BabyIntan's Giveaway - "Cute Baby in Costume Contest"


1st of all

Happy 6th Anniversary
to Intan & hubby

semoga perkahwinan u all kekal hingga ke hujung nyawa... amin...

.
~arissa yang cute in costume~

. .
kebetulan aku baru je amik gambo hadif pakai costume
so, zasss... laju je nak join contest
intan ni...
meh tgk hadif si terung... hehehehe..

.
.
.
.
.
.
.

muhammad hadif khumaini
6 n0vember 09' ~ 1 tahun
. .

jom pakat meriahkan contest ni... ada masa lagi
tarikh tutup 7 november 2009
boleh ke blog babyintan for more details okey!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Now Showing...

.
hadif in action


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

The Making Of......

hadif's photoshoot for ayam brand contest...
.
harap maaf, kualiti gambo tak berapa nak clear
pakai camera henpon murah jerk...

:
:
:
:
:
:
:
:

standby nak tangkap gambo

mood ok lagi...tgh leka main

dah start baling² mainan... dah letih

sesi pujuk-memujuk ayah dan anak... aku dok sibuk tangkap gambo time ni..
anak dah nangis takmo photoshoot...


muka ceria pas setel tangkap gambo...

gambo dalam DeOne Studio... mahal gak pakej gambo kat sini..

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

10 hari


morning ppl...
ari ni i start keje pas 10 hari mc
teruk jugak penangan sakit mata ni eh..
so, i ulang-alik g klinik 4 kali utk continue mc
so, hasilnya dapat la 4 keping mc = 10 hari...
hehehe....
.
selamat bekerja!!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

taktih...

.
dalam 2 minggu lepas hadif dah boleh jalan 2-3 tapak...
tapi smpai skang tak betapak-tapak lagi
tapak masih tak betambah-tambah
hehehehe....
.
hadif ni liat betul klu suh dia jalan tau...
bila berdiri je, mesti nak jatuhkan badan balik...
gerammm... bile nak jalan klu camni...??
klu kita acah die, baru la nak gerak 2-3 tapak tu...
.
memang camtu ker? amik masa eh nak bejalan??
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

bosan

.
cuti lelama dok umah pon bosan gak
ari ni tak keje lagi...huhuuhh
dah nak masok 2 minggu sakit mata
tapi ari ni cam dah ok skit
bengkak pon dah makin surut...
taik mata je byk lagi
nak bukak mata pon susah pas bangun tido...
.
maybe, esok or lusa dah leh masok opis...
hurmmm......
.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

camne ye?

.

gambo di atas adalah beberapa bulan yang lalu
time ni hadif suke sangat mandi
ye la, air putrajaya kan tak sejuk
suam-suam gitu.. sedap la budak mandi kan
.
~ sekarang ~
.
adoiii... susah betul nak kasi hadif mandi
siap nangis cam kena pukul tanak mandi
dulu bukan main suke lagi klu letak die dalam bathtab tu
siap tanak kua lagi... nak mandi lelama
.
aku perasan hadif takot mandi pas raya ari tu
time tu kat kampong aku
kampong aku pakai air gunung/bukit ye
air die tersangattt la sejuk...
.
sekali je aku kasi die mandi air sejuk tu
melalak die kena air sejuk... huhuhu...
pastu, campur ngan air panas laa..
tapi lepas tu memang hadif takot mandi
sampai la sekarang... huhuhuh...
.
camne eh nak tarik minat anak supaya suka mandi??
.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

beNgonG

.
beberapa ari lepas aku dapat captured widget visitor aku ni kebengongan
huhuhu... mana mungkin visitor aku 1 ari sampei 8956??
aku bukan blogger femes-emes.. apatah lagi blog selebriti...
kui..kui... total visitor pon dah cecah 400 ribu...
aku baru je letak widget ni 6 bulan yang lepas
tapi tak mustahil, one day tapi ntah tahon bile leh cecah tahap tu ek??
ermmm... chaiiyokkk...
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

walau dah ade FB, friendster tetap berjasa

.
skang ni kat mana2 orang cakap pasal Facebook, sana fb, sini fb
sume orang klu tanya mesti ade akaun FB
aku pon dah jadi addicted dgn. benda alah ni
dengan game die yang kaw-kaw best giles
.
klu dulu orang layan friendster kan
tapi skang pon orang still layan
tapi ramai dah lari ke fb, kesian frenster.. sob..sob..
my space i tak layan, tu utk budak2 jer..kuikui
.
act, nak cite skit pasal frenster ni
baru-baru ni adik aku hanta lappy aku kat kawan die utk reformat
skali aku check, gambo-gambo hadif die tak buat back up la
hanginnnnnnn satu badan..
tetiba, tinggg!!!
teringat byk gambo hadif from day 1 till now byk aku upload kat frenster...
leghaaa... nasib aku bijak, back up kat frenster..huhuuhu
kat pendrive pon ade, tapi dah kena virus daa...
.
so, kesimpulannya
barang lama jangan dilupakan
dia tetap pernah berjasa walau dah tak diperlukan lagi...
.
feel free to invite me :
facebook / friendster
miss_kebab0520@yahoo.com
.
my frenster


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

lagi, lagi dan lagi mc daa....

.
dek kerana keadaan ekonomoney yg. tak stabil
ke klinik kerajaan la kita..
aku smpai klinik putrajaya kui 8 malam
skang klinik putrajaya bukak smpai mlm ye tapi tak sure smpei kui bape
dan yang paling bangga, kui 8.25 aku dah setel sume siap amik ubat lagi..
wahhh... cemerlang la klinik putrajaya... clap! clap!!
nak kata takde orang, agak ramai jugak...
rezeki aku la malam ni...
.
doc cakap, mata aku alah ngan ubat sebelom ni
tu pasal la membengkak dengan jayanya...
so, doc kasi ubat baru.. dan mc tambah lagi 3 hari...
best.. cuti lagi aku...
.
pastu, oleh sebab awal lagi, gerak ke manjaku
beli hadiah utk newborn baby kontraktor umah aku
wife dia selamat lahirkan baby girl pagi tadi
tahniah ye amir, cuti-cuti jugak
tapi umah aku tu biar siap on time ye..
huhuhu...
.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

berkawan biar seribu, berkasih hanya satu...

.

BUDI PEKERTI YANG BAIK IALAH JIKA ENGKAU
MENYAMBUNGKAN SILATURRAHIM KEPADA
ORANG YANG MEMUTUSKAN PERSAHABATAN DENGANMU

- MAKSUD HADITH RASULULLAH S.A.W.

.

* kalau orang taknak kawan ngan kite, perlukah kita pujuk rayu supaya orang tu kawan balik ngan kite?? or tanya apa salah kite sebab dia taknak kawan? or... ada aku kisah?? pergi mampuss


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

syurga

.
.
hadif sayang,
.
.
.
memang syurga di bawah tapak kaki ibu
tapi
tak payah la sampai nak makan kaki ibu...
.
.
.
kuikuikui....
.
.
* sakit mata betambah parah... need more mc...
.
.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

MC lalalalalala...

.
hello ppl
.
dah pi klinik
doc kasi mc 2 hari
ok la tu, sabtu ahad kan cuti
laki ku pon tumpang tambah mc utk esok....
lalalalalala.. suke!!




* tahniah fiza for ur baby boy
blom dapat tengok, kang baby jangkit sakit mata.. huhuhu
take care


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

kuarantin

.
akhirnya....
aku berjangkit jugak sakit mata ni
lakiku dah 3 hari mc sakit mata
skang turn aku pulak...
semalam dah ada tanda-tanda
ari ni baru mata merah, berair, sepet, penuh taik mata
huhuhuhh....
belom pegi klinik.. petang satgi laa....
nak kua umah pon malas..
bukan pe, malu la muka selebet mata sepet...huhuhu
so kuarantin di rumah saja la
.
ohh..mata hadif dah ok.. alhamdulillah
tapi takot jangkit lagi sebelah...
mintak dijauhkan...
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

rest in peace

.
sume peminat boyzone dah tau kot cite ni
stephen gately dah mati
berita kematian di sini dan di sini
well, lam group boyzone, mmg aku minat stephen & ronan keating
lagu-lagu dorang pon sampai skang aku layan..nostalgia..
pendek kata lagu evergreen...sepanjang zaman dengar tak jemu
.
imbas balik zaman kanak-kanak ribena dulu
aku amat lah taksub ngan boy band omputih ni
pantang nampak gambo BSB, N'sync kat majalah, mesti nak beli
lagu-lagu sume hafal, kaset pon sanggup kumpul duit nak beli punya pasal
ohh..zaman dulu takde cd, vcd bagai ye
bilik tido pon penuh dgn poster boyband..huuhu
kat celah-celah buku teks mesti selit gambo nick carter..kuikui
i takde boipren dulu ye, i itam legam takde sape nak..hhehe..
oohhh... nick carter skang sudah gemok, dah tak hensem...
tak cukop lagi tu, kat meja lam kelas dok betampal-tampal gambo boyband
pakat lawan ngan kengkawan gambo sape paling penuh meja..
huhuhu... best nya ingat kenangan lama...
.
aku rasa sume remaja mcm tu kot
akan alami zaman kegemilangan mcm ni...hahahaa...
tapi skang, klu tanya aku artis ni, band ni.. haram aku aku kenal
dah tak amik port dah pon.. tak de faedah pon amik tau
klu ingat balik sume kenangan, mesti senyum kambing
tengok gambo lama pon aku tak sanggup..malu ngan muka sendiri..
kahkahkah...
.
ok you all
selamat mengimbas kenangan yer..
.
nite..


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Teka-Teki Teka Tekuk

.
.
.
Banyak-banyak binatang, binatang apa paling seksi?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tentulah Zebra sebab bukak Zip nampak Bra
.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Puding Coklat Susu DL

.
ujung minggu sempat try test buat cocoa puding
amik resepi dari blog membe induksi, ziela
simple je nak buat, tapi aku buat tak berapa nak jadi la..
huhuhuhu...keras sikit.. kurang air kot
then, tak berapa manis, manis-manis buah gitu
ok la kan.. hadif pon suke makan...

nyum..nyum... ngulang² hadif makan...
asik nak..nak..nak...
.
ni ziela punye cocoa puding... cantik kan??
siap ade strawberi lagi... i loike...
mintak izin ziela, cilok gambo...
ye la, puan ziela ni memang terer bab² ke dapo ni
sape² nak order cuppies leh ke blog ziela eh
cantik ziela buat, kemas jer...
*ziela, i tolong promote, leh kasi komisen tak? huhu...

Simple Cocoa Puding
.
Bahan²:-

11 gram [sebungkus] serbuk agar²

2 cawan air
3 sudu besar gula [kalau nak manis leh tambah]
1 liter [sekotak] susu dutch lady perasa coklat

.
Cara²:-

Panaskan air dan masukkan agar².

Masak sampai agar² hancur, then masukkan gula.
Kacau sampai gula hancur dan sebati.

Biar mendidih jap, pastu padamkan api.

Masukkan susu coklat tu sambil kacau sampai semua sebati.

Tuang dalam bekas, then masuk dalam peti sejuk
.
resepi ni pakai susu dutch lady coklat
korang mesti pasan kan DL dah come out wif new packaging
lebih cantik, anggun dan menawan...
susu DL ni memang feberet aku sejak azali..hehehe...
masa pegnen kan hadif, susu anmum materna jarang sentuh
mmg takleh masok kat tekak..
so, aku minum susu DL ni la..perasa coklat n low fat milk..
sedappp... sesuai untuk ibu dan anak!!
sikit info kebaikan susu DL :
susu DL diperkaya dengan 9 nutrien penting yang terdiri daripada
calcium, protein, vitamin A, vitamin B12, vitamin B1, vitamin D,
iron, zinc dan vitamin B2.

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

sebelum dan selepas ~ table top

morning ppl...
.
cite pasal umah lagi..
slagi umah tak siap, slagi tu la asik dok cita ja..
huhuhu...jangan jemu ye..ahaks...
.
last week tengok umah lagi..
Alhamdullillah, defection sume BBN dah buat ~ setel
plaster ceiling pon setel
wiring setel
grill setel
.
so skang table top dan kitchen cabinet je tak siap lagi..
masa aku pegi tu dorang tengah pasang tile table top
agak terkejut di situ
table top ku kaler coklat..huhuhu...
ni en hubby yang pilih la ni.. adoii..
takpe la, moga² pasni hubby rajin ke dapo coz tu pilihan die...
huhuhuhu...
layan je la gambo ni...
.
.
SEBELUM

tingkap kat dapo ni aku letak tinted bunga.. yang lain kaler brown

.
SELEPAS

ni la kaler pilihan Mr. K. tak kesah la..fungsi dia same je...huhhuu..
kitchen cabinet lom tempah lagi..
klu ade duit, buat la..klu takde, pakai la dlu table top ni..
i tak kesah...

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥