AirAsia Fabulous Fly Day

nak tau cara booking, boleh la terjah website Airasia yek!!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Arrgghhh..... tidakkkk!!



pc ofis ku diserang malware virus!!
adehhh... satu program pon tak boleh bukak!!!
nak tunggu orang IT, besok katanya baru nak tengok...
terpaksa la menumpang pc opismate.. adeh.... 

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Air Asia pon ade BUY 1 FREE 1 weeiii....


AA cakap ni bukan April Fool yek! ini betul-betul, bukan cobaan!

untuk keterangan lanjut, boleh terjah FB Air Asia!!


This week Fabulous Flyday falls on 1 April so we want to surprise you with more! How? It's gonna be a BUY 1, FREE 1 deal!Too many destinations and too little time to book? We are extending the booking hours to 24hours from 0001hrs to 2359hrs, 1 April 2011!
 

We are going to show you "How to Book" this promo in the evening, So make sure you stay tuned! While others may fool you, we don't!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

J.PoPs baby donuts



sape penah makan J.Co Donuts?
ade yang cakap J.Co lagi sedap dan gebus dari BA.


ari tu kan saya jaga adik² masa mak ayah saya pegi umrah,
adik yang kecik teringin nak makan Big Apple...
tapi tak terpegi la pulak ke Alamanda nak pi beli,
hubby kebetulan ade kerja kat Balakong, so die singgah la ke Jusco.
kat Jusco ade J.Co je.. BA takde.. so, ape² yang ade je la die rembat...
.
hubby beli baby donuts ni... macam² perisa ada..
saiz kecik jerk.. sekali ngap dah abis....
tak puas betui nak rasa nikmat donut ni... huhuuh....

next time kena try yang beso pulak.. baru puas makan!!!


p/s : hati tetap setia dengan BA!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Positif ke Negatif?



korang ingat lagi tak entry pasal buang air keluar darah tu???
 thanx yer kawan² yang komen dan cite pengalaman masing².
rupe-rupenye ade jugak yang penah jadi camtu ek?

 si bunga pon jadik benda yang sama... tahniah ye cik nge bakal dapat baby baru!!


 Roxy pulak taktau la camne hasilnye skang? katanya dah lama tak peod! positif ke wei???


 ummie pon penah terjadi camtu.. keluar darah tu tanda² nak melekat kat rahim katanya....

Wallahualam.


so, minggu lepas saya dah test!!
beli pregnancy test yang paling murah kat watson... motif : tak konfiden + orang blanje! hakhak...

so, korang agak ape result die???


 

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Bertambah lagi koleksiku!



kali ni nak up FM dan souvenir yang saya dapat tru blog dan opismate! comel-comel belaka!! soookaaaa!

FM Vietnam dari Nad

souvenir Holland from Mem Aiza

lagi from Holland dari kak Shully

 antara FM kat opis.. asik tak teringat jer nak bawak balik lekat kat peti ais umah!

 
 ni pulak dari Sall


tenkiu semua... moga murah rezeki....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

J/Kuasa Fatwa Negeri Perak Mengharamkan Senaman Poco-Poco


Negeri lain macammana pulak???

http://1.bp.blogspot.com/-6JUjHwbKkHs/TZCYLsVgIcI/AAAAAAAAEvw/g1Xs8MEb-EI/s1600/2011-03-28_221403.jpg 
renung-renungkan dan selamat beramal!!!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Black pepper Steak l Kuey Tiaw Kungfu



Kite jamu mata jab!! semua dah lunch kan???

black pepper Steak for him!

 
Kueytiaw Kungfu for me!


ni edisi makan luar lepas dapat gaji rasanya!! 
makan dekat restoran area umah sajok! 
tapi memang puas hati sebab food kat situ sedap²!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kisah di sebalik nama...



perbualan di antara seorang ayah dan anak lelakinya....


ayah : nama hadif ape?

hadif : mamat adish ani (read : Muhammad Hadif Khumaini)

ayah : nama ayah ape?

hadif : mamat ayah (read : Muhammad Ayah)


apekah???? hahahahaha....


p/s : alahaiii... lemau betul rasa hari ni... adehh... sempat bw jer, tapi tak tinggal komen.. dalam mood berkecamuk!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

dah lama tak pegi Midvalley.....



memang dah lama sangat.. last pegi masa taon lepas... tak ngat bulan bape, tapi memang lama tak jejak ke sana... huhuuh..... Mr. K kalau nak bawak we all jalan-jalan cari pasal kat soping kompleks, die memang bawak ke sini jer... tapi kalau pegi midv, paling menyampah nak carik parking! parking adalah banyak, tapi kereta lagi lagi banyak! camno tu??


tujuan utama ke sana nak beli barang hantaran makteh hadif sbenarnya... best skit pegi sana, coz banyak choice kan? at 1st, Mr. K ajak pegi Sogo.. tapi memikirkan mestilah mampat padat Sogo time sale camni, rasa malas pulak nak bersesak!! so, Jusco MidV pon jadilah.... leh tambah points. ahaks!


time ni dah tak larat nak berjalan. duduk merehatkan diri kat bahagian baju baby...


memang mudahkan kerja kalau budak ni duk diam-diam lam buggy... tapi hangin skit asal pegi soping kompleks jer, mesti die nak membuang! adehhh... tak selesa betui bab nak mencuci tu..


hadif nak bergambo dengan tom and jerry


pantang nampak kete duit ni kat mana-mana, harus dipaksa terjah! anak korang pon mesti camni jugakkan? kalau tak turutkan. mau berguling-guling kat tengah jalan! 

hasil shopingan, next entry ek....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Projek dapur Sabtu lepas



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





agak-agak korang aper???

nak tau?

tungguuuuuuuuu......

i kan tengah bercuti ni.... hikhik...





to be continue.....




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Autopublished!



Saya cuti yer hari ni... balik kampong. my parent kan baru balik dari umrah.. 
happy working uolls! takmo monday blues hokey!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Aku kaya!!!

 
 
 
Assalammuailaikum,

Saya ingin merpenalkan diri saya terlebih dahulu. Nama saya Puan Shahsilla Binti Sarippudin from Malaysia. Untuk makluman saya penghidap kanser di tahap yang serius. Dan doktor telah mengesahkan bahawa saya tidak akan dapat bertahan hidup lebih lama. Dengan murah hati nya saya ingin mendermakan  segala yang saya miliki dan ini adalah keinginan yang saya dan arwah suami saya telah rancang sebelum ini. Memandangkan kami tiada di kurniakan cahaya mata.
            
Dengan murah hati nya dan keikhlasan hati saya dan arwah suami saya. Dan saya percaya allah maha mengetahui niat saya ini. Dengan ini, saya menghulurkan atau menyumbangkan sejumlah wang sebanyak £2,000.000.00 (Dua Juta Paun) kepada anda. Dalam memudahkan semua urusan antara saya dan anda, saya akan meminta peguam saya menyediakan segala dokumen yang berkenaan. Dan dengan izin allah semua urusan akan berjalan dengan lebih lancar, dan pindah hak milik di antara kita tidak akan bermasalah. Semoga allah memberkati segala kerjasama dari anda dan gunakan lah pemberian saya ini dengan bijaksana.

Salam,
Puan Shahsilla Binti Sarippudin.




haiii laaa... sekelip mata jer jadi kaya raya! hakhak... ade jugak orang yang baik hati dalam dunia ni yek! 2 juta paun tu wei! kekeke... takpe la, saya boleh cari rezeki saya sendiri....

sape penah dapat emel camni??? jangan la nak melayan benda karut-marut ni.. takde faedah!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

rindu tak tertahan!!!



yeay!! hari ni my mum balik dari umrah... ayah saya dah selamat sampai dah ari rabu lepas... so, hari ni nak amik mak kat KLIA. InsyaAllah, mak sampai pukul 12 tengahari nanti...

 lepas amik mak, we all akan terus balik Taiping... so, esok saya cuti!!! double yeay!!

tak sabar nak peluk cium ayah dan mak!!! nak amik berkat tanah suci... mana tau, satu hari nanti dapat jejak kaki ke Mekah.. InsyaAllah.. Amin...


p/s : agak² mak beli tak abaya yang saya pesan tu ek? sempat lagi tu! huhuhu... 



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

sekali pun tak pernah!



percaya atau tidak, since saya ade kete sendiri tahun 2005, sekali pon tak penah bawak kete pi cuci kat carwash! huhuhu.. nasib la ade boipren yang rajin tolong awek die.. thanx boipren aka suamiku!!! maybe sebab dah dimanjakan begitu oleh boipren masa tu, so, sampai la hari ini sekali pon tak penah bawak kete pi cuci sendiri!! hikhik... semua suami uruskan....!

ni teman hubby pi cuci kete.. nasib la sebelah carwash tu ade gerai char kuey tiaw... sambil tunggu cuci kete, sambil boleh ngap!!!


lama pulak menunggu mamat bangla ni cuci kete... so, kami anak beranak melangut la keboringan.. so, snap la gambo sekeping dua!

my hubby prefer cuci kete kat area Bangi.. ada satu kedai tu memang cuci bersih.. tak payah pon kite suruh cuci tu, cuci ini.. sendiri pandai... dis time kami cuci kete kat area Nilai, perghh.. dah la berjanggut nak tunggu die cuci, pastu tak bersih pulak tu!! siap kite kena arahkan die tolong cuci ni, lap ni.. huhuh... sory la, pasni tak pegi situ dah... 

sebab tu la saya malas nak pegi cuci kete!! malas betuii nak menunggu! penantian tu satu penyiksaan okey!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

NATE BERUK..XDO AGAMO

 'NATE BERUK..XDO AGAMO' antara komen² orang yang tengok video ni... memang takde agama betui budak ni! sanggup tu nak bunuh diri sebab cinta!! bangang bin bahlul!


PUJUK...anggota bomba memujuk gadis yang cuba membunuh diri.
PUJUK...anggota bomba memujuk gadis yang cuba membunuh diri. 


p/s : haiii laaa dunia sekarang.... Ya Allah Ya Tuhanku, lindungilah kami dari sebarang malapetaka.. Amin


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kedai Huffaz




 Kedai Huffaz dimiliki oleh Puan Normi dari Sabah. Kedai Huffaz menawarkan produk-produk yang terbaik untuk anda! Antara produk yang ditawarkan adalah butang baju melayu, kerongsang, tudung kanak², blouse muslimah untuk wanita dan kanak-kanak,etc. Anda boleh berkunjung ke Kedai Huffaz untuk melihat sendiri produk² yang ditawarkan dengan harga yang berpatutan! Semua barangan adalah all the way dari Sabah bah..


***********************


ade satu hari tu, saya dapat emel dari Normi, tuan punya Kedai Huffaz ni... beliau bermurah hati nak jadi penaja untuk my next giveaway... hadiah untuk giveaway pon saya dah dapat... eceli, Normi penah jadi pemenang untuk contest saya yang pertama Anugerah Terindah...


so, ini dia hadiah dari penaja :

 3 pasang kerongsang untuk yang bertuah!!


 nantikan GA terbaru Ibu Hadif ya!!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Murah hati


tadi terbaca status cik Farra di FB, dan juga Cik Nojj kat belog die... waahhh!!! encik nuffnang baik hati lah sekarang... rasanya ramai yang dapat BE kan?kan? mesti BE Golf GTI Polo tu kan?kan?

baru semalam dapat BE baru.. tiba² hari ni check ade lagi satu BE kau!! bahagia rasa....

cik nuffy kasi la banyak-banyak lagi!!!

 3 BE yang melekat!


BE yang terkumpul takat ni.. yang RM1.13 tu BE dapat semalam....


p/s : bila la cek RM400 haku nak sampai ni???



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sakura (Cherry Blossom) Tour, KOREA


RM3400 ALL IN NAIK MAS...
5H4MLM MUSLIM/HALAL MEALS


p/s : tolong promote travel agency my cuzzy!

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Dapat lagi satu!!




lagi seketul BE melekat! baru perasan masa check akaun tadi! 

nak tips dapatkan BE?
rajin² la update belog.....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Belon Panas l Tak dapat naik, tengok depan mata pon jadi lah!



saya pon pegi tengok belon panas la!!! saje je up lambat skit, kasi can kat korang up story dulu! hehehe...


dulu masa dok kuaters putrajaya, tak penah pulak teringin nak pegi sini.. skang ni dah masuk 3rd air balloon, baru la hegeh² nak pegi tengok.. huhu...

eceli, takde dalam jadual pon nak pegi tengok belon... kebetulan tunang makteh hadif datang sini, so die yang ajak pegi tengok.. kesian die kan, datang jauh-jauh dari Batu Pahat...

masa we all sampai dalam kui 11 pagi camtu, belon yang beterbangan ade dua ketul jek.. itu pon terbang rendah... tak lama pastu, dorang terus stop. tak terbang dah.. tak pe la, yang penting dapat jugak orang tu tengok kan.. yang paling best, cuaca hari tu memang redup jer.. tak rasa panas pon...

so, kite bergambo je la... bukti harus ada!

Ustazah Ain dan Cikgu Taufik

lepas tengok belon, we all round² cuci mata dekat booth kat situ... macam² ada... dah nama pon cuci mata jek, so tak beli pape... lagi pun jalan becak, so nak tawaf semua booth cam tak best...

budak ni muke masham jer kat sana... dapat belon upin ipin baru nak senyum sikit... nasib la dapat pau pakteh taufik.. lima hinggit tu belon tu...

 we all parking kat area heli ni.. tepi jalan jek.. so senang nak kuar balik... huhuhu...




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

9,239 calon dapat semua A dalam peperiksaan SPM



PUTRAJAYA 23 Mac - Seramai 9,239 orang calon sekolah Kementerian Pelajaran yang menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2010 berjaya memperoleh kelulusan A+, A dan A- dalam semua mata pelajaran yang diambil, kata Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Abd. Ghafar Mahmud. - Utusan

TAHNIAH buat adik² yang berjaya!!
anak buah saya kat Kedah sana pon dapat 10A 1B! tahniah Diana!!!


p/s : bijak² budak zaman sekarang... dan diharapkan kebijaksanaan tu digunakan untuk perkara yang betul...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sempoi tapi menjilat jari...



bila takde idea nak masak ape, makan nasi dengan kicap cap kipas udang pon sodappp!!

tapi jangan la jadi pemalas sangat kan.

ini la hasilnya bila jadi rajin sikit...sikit jer... huhuuhu..


 
ikan masak kicap...
 saya kalau masak kicap, mesti nak letak cili giling tu.. kasi pedas..
so, patut jadi ikan masak sambal kicap la kot! huhuuh...


ayam goreng hot & spicy cap ayamas. sedap ayam ni...


sawi + carrot masak sos tiram...


okey, dah! jom pi lunch semua!!! oopppsss... baru kui 11.. awai lagi? tapi apsal perut dah lapo nih? adooiii....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

At-10-tion !!!

 
 



p/s : nanti kasi alamat ek.. saya nak post knoor pasti sedap tu... alamat mama zakuan saya dah ade.. saya pos sekali je la dengan hadiah GA ari tu.. ^_____^

 
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Knoor Pasti Sedap!


 uolls kalau masak, guna tak Knoor pasti sedap or Maggi cukup Rasa untuk tambah perisa dalam masakan korang? 

saya jarang guna benda ni.. rasa cam terlebih pak aji jer.. huhu.... sebab kalau masak , memang saya jarang letak pak aji tu...

 

baru-baru ni makteh hadif bawak balik berpaket² knoor pasti sedap ni.. die cakap lecturer bagi... huhuh.. memandangkan saya memang tak guna pon, saya ingat nak kasi uoll yang memang masak pakai pasti sedap ni.. nak tak? tapi ni paket kecik je la, 10g jer... 

kalau nak, tinggal je komen korang kat bawah ni.. sape cepat die dapat ek.. saya nak kasi kat 2 orang jek. tapi make sure la korang memang pakai dalam masakan korang. kang bila dah dapat korang tak pakai, rugi pulak... huhuhu...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jom kita tengok siapa yang kena l ibu Hadif Simple Giveaway 2/2011


tenkiu semua yang sudi join... even hadiah die sempoi jek, tapi korang memang bestt sebab join jugak simple GA ni..


dan pemenangnya ialah :























































 
NO. 27
klik SINI kalau nak tengok sape yang kena!!!
Tahniah yer!! sila emelkan alamat ke misskebab0520@gmail.com




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Bila hujan lebat, dapat hirup kuah tomyam panas-panas memang syooorga...

 .

~ dinner malam tadi ~


petang semalam hujan maha melebat!
balik dari keje terus sinsing lengan baju, 
kerja keras kelentung-kelentang kat dapo!
menu semalam adalah tomyam hot & spicy! huhuh...
memang mabeles... terangkat beb!
tak sangka sedap jugak haku masak!


kasi zoom sikit...


 jangan la tertipu kawan-kawan..
ibu hadif tak le serajin itew.. huhuhu
balik keje terus nak kerja keras kat dapo konon!

al kisahnya petang semalam masa otw balik umah, 
memang dah call makteh hadif suh masak nasi + telur dadar..
tomyam tu saya beli kat kedai area umah jek..
memang dah terdetik lam hati nak makan tomyam..
nak hirup kuah die yang panas-panas tu.
tambah pulak hujan lebat giler kat luar... sejuk..


p/s : tertunai hajat di hati... huhuhu...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥