulu.... villa ni sangat besar hokey... memang puas hati klu dapat stay kat sini... klu tak silap aku ada villa 2 bilik n single villa.. korang check ler kat website resort ni hokey..


 
private jacuzzi kat villa.... kat villa je ada jacuzzi ni eh.... bilik biasa tak de...


siap ada dapur bagai kat villa nih.... tapi orang hotel cakap start taon depan maybe dah takde dapur coz susah sebab tetamu kan bercampur agama.. so ofkos la tak boleh share peralatan masak tu kan?


ruang tamu...


tempat makan


ni pulak theme park die.. ni air sejuk biasa...


ni kawasan air suam....


motif???? :b


kawasan rebus telur... eceli kat sepanjang jalan nak ke resort ni ada signboard tulis tak dibenarkan bawak telur dari luar... klu nak rebus telur, kena beli telur kat dalam hotsprings ni yer...


tempat ni memang sesuai kalau korang betui² nak relaxkan otak.. memang kokoot betui tempat nih... hewhew... weolls sampai Putrajaya dalam kui 7 malam.. sian hadif aku amik lambat kat umah pengasuh.. huhuuh... oh, perjalanan dari KL ke Sungkai lebih kurang dalam 2 jam camtu.. hati² coz area Bidor ade AES.. muahahah...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Tropicana Twister twin Pack RM7.99





Murah tak???? antara yg. termurah penah jumpa lor.... Hanya di Giant :-P


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Felda Residence Hot Springs Sungkai


 .

macam nak buat entry pasal lawatan singkat aku ke Felda Residence Hot Springs haitu... tapi malas nak taip pulak.. kalut nak balik umah jer nih... tak sabar nak cuti sabtu-ahad. nak qado tido.. hewhew...

 private jacuzzi kat Villa.. cantik sangat villa nih...

next week aku sambung yerk. hepy weekend yuolls...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Credited!

.
.
Alhamdulillah.. hasil untuk sebulan... ujung bulan boleh cash out! 

chaiyok! chaiyok!

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Makan di Garden Alamanda guna Baucer Deal

.
.
Dengan ini aku melantik diri sendiri jadi Duta makan² guna baucer Deals... kekeke...

wokeh, semalam aku update pasal makan nasi arab kat Restoran Hadramawt guna baucer mydeal kan? haini nak update pasal aku makan kat Garden pulak.. dis time beli kat livingsocial...


 aku kan pantang nampak deals murah² pasal makan n hotel nih! laju je nak rembat.. :b yang deal nih kita boleh pilih nak makan di Garden branch mana.. aku pilih Alamanda jerk. senang sikit dekat ngan umah...


 beli baucer harga RM19, dapat la makanan berharga RM40. berbaloi sangat tuh!

pastu aku promote deal ni kat FB n blog aku.. bila ada 3 orang beli guna link aku tu, dapat la aku satu baucer free... makasih ye sape yang beli tu... dapat tambahan RM40 lagi.. so total baucer aku dapat ialah RM80. tapi aku bayar RM19 jer.. best kan?? :-)


 amik port kat buaian nih... cantik sangat deco dalam restoran nih...

 so, dengan berbekalkan baucer bernilai RM80 tu, ape yang kami makan??

 order teh o laici


 lover menu


 ni set untuk kid...


 ayam goreng


oleh sebab yang diorder melebihi nilai baucer RM80 tu, so kami kena tambah duit sendiri lah.. kena add RM25 rasanya.. tapi ok la.. aku just bayar RM19 untuk dapat baucer RM80 kan? jimattt banyakkkk dah tu... hehehe..

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

JJCM : Nasi Arab Restoran Hadramawt, Jalan Ampang

.
.
aku kan suka beli deals yang ada diskaun makan² nih.. takat ni aku penah makan guna baucer deal ni kat Garden 2 kali - dengan hubby (tak buat entry lagi), dan lagi sekali pi makan ngan budak opis. pastu beli deal makan kat Manhattan Fish Market, the Haven Look out Point, dan yang terbaru pegi makan nasi arab kat Restoran Hadramawt...so far memang puas hati dengan meals yang dorang bagi... gile la klu tak puas hati dapat makan harga murah kan? :b

 deal nasi arab aku beli bulan 10 haitu...

hari Ahad last week lepas shopping kat Kenanga Wholesale tu terus kami terjah sini untuk redeem deal tu... agak murah la aku rasa deal ni, tu pasal aku beli! huhuhu... set dari harga RM68 dapat harga RM22 jer.. RM22 tu patutnya boleh makan nasi arab je tau kat sini... hewhew...


 akhirnya jumpa jugak Restoran Hadramawt Jalan Ampang lepas sesat barat.. hewhew... kami siap masuk n nak order lagi kat Hadramawt Jalan Chulan... pastu waiter tu cakap salah tempat.. kekekek... laki aku la ni.. lama tak berjalan KL katanya... sampai nama jalan pun tak ingat! nama je orang KL! huh! :b


 suasana dalam restoran...


 besar jugak tempat ni.. ada 2 tingkat. tak macam kat Saba Cyberjaya tu... kat situ kan sesak, pastu sempit sampai berhimpit... kat sini selesa la.. tempat besar..... parking pun senang depan restoran jer..


 Hadramawt~


 just print je baucer yang kita beli tu n bagi kat waiter...


 Kebab yang lakiku order... harga RM22 rasanya.. yang ni tak termasuk dalam deal..
.

 nasi arab Hadramawt... sedap giler yuolls... memang terasa die punya rempah! lagi sedap dari Saba kot!


ni set dalam baucer tuh.. ada teh o ais limau + nasi arab + roti + kacang kuda lenyet (tak tau nama) huhuhu.... patutnya ada bubur tapi dah abis katanya.. tu dia ganti dengan roti tu. tapi kira puas hati jugak lah bayar RM22 jer.. kalau tak RM22 tu dapat nasi arab semata jer.. air pon boleh tahan mahai jugak even minum teh o ais je kan? bagi aku mahai la nasi arab kat sini, tapi boleh makan dengan keadaan selesa. restoran pon lawa dan nampak grand skit. kat Saba harga belas² je kan? tapi yang ni setapppp yuolls...

.
hadif pun suka! berselera tengok die makan...


nanti nak datang makan kat sini lagi.... InsyaAllah....


.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥