Anak Gumbira, Ibu Bahagia...



Cuaca dah redup sikit, jom pegi zoo!


Dah banyak hari si Hadif ajak pegi Zoo.. So bawak jugak la hari ni, padahal dah penah datang pon Zoo Taiping ni. Zoo Negara pon penah pegi jugak.. Demi anak, layankan je la..

skang tgh tengok gajah makan!


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Tak dapat pegi Cameron, dapat Melawat Muzium & Zoo Taiping pon Jadi laaa...


.
bersiaran langsung dari muzium perak, taiping.  cadangnya nak bawak hadif ke zoo, tapi cam panas rembang pulak. so kite masuk muzium dulu la cari ekon huhuhu..

perasan tak hadif da potong rambut? sobs..


kapal terbang perang zaman jepun kot!

tak ingat bila last time datang sini. masa kecik kot! macam2 dah ada. byk dah berubah. 

so sesape dtg taiping boleh  la singgah yer. masuk percuma sajok!


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kite Bakor jeerrr...




Bila balik kampong, sekali sekala buat aktiviti camni best jugak! malam ni weols bakor ikan jenahak besarr punye, sotong, udang n ayam! superbb... meleleh!


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Baju Kurung Ready Made only RM68!!!

 .
.

 tuan tanah dengan baju bawuuu.. bau kedai lagi nih! hahahahha.... 
.
okey, aku meluaskan lagi empayar perniagaan *ecehcece...kali ni jual baju kurung siap jahit pulak! aku bukan ape, nak senangkan korang jer.. hehehe.. tak payah la nak pegi anta kain kat tukang jahit pulak, ye dak? upah jahit skang pon lagi mahal dari kain! ngeee~ so, jom la cuci mata yer... murah² sajok! masing² pon dah dapat gaji kan????

gambo kat atas tu aku pakai saiz L yer... sebab dinasihatkan beli saiz lagi besar dari biasa takut kain ni mengecut.. tapi beli saiz biasa pon okey jer.. aku suke je pakai saiz besar sebab suka kain longgar². hakhak... sekian, terima kasih....

ready made BAJU KURUNG RM68.00










berminat??? boleh PM facebook AZLYNN TALIB. tenkiu yuolls... luv

.
.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Dengan 2 kali lafaz, Fasha Sandha & Rizal Ashram selamat bergelar suami isteri




Tahniah buat Pengantin!


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Trip USS wif BFFs


.
letak gambo sikit dlu yerk! ni semua gambo dalam henpon, so tepek yg ni je la dulu. nanti aku update entry penuh pasal 1 day trip ke uss dengan best frens aku nih. nanti aku kasi tips dan bajet utk ke uss klu travel cam aku - pegi naik flight, bermalam di jb, dan balik kl naik bas. huhuhu. 






Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Live from Bajet Hotel - Green Leaf Danga Bay



family room only rm98 termasuk breakfast

tumpang tido kat sini dulu. sampai jb dalam kui 8.15 mlm. naik bas dari singapore kui 6.30 ptg.

fuhhhh... penat giler! kaki rasa cam nak tercabut jerk! kalau dapat urut nih, alangkah bestnyer...

cadangnya nak cek out kui 9 pagi coz nak cari bas awai balik terus putrajaya. ptg kang nak balik tepeng pulops. nanti ai update gambo kat uss yer.. best gilerrrrr!



Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

SGD

 .a

aku tukar RM350, yang dapat ini jerk! sobssss.....

ok la kot! bukan nak beli ape pon, just untuk transport and makan² dalam USS tu sajok. kalau ada duit lebih baru le beli sebenier.. hehehe...

wei Eima Manje, aku bukan naik bas, aku pegi naik flight terus ke Changi airport.. bermalam di JB, dan esok tu baru balik naik bas dari JB terus ke Putrajaya... hehehe...

aku tukar duit kat Warta Bangi jerk... sambil² tu cuci mata dan makan² kat situ.. pegi ngan kawan aku, die yang drive so aku banje la die makan pizza!

amik lunch set untuk 2 orang...


p/s : aku cuti sampai Selasa minggu depan yer... tapi update harus update jugak! aternye boleh update belog kat henpong je kan? huhuhuh...

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Teruja!

.
.
6 hari kot aku cuti! start esok 26 April sampai 1 Mei 2012... ngeee~ sakan cuti no! abis la cuti tahunan aku... adehh..... aku tak pegi mana pon, just lepak kampung jek, lagi pon ayah aku kan baru lepas operation kaki die, so just nak spend time dengan die... 

but before balik kampung tu, harus la kite pegi cuti² dulu kan? ngeee~

26 April - USS Singapore!
27 April - Johor Bahru!

aku ingat sebelum balik kampung tu nak ajak lakiku naik Cameron Highland jab, huhuhu... tengok la camne! kalau keadaan mengizinkan, why not? hehehe...

last time pegi taon 2009! lama jugak tu! mesti dah banyak berubah kan?


tapi lakiku ni jenis tak suke onthespot punye planning kot! so, macam kena berkubur je keinginan tu... hewhew...

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Nak pegi Bejalan punya pasal, sanggup beli Kasut Baru!


.... beli kasut anak je la, mak die tak pe. pakai je kasut yang mana ada dalam gobok tu. huhuhu.. mak tak kisah! asalkan anak hepy, ibu bahgia. gitew... aku kan nak pegi uss singapore khamis ni, so saje la nak kasi hadif excited sikit nak pegi bejalan.  huhuhuu..

tiap2 hari la sebut nak pegi singapore nak tgk 'zoo'. hahaha.. aku la tu yang cakap kat die nak pegi zoo. dah tentu la die tak tau ape itu universal studio! wakakaka... takat nak pegi zoo, kat tepeng pon ado. ye dak? hahaha..


so tadi pas balik keje kami 2 branak terjah alamanda sana. dinner siap2 kat mcdonald pastu masuk kedai bata. itu je mak mampu noks! alhamdulillah, at least dapat jugak bertukar kasut slalu ye dak? padahal rasanya baru je beli kasut utk hadif 2 bulan lepas guna duit nuffnang! kasut tu pon cam dah sendat. cepat tui panjang kaki dak hadif ni. takpe la yang penting anak selesa nak bejalan dan tak ngadu sakit kaki. kurang sikit la  kebarangkalian utk bedokong! huhuhu..


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Manissssssss....



.
alhamdulillah... rezeki hari selasa dapat makan yang suwit suwitt! terlebih rajin lak cik lynn malam tadi sampai pagi ni die bawak bekal utk  kawan2 opis. aawww suwit betul awak ni.

posing dulu. tak leh makan lagi. kena breakfast dlu bru leh makan.


feberet aiii...


kek kukus!

rajinnya awak!! kagommm... lain kali buat lagi ye yang... i suker je dapat makan..



Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Projek malam hari...

.
.
woohooo... rajinnye aku malam2 ni.. siap diy meja ikea lagi tu! hehehe. nasib senang je nak pasang benda alah ni.. hadif pon boleh buat. kekekeke...

bosan giler kot malam ni. hubby xde, outstesen lagi! si hadif cam biasa ngadap tv. mak ni dah xtau nak buat ape dah. pastu tepandang  meja ni yg terdampar sepi kt dinding tak pasang2! pastu timbul la kesedaran... huhuhu


senang jer nak pasang!  just pusingkan kayu kt paku ni. tapi lenguh jugak la tangan mak ni ha!


taraaaaaa... siap pon! tak sampai spuloh minit da siap pasang! tengah dok memikir nak deco ape atas meja ni. tu la padah beli ikut nepsu! nasib meja ni murah.. huhuhu


Sent from my BlogBerry®

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Checked!

.
.


^_______________^

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Minggu Sengih sampai Telinga Orang Gomen...

.
.
minggu ni kakitangan kerajaan senyum simpul la ek? tapi seminggu je la, minggu ke dua dah start stress balik sebab duit dah makin kering! hahahahaha.... *aku ler tu....
.
 
 sistem e-penyata gaji

gaji baru dari jumaat last week dah boleh check kat web e-penyata gaji.. aku sempat tengok kejab je before balik keje, pastu haini ingat nak print, tapi omakkkaaiiii... lembabbb bebeno! haih! dah bape kali ntah kena login tak lepas² jugak! 

ok la, selamat buat planning la ek untuk yang dapat gaji lebih bulan ni! soping baju rayakah? ngeee~

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Homemade Ikan Bakar Cicah Air Asam for Brunch



ikan bakar + air asam

Hohoho... Giler awai siot aku masak haini. kui 11 pagi dah makan nasik kot! hehehe... sebab hubbyku kena keje lagi haini, so masak yg berat2 skit so that boleh kenyang sampai petang. hehehe...

so kowang masak pe haini?


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Masih menunggu Suami pulang untuk Dinner bersama...



huhuhu... sadis betui tajuk! mana lakiku ni belum pulang2 dari kirja.. janji nak balik kui 9. aku sudah laparrrr...

ayam masak kicap + kacang pendek + air limau suam

malam ni leh konker tv coz hadif dah tido. ngehngeh.. kalau tak jangan harap la kan? 

'ini tivi ahmad hadif yang punya. hahahaha'


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

SabtuDay!

.
.
Selamat Pagi kawan2! *pagi lagi ke dah dekat tghari pon. huhuhu..

Tadi nampak cam hari cerah, semangat nak basuh baju. Now macam dah gelap!  huhuhu. nak kena sambung tido kah?

Budak ni nyenyak tido oh! kui 11 tak bangkit tidoq lagi.

Haini xde plan nak ke mana2. kemas umah je kot! ayah hadif pon kena pi keja jab lg. so haini mmg bertapa kat umah sajok! cuaca pun cam tak mengizinkan. huhuhu..

Pagi ni makan roti cicah milo ja.

Satgi hero2 bangun baru nak goreng kepok losong ni. beli kat pasa tani petang semalam. huhu..

Tengahari takyah masak kot! Makan kat lua la coz nak ajak lakiku pi beli barang dapoq jab sblm die pi keja..


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Newborn tooth?

.
.

 eceli, dah 2 hari kot aku sakit gigi.. taktau punca dia dari mana? gigi berlubang kah? or gigi bongsu baru nak tumbuh? adeh.... tapi sakit giler kot! nak tido pon tak selesa... nak makan lagi la susah coz leh kunyah sebelah kiri jerk.. gigi sakit belah kanan..

sape² tau cane nak buat bagi hilangkan sakit gigi ni?? malassss betui nak pi jumpa doktor!


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ready to GO!!!

.
.


Alhamdulillah, semua urusan untuk ke USS Singapore dah setel.. tiket masuk USS baru je beli tadi... dapat harga murah pulak tu.. non peak RM145! dan yang penting tiket untuk hadif still free! yeay!! jimat di situ..

tak sabar nak pegi minggu depan!!!

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Alhamdulillah....

.
.


My ayah dah klua spital semalam.... 7 hari dok kat Columbia cost RM6k! fuhhhh.... harap² lepas ni ayah sihat seperti sedia kala... Amin...

and today is my parent 31st Anniversary!!!!
.
i love u mak ayah!!!
.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cara Kurangkan Risiko Kanser Payudara


.



Kanser payudara merupakan pembunuh wanita no 1 di Malaysia. Pelbagai kempen dan cara telah dijalankan bagi memupuk kesedaran kanser payudara ini di kalangan wanita.

Kami terbaca satu artikel dari portal Peace Fm Online. Entah betul entah tidak, artikel tersebut mendakwa menghisap payudara dapat mengurangkan risiko kanser payudara. Kami tidak mahu ulas panjang-panjang, anda baca sahaja laporan dari laman tersebut.


"The National Cancer Institute, a component of the National Institute of Health, estimates that based on current rates, 12.7% of women born today will be diagnosed with breast cancer at some time in their lives.


According to BBC, whenever men suck women’s breast, they (women) stand a lower risk of getting breast cancer.


A lot of men interview by PeaceFM say if sucking their wives breast will prevent them from getting breast cancer the “we will continuously suck and never get tired."


Speaking in an interview with PEACEFM News, Dr. Robert Mensah, a Reproductive Health Specialist, said there is an iota of truth in the finding even though emotional stress, alcohol, toxic brazier, using a brazier for a long time and other factors can also lead to breast cancer.


“…when men stimulates the nipples of women, the hormones which prevents breast cancer is produced more and by so doing prevent breast cancer,” he said.


Dr. Mensah also revealed that women are not the only victims of breast cancer, since men can also be afflicted with breast cancer.


“…the rate of death in men (due to breast cancer) is more than that in women because the breast of the man is flat on the chest so it spreads quickly to the heart, leading to their death,” he added.


So, if by sucking a woman’s breast it can prevent breast cancer then women can also do the same to the men. What do you think about that? "



*hmm.. bagi wanita yang mempunyai suami, boleh lah mempratikkan tips di atas, tapi bagi awek-aweks yang belum berkahwin tu, jangan pandai-pandai suruh boipren pula yer. Atau boipren yang ada awek tu, jangan gunakan artikel ini untuk menghalalkan cara. haha...

.
copy dari FB.... hurmmmm....
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kain Italian Silk RM35 only!

 .
.
Kain jenis lembut, wangi, ringan dan sejuk dipakai.

biru turqoise


hijau tuqoise.

.
pink peach

.
 Berminat??? sms Azlynn 012-6853302

 .

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Re-Stock Kain Viscose Corak Mickey

 .
.
Salam...

Sape yang berminat dengan corak Mickey ni, boleh la order yer coz kami nak restock! ada 5 kaler semuanya... mesti korang n anak² comel jer pakai baju corak mickey.. hehehe.. boleh order dekat FACEBOOK AZLYNN TALIB yer. tenkiu uolls...




.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jawatan Kosong Polis Diraja Malaysia

.

Permohonan bagi jawatan di dalam Polis DiRaja Malaysia (PDRM) kini boleh dibuat secara online melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mulai 20 Mac 2012.

http://jawatankosongkerajaan.my/permohonan-jawatan-kosong-polis-diraja-malaysi

Boleh isi borang di sini :
http://putra3.spa.gov.my/online/BORANGSPA8I


Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

AJK Toilet!


big boss kat opis ni dah lama suh buat keceriaan toilet. huhuhu.. dan kebetulan oficer incharge toilet ni baik ngan weolls so secara tak langsung kami2 ni jugak la yang kena make over toilet tu. huhuh..

so, kami buat step by step la. xde la terus jadi lawa. buat permulaan ini jer yang mampu.. huhuhu..

baru hias bahagian sinki.


lilin ikea hokey!


wangiiii...


itik pon ado..


anak patung...


itik n patung lynn bawak harta benda die dari umah. huhuu..



Sent from my BlogBerry®
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥