Welcome 2010

.
sesungguhnya 2009 merupakan tahun yang bertuah buat saya dan suami

.
Terima Kasih 2009

dan
Selamat Datang 2010


.


.
p/s : lagi best, dapat tau naik pangkat januari 2010! syukur Alhamdullillah....

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Keputusan Ibu Hadif's GiveAway

.
masih lagi dalam penelitian para juri
harap bersabar yer all contestants.....
.
to my judges, happy judging!!
.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Always Be My Baby Contest

.
aww... suker..suker...terjumpa plak contest yang sama nama ngan blog saya
alwiz be my baby... terus teruja nak join... syarat pon senang gilak coz tak payah nak folo or link bagai...juz tempek gambo jer...sape nak join leh klik SINI

.

say cheese... aisehh, tak mau senyum plak die!!

You'll Always Be a Special Part of My Life cause You’ll Always Be My Baby




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

apa yang penting? kerjasama....

.
gambo² ni sebelum majlis doa selamat @ housewarming start...
saya masak sendiri....opss...mak saya yang masak, tak tempah or beli coz mak saya memang caterer... senang semua buat sendiri + boleh jimat banyak....

.
ni adik saya tengah pasang frame.... adik saya ni wireman. dia la yang buat wiring kat umah saya tu... jimat....
.
ni plak ayah saya tengah potong ikan masin...nak buat masak lemak... sluppp...sedap
.
adik² tengah cuci ayam.. dorang ni dah lali dah keje² cuci ayam, ikan, periuk belanga ni coz selalu kena tolong mak ayah buat catering
.
mak saya tengah masak cucur cempedak...sarapan dulu....

.
later-later la saya update pasal majlis memanaskan rumah tu yer... tapi memang ralat skit coz tak amik gambo menu ari tu...huhuhu

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

ayahku yang tinggi....

.

ha..tinggi tak ayah saya?? mak saya takat ketiak ayah jer...hehehee
.
ect, bukan nak cite pasal ayah saya tinggi ke ape, family saya kan datang sini minggu lepas...baru semalam dorang balik taiping, sob..sob.. dah start rindu dah...
.
tak pegi jenjalan mana pun... tapi sempat la p port dickson...
tu pon sampai sana dalam kui 5 petang... then mandi sekejab, ujan lak turun..takde rezeki nak lepak lelama... tak pe la, lain kali mak ayah datang kite pegi lagi eh...

.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

WARM UP


morning ppl...

bestnye cuti... ari ni baru masuk keje...
ni entry warm up okey...
jab-jab lagi kalau ada masa i publish new entry...
daaa....

.

pic by google

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

my Housewarming ~ anda semua dijemput!!

.
iklan jab sampai ahad



as salam.....
.
saya dan suami ingin menjemput kengkawan blogger Ibu Hadif ke Majlis Doa Selamat @ Housewarming teratak kami seperti berikut :

Tarikh : 27 Dec 2009 (ahad)
Masa : 12.00 - 6.00 petang
.
yang berdekatan dan yang jauh, sudikan lah datang...
setakat ni blogger Mama Aqilah dan BabyDear maybe datang... hehehe...
.
kepada bloggers seAcacia dengan ku,
Kak Faina, MummyKd, Ann hati berbunga, Aja
anda diWAJIBkan hadir!! hehehe... boleh plak camtu...
Bonda Anggerik, anda sekeluarga juga dijemput!!
Kalau ada kelapangan, jemput la singgah yer...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

wajah baru



saya baru perasan cimbclicks berwajah baru
minggu lepas saya bukak bayar utang, still muka lama...hehehee
tapi ari ni bukak, dah muka lain dah
kena belek telek dulu la b4 buat any transaction...

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

saya bosan, anda?

.
adoii... berjanggut rasanya dok opis ni
bosan sangat ari ni, sunyi sepi opis coz ramai yang cuti & half day
petang kang mak ayah sampai dari kampong... bestnyer
1st time dorang datang umah baru saya...
.
kepada yang balik kampong petang kang, hati² di jalan raya
biar lambat asal selamat... ingatlah orang yang tersayang....
.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jom Deco Rumah lagi....

.


lampu ni beli dekat Ikea..RM 45 sajork...
blom decide lagi nak letak kat mana, maybe lam bilik tido or family hall tingkat atas...
terang tau lampu ni,
ingat nanti nak beli lagi satu...

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Rasa macam baru je naik pelamin....

.
ari ni my 2nd wedding aniversary...
doakan kebahagiaan kami berkekalan hingga ke hujung nyawa...
amin...




dear husband,

I love you today,
As I have from the start,
And I'll love you forever,
With all of my heart.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Calon-calonnya adalah................


.

p/s : gudluck to all... harap² all judges tak busy time ni... klu cepat dorang check, cepat la result keluar....

TeRiMa KaSiH sEmUa


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hadiah dari Boss

.

puan aiza hadiahkan kerusi Ikea ni sempena masuk rumah baru
ect, puan aiza suh letak kat luar umah...tapi sayang la pulak kan
nanti sofa baru sampai, baru saya letak kat luar...heheehehe...

.

so, nak nampak cantik skit, saya kawin kan kerusi ni dengan meja rotan mak mertua kasi... rasanya kalau letak bantal kecik, lagi menarik kot!!






Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Family Day Desa Water Park - Red Hotzzz...

.
.
sila layan gambo family day opis saya. nak cepat ni, nak ke klinik. hadif baru nak amik cucuk 1 tahon lambat betui depa kasi date... tapi takpe laa...
.
layannn.....

tarikh : ahad - semalam
tempat : desa waterpark

tema : MERAH

time ni, orang dah ramai balik dan tengah berendam, so ni je la yang sempat begambo pon... boleh la asalkan ada...


 tempat ni memang best dan sesuai bangat utk buat family day ofis. saya rekomen! memang having fun main air segala. budak² pon enjoy! semua game pihak desa boleh uruskan sekali dengan breakfast + lunch... tapi food die takde la sedap mana pon.. TAK BEST!!! huhuuh.

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Budak Takut Air




ayah punya semangat nak main air ngan si anak
siap beli pelampung lagi tapi....

alahaiii anak... takut betui dia ngan air....

lepas penat nangis , terlena sudah...

.
.
.
.
.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

TUTUP

.
saya dengan ini mengumumkan
Ibu Hadif's Giveaway ~ Anugerah Terindah
DITUTUP!!!
.

.
thank you all for joining my contest!!



.
p/s : saya sangat bizi along dis week... maklum la, ujung taon... so, pengumuman pemenang maybe lambat sikit yer... SORRY!!

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Ibu Hadif's GiveAway ~ Anugerah Terindah

.
Sticky Mode
Plz scroll down 4 new entry!
.
Bismillahirrahmanirrahim
.

23 Disember ni genap 2 tahun usia perkahwinan Mr & Mrs K. so, sempena dengan itu, saya dengan seikhlas hati nak anjurkan contest khas untuk ibu/ummi/mama/mummy bloggers...

.Ibu Hadif’s Giveaway ~ Anugerah Terindah ini akan bermula pada hari ni, 24 November hingga 18 Disember 2009 jam 1.00 pm.

.


Meh tengok syarat² nye...

1. Contest ini terbuka kpd Bloggers sahaja.

2. Wajib menjadi follower Mrs. K dan add blog ini dalam bloglist anda.

3. Letak banner seperti di atas kat sidebar anda dan link ke giveaway ini.

4. Tiada had umur anak. Semua boleh join.

5. Sila upload sekeping gambar anak pertama/sulong anda berumur 1 hari. Sila nyatakan nama dan umur anak sekarang.

6. Anak merupakan Anugerah Terindah dari Yang Maha Esa. Nyatakan perasaan anda apabila pertama kali melihat anak dan apakah harapan anda terhadap anak. Entry yang berjaya menyentuh naluri keibuan para juri akan dipilih sebagai pemenang. eceh...

7. Tak perlu karangan yang panjang.. ayat pendek, simple but nice & sweet.

8. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke blog Ibu Hadif. (no link back will be disqualified)

9. Dah siap semua, sila tinggalkan link entry anda di entry giveaway ini.


10. Pemenang akan ditentukan oleh Juri Profesional yg dilantik sendiri.

.

Bosan baca syarat giveaway?
Meh cuci mata tengok hadiah pulak...

Oleh sebab ini adalah my 2nd Aniversary,
so hadiah pon ada 2 jer...hehehe


.

Jom ramai-ramai meriahkan Ibu Hadif’s Giveaway... Hadiah yang pastinya menarik menanti anda!!

.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sungguh Kurang Sopan

.

saya dapat gambo ni dari facebook member
sungguh kurang sopan jenama pewangi ni...
huh... p***k semerbak...
agaknya brand indon kot!!



.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Shoping Sampai Pengsan

.
bersusun troli.. ada 6 bijik troli semuanya...
.

kenduri mamee...
.

semua ni barang untuk buat hamper...

.
as salam....
.
semalam sempat soping barang² utk family day opis... saya & ajk cenderamata yang lain ke care4 soping barang utk buat hamper.... kena sediakan 53 hamper means semua pegawai & staf akan dapat sorang satu... best kan?
.

family day akan diadakan di Desa Waterpark...
main air la ahad ni... best... tak sabar....
.
.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

deco simple ~ main lekat-lekat

.ini la rupa bentuk sticker yang saya lekat kat dinding bilik
main hentam saja susun sbb takde gambar contoh susunan yang betul
boleh la kan?..... huhuhu..........



.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

hari sabtu yang bling-bling!!

.


eceli, dah 2 minggu berturut we all serbu midvalley... last week ade pameran jugak... tak ingat lak ape nama tapi lebih kurang sama jugak ngan bling-bling fair ni...
.
hubby dah booked satu sofa kat sini masa die ngan opismate keje area KL. so, saya pegi just nak tengok ape la yang Mr.K pilih. sbelum book tu Mr.K dah bagitau dia nak beli sofa bla bla bla...
saya setuju jer coz die yang keluar duit kan...hehehee....
.

kene tepek sticker ni before masok dalam....

.

ini la sofa yang Mr.K berkenan sangat tu.. 3+2+1 seater...harga fair adalah RM3 ribu... kalau harga kat kedai die RM5+++. sofa adalah brand sweetdream @ mypillow.. eceli, saya baru tau sweetdream ni jual sofa, ingatkan jual tilam bantal jer..hikhikhik....

.
.
pas jalan² cuci mata buang duit sume, so its time to eat la kan... Mr.K mengidam nak makan ni kat Nyonya Colors... ikutkan ajer....

rasa? boleh lalalalaalalala...


.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Donut Sedap

.

nak promote donut sedap ni
walaupon frozen/instant donut, tapi rasanya SEDAP!!
lembut je, memang hot selling la kat opis ni
harga cuma RM3.50 1 paket. ada sepuluh bijik donut dalam tu

kalau beli 3 paket = RM10.00
.
donut ni mak lynn yang buat
mak lynn memang pandai buat kuih tau
so, sape nak tempah, tapi open utk orang putrajaya saje ye
leh la contact lynn...
.
meh tengok testimoni

.
ermmmmmm........ sedap.. hadif makan sampai kembang² idong.. kehkeh

satu pon tak cukop tau kalau si hadif ni makan...

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

17 A's student failed 2nd-year university exam

.
Nur Amalina failed dalam exam di University of Edinburgh. Apa yang tak kena? nak baca? sila klik SINI

.
hehehe...


p/s : ada orang komen : berjaya dalam SPM tak semestinya berjaya utk masa akan datang?? what say u??

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Dara atau janda, mas kahwin tetap RM300

.

SHAH ALAM 10 Dis. - Pasangan yang ingin melangsungkan perkahwinan di negeri ini perlu membayar mas kahwin sebanyak RM300 mulai tahun depan.

Kadar baru itu ditetapkan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengikut perkembangan semasa selepas bayaran mas kahwin kekal RM80 bagi anak dara dan RM40 untuk janda sejak 1978.

untuk bacaan lanjut, sila klik sini


p/s : saya orang perak, tapi masa kawin hari tu tak ikut pon mas kawin yang ditetapkan... terpulang la kan kalau mampu, kasi la lebih..boleh la isteri beli barang kemas ngan duit mas kawin tu...hehehe...


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

trend nama anak zaman skarang

.


best plak saya saya baca komen orang kat facebook topik by Nama-Nama Islam pasal trend menamakan anak zaman skang
hehehee... memacam orang komen...
kalau nak baca, leh la jadi fan Nama-Nama Islam kat FB

.
daaa...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

cadangan plzz... utk family day

.
opis saya nak buat family day, 1 day only
cadangan tempat belom ada lagi
so, nak mintak u all bagi cadangan tempat² yang sesuai buat family day utk 1 hari sahaja
u all mesti pernah buat kan family day opis kan
tempat adalah di sekitar lembah Klang, yang dekat² sudah...
just buat game, makan², kasi hadiah... itu jer.. nama pon 1 hari kan

TQ all... muaahhhh
.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

saya belum pregnen lagi...

.
.
saya upload gambo ni kat facebook
ramai tegur tanya saya pegnen ker?
nampak tak perut saya membuncit pakai baju tu?
masa ni celebrate besday hadif & aidid kat kampong
saya pakai baju kelawar dan tudung mak...heheehe
saya kalau balik kampung memang sehelai sepinggang je
pakai jer baju mana yang ada lam almari
just bawak balik baju Mr. K & hadif
.
so, saya pegnen ker?
ohh... belum lagi... tapi kalau ada rezeki apa salahnya... ^___^

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Update Peserta Ibu Hadif's GiveAway part 2


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jin warna pink

.
Alhamdullillah
lepas pegi berubat malam tadi, hadif boleh tido dengan nyenyak
tak nangis tengah malam lagi...
siap saya tengok hadif senyum² lagi dalam tido
mimpi ape tu sayang??
.
saya pegi berubat dengan ustaz hubby masa skolah menengah dulu
skang ustaz tu imam masjid di tanjung malim
orang cakap, jauhnye pegi berubat...
kebetulan memang
hubby nak jumpa ustaz die, sambil² tu leh pegi berubat...
lagi pun tak jauh mana pon tg malim tu, dalam 1 1/2 jam dari nilai
.
ustaz cakap, jin yang kacau tu kaler pink
belum kaler merah lagi... jin tu nak berkawan
benda tu memang menetap kat situ
tak ada siapa² yang hantar...
.
naik bulu roma saya bila ustaz cakap benda tu ikut saya smpai tg malim
ustaz tanya saya, ada tak pening kepala sebelah kanan?
saya cam ingat² lupa, pastu baru teringat petang smlm saya pening
.
nak balik semalam, ustaz bekalkan air zam-zam utk hadif minum
dan garam untuk tabur kat rumah...
.
pesan ustaz :
~ boleh tampal surah al-qalam di pintu masuk rumah kalau tak silap saya
.
~ boleh pelihara binatang di rumah untuk mengelak santau sebab binatang tak tidur. santau kalah kepada binatang...
.
~ untuk mengelak anak dari sakit, setiap pujian orang terhadap anak kita, hendaklah diakhiri dengan Alhamdullilah...tanda kesyukuran kepada Allah
contohnya : comelnya anak awak ~ Alhamdullilah
cepatnya anak awak berjalan ~ Alhamdullllah
.
~ begitu juga kalau orang puji kita..puji kita cantik/kereta baru/ rumah baru atau apa-apa saja.. ucapkanlah Alhamdullillah
.
agar hari² kita berjalan dengan lancar, tiap kali bangun pagi ucap
‘Auzubillah hi minasy syaitoonirrajim’
.
.
kita ikhtiar je mana yang patut kan...
yang boleh percaya, kita percaya
jangan sampai syirik sudah....
.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

........pening.........


saya tengah pening
tolong!!!

.
.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥