(Teaser) Percutian Legoland Malaysia

.
.

p/s : tak sabar nak review......

.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Gambar Hari Raya Aidil Adha

.
.
tahun ni kalau ikut turn kena beraya haji kat umah MIL lah.. tapi sebab family aku ada buat kenduri korban tahun ni, so raya kat kampung aku lagi lah.. ngeeee~

raya haji biasanya kat kampung aku still ada lagi budak² datang beraya kat umah. tapi tak ramai lah. klu ada budak datang, kita jamu kuih ketupat rendang macam biasa lah.. duit raya pun bagi jugak... tapi tak ramai la.. ada la 4-5 orang kot! huhuhu.. 

raya haji taon ni sebab buat kenduri korban kan, so pagi² lagi lepas sembahyang raya orang kampung dah datang umah untuk gotong-royong. taon ni kami sembelih kerbau.

gambar raya pun tak proper sangat.. mana yang ado je la... huhuhu.. layan..........

aku yang makin tombam..... tsktsk....


ada orang sudi menembak, so kita tadah muka sajok.. hehehe...


dan ada geng berposing jugak....


dah tengahari dah ni.. muka belengas....


cuzzies........


ketupat rendang..... nyum!


pengantin lama....



eh eh... gambo Mr. K mana? ada... ada...














































































kena jadi orang dapor! hewhewhew.....

orang kuat mejlis nih~


.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Korban!

.
.


Alhamdulillah... tahun ni dapat buat korban.....

.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Akhirnya..... Legoland!






Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Salam Aidil Adha

.
.
aku masih bekerja lagi hari ni... kat opis pon takde la sunyi sangat.. orang still ramai lagi.. aku nak half day haini. sebab appointment servis kete kui 2 petang. orang sibuk balik kampung, aku baru terhegeh² nak servis kete.. huhuhuhu...

baju untuk bawak balik kampung dah siap pilih n lipat hari selasa lagi.. cuma belum simpan dalam beg.. lepas servis kete kang terus balik umah and pack semua barang... dalam kui 5 gak kot baru leh gerak balik Perak.


untuk raya haji, aku recycle balik baju raya tahun lepas... sayang oooo baju melayu hubby n anak.. last pakai raya haji taon lepas la kot.. pastu dah tak pakai... so, merah berapi la kite raya haji ni.. jangan sampai kena tanduk ngan lembu korban sudah.. merah mak ngah! huhuuh...

nyway, Selamat Hari Raya Aidil Adha... kepada yang balik kampung, berhati² di jalan raya.. jangan sampai kena flash lampu AES.. huhuhuh....


.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Khairul Fahmi 'Apex' Kahwin Leuniey Disember ni?

.
.
elok la tu kan? benda baik cepatkan lah... takde la gosip² panas lagi lepas ni... :b

Bukan lagi gosip, bukan lagi ura-ura. Khabar angin perkahwinan Khairul Fahmi – Leuniey yang selama ini digembar-gemburkan menemui titik noktah apabila rakan media, Murai mendapat pengesahan secara lisan melalui pengurus peribadi penjaga gol Malaysia, Mohd Razif Mohd Rosdi.
.
“Ya, memang betul. Apex bakal berkahwin dengan Leuniey pada Disember ini. Pun begitu, untuk sementara waktu berikan Apex masa yang sesuai untuk menerangkan lebih lanjut tentang persediaannya ke alam berumahtangga.”
.
Razif berkata bukanlah niat Apex untuk menyembunyi khabar gembira tersebut daripada pengetahuan media. Ia disebabkan Apex ingin memberikan fokus sepenuhnya terhadap Piala AFF Suzuki bagi mengulangi kejayaan Malaysia menjuarai kejohanan tersebut sekitar 2 tahun lepas.
.
Kata Razif lagi, pihak mereka akan memberikan maklumat yang lebih terperinci apabila tiba masa yang sesuai dan meminta peminat agar mendoakan segala perancangan yang diaturkan berjalan lancar.
.
kredit to ohbulan

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Yang ditunggu dah tiba.....

. . 

4 parcel.... Fuhhh... Lap peluh....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Tak payah bayar Ribu-riban kalau nak stay kat Golden Palm Tree Sepang

.
cam biasa, orang yang takde stok nak update belog cam aku nih hanya mampu share info yang best² je la untuk korang... huhuhuhu...
.
menginap di Golden Palm Tree hanya dari RM419/nite... woohooo...

tapi biasa la, klu dah murah tu mesti ada syarat² die ye dop?

  • Stay period: Nov 10, 2012 – Mar 31, 2013.
BLACKOUT DATES
  • Dec 24, 2012 – Dec 25, 2012
  • Dec 31, 2012 – Jan 1, 2013
  • Feb 8, 2013 – Feb 12, 2013
  • Mar 21, 2013 – Mar 24, 2013
dan apa yang korang dapat dengan harga tu?

WHAT YOU GET
  • Traveller Palm Villa stay with daily buffet breakfast for 2 people.
  • 1 set dinner for 2 people.
  • Complimentary activities such as water sports, land sports, and more.
  • Complimentary upgrade to Premier Palm Villa (subject to availability).

Traveller Palm Villa
.
Image 1Image 2Image 3
.
Choose from the following options:
  • 2D1N stay for 2 for RM499 (RM764 published rack rate) 
  • 3D2N stay for 2 for RM838 (RM1,390 published rack rate)

untuk maklumat lanjut klik link Groupon akt bawah :


.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Buat Penggemar ThePopLook.....

.
.
now dah ada facebook fan page for peminat² thepoplook. tenkiu kepada admin yang kendalikan page nih~


kat page ni korang boleh jual baju baru korang yang tersalah saiz ker, or nak jual baju preloved ke. so atleast korang dah ada saluran untuk menjual semua baju tu kan? tak la jual kat belog semata.

pada yang berminat nak join group nih, klik link di bawah :

https://www.facebook.com/#!/groups/541462155870419/

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cantiknyer Bilik Tidur anak Erra Fazira




tema hello kitty gitew.... sangat suuwittt! untung engku Aleesya.

pic credit to fb erra fazira.


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

I love Shopping....

.
eh, ade ke yang tak suke soping???? takde kot! :b

 dah lama tak kua shopping ngan adik aku (makteh hadif). die cikgu kpli j-qaf. elok² tengah bercuti kat Johor dengan suami, kena panggil pulak mengajar untuk sebulan - sampai cuti skolah nih... die bajet haitu boleh la mintak tukar ke Johor ikut suami.. rupa-rupanya tak boleh tukar pulak! kena stay kat Cyberjaya 3 tahun... kesian adik aku... PJJ la yer... huhuhuhu

jadinya die datang sini tak bawak banyak baju lah... kata sebulan je mengajar kan? abis cuti skolah bulan 1 nanti baru angkut semula barang² datang sini.. dah 2 kali keje nak pindah randah. huhuh.. nasib baik umah sewa die kat puchong tu kosong lagi.. boleh la selit sorang...

alkisahnya adik aku cakap baju die banyak tetinggal kat Johor.. so nak tak nak kena la shoping beli baju baru kan? aku dengar bab soping ni laju sikit! terus bagi cadangan pegi JJ Equine coz haitu aku pegi ada sale kat butik lady like tuh..
.
 see! still ade lagi sale nih... harga asal RM89


 5 lai sekali borong....


 dah setel baju kat lady like, jom pusing JJ dulu..


 hasil tuaian aku hari tu.. baju kotak² brand lady like, baju jalur² brand scarlet... :b


kesian adik aku, dah la dari zaman bercinta sampai zaman kawin kena berjauhan... dah nak buat camne kan? yang si hubby die pulak pengetua tak lepaskan nak bertukar! adik aku cakap, tu la buat rajin sangat! kan dah pengetua sayang, taknak lepaskan.. huhuhu...

tapi di pihak aku, aku sangat sooookaaaaaa! yeay! ade la teman aku nak bersoping balik.. masa adik aku dok johor lepas abis praktikal tu, dalam 4-5 bulan kot, mati kutu aku wei.... takde kawan nak ngulor! dah la laki aku selaluuuuuuu outstesen, so pasni boleh la sekali skala ajak adik aku teman kat umah.. ade la orang nak melayan dak hadif... takde la bosan asik-asik muka aku je die nak hadap.. kuikuikui


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jom Beli Baucer Nasi Arab di Restoran Hadramawt - RM22 sajok!

.
.

yey! dah selamat purchased baucer nih! asyik baca citer korang jer pegi makan nasi arab kat Hadramawt nih. aku pon nak jugekkkkk!!!

selalunya klu teringin nak makan nasi arab weolls terjah Saba Cyberjaya jer.... haitu ada try makan kat Mr. Kabab & Biryani kat Presint 15 sana.. tapi nasi die tak sesedap kat Saba... Saba jugak terbaikkk!!! tapi nak jugak try nasi arab kat Hadramawt ni. dengar kata best jugak! lagi pun baucer die RM22 je kan? sepinggan nasi share 2 orang boleh kot? nasi arab kan portion besau. ngeeee~

kali terakhir aku beli baucer mydeal masa beli baucer makan² kat Restoran The Haven Lookout Point.. dah tutup pun restoran tu. sebab bahaya dekat dengan cerun.. now tak tahu la dah bukak ke belum.. huhhu... so sesape nak beli baucer ni jugak, boleh klik link bawah ni yek.. selamat membeli dan menjamu selera!!!

http://www.mydeal.com.my/referral/777e4813


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Facebook Page untuk PRELOVED Tudung Fareeda

.
.
banyak tudung preloved kat page nih... harga pun boleh kira masih mampu milik dari harga asal... kalau kena gaya, boleh nego untuk dapat harga lagi murah... tudung die pon still in gud condition.... mak tak kesah noks pakai preloved punyer... benda pakai kat kepala kan? bukan kotor pon. huhuhu... hari ni saje dah beli 4 lai tudung preloved... pengsannnnn..... kalau nak jual tudung paridah yuolls yang tak pakai kat sini pun dialu-alukan.. InsyaAllah kesekejapan jer dah terjual...

 
 
 


cik floral, cinta hati baru... dah lama mengidam, skang baru dapat.. tak kisah la preloved pon asal kondisi masih tiptop... hhuhuhuh

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Tudung Fareeda Sabreena untuk DIJUAL

 .
.

 COMBO ONLY (2 helai)
RM150(termasuk postage)
saiz S (10 inci)

untuk details contact Azlynn (012-6853302)
sms/whatsapp

not for FUSSY buyer..
TQ


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hari ni Masak Kari Ayam jer....



selamat berweekend semua.......

hari ni kite lepak kat umah je la since semalam dah jenjalan kat jusco equine huhu... lagi pon haini nak kemas umah coz next week kan balik kampung cuti raya haji.... hubby pon kena pi opis setel keje die. so jom kite berehat kat umah sajok. tengok kat luar pon cam nak hujan. macam nak lebat!

dan elok sangatlah cuaca nak ujan camni masak kari. makan kari time sejuk hujan ni mmg masyukkkk.....


Nyumnyum.... Suami makan bertambah-tambah :-P 


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Julia VS Ain



Copy dari instagram Nabila #julia

Vavava.... Nampak makin lama makin menarik cite nih. Ain pon pegnen jugak. tapi masalahnya bila snap gambo dari tepi bukan main besau lagi perut si ain tu padahal julia yang pegnen dulu. Agaknya ain pegnen kembar.... Hehehe...

Tak sabar nak tengok next episode. Nyampah betui tengok mak azwan si taik lalat beso yang tak real tu... Huhuhu


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

SUV Pertama PROTON?




smart jugak kan? tapi ada yang cakap ni model kia yang baru... hurmmm....



Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Location AES around Malaysia~



sila klik link di bawah


p/s : saman yang ado pon tak terbayar lagi... huuwaaaa......


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Berpicnic di Sepang Gold Coast



lepas check out dari Rumah Peranginan Persekutuan Morib, kami gerak ke Pantai Bagan Lalang pulak. makanan untuk lunch semua dah siap masak kat chalet lagi, so tinggal nak ngap je la kat sini.. masa mula sampai tu hujan renyai²... lepas tu dah kembali cerah. Alhamdulillah... dapat la kami berpicnic. klu still hujan kena la angkut semua makanan bawak balik umah...


tak ingat bila last time datang sini.... 2 tahun lepas rasanya. time tu ikut hubby bukak puasa ngan kawan die kat Bagan Lalang.. jauh giler bukak pose kan? huwahuwa....


parking kete pulak kat depan 'kawasan bahaya' ni.. adeh.... nasib baik la dapat selamatkan duit... hadif mintak beli mainan pon aku buat bolayan jek.. giler mahai!! tapi mainan istana pasir die aku dah bawak siap². hadif main tu je la...


sampai je terus pasang khemah n keluarkan semua barang makanan....


sampai dalam kui 1 camtu... air tengah surut...


maklang tengah goreng telur... kena berpayung sebab hujan rintik² n masuk lam minyak. 


jom kita makan... siap kari ikan lagi tu... nyumnyum.... makan ramai² camni memang best...


budak² dah nampak pasir memang tak nak makan la kan?


 dah boring main pasir, jom main air pulak.


muka penuh selut! baju hadif ni dah ketat.. nampak gaya kena beli baru lah coz taon depan nak pi Redang... yeeehaaa.... tak sabar!



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Gambar Kenangan Holiday Morib 2012



Sebelum check out dari chalet, jom kite bergambar kenangan dulu... bukan senang nak berkumpul dalam bentuk percutian camni.. selalu kumpul sebab kenduri or ada makan² kat umah jer... huhhu... lepas check out kami terus gerak ke Sepang Gold Coast untuk picnic.. time ni hujan turun rintik².. pagi tu hujan adalah melebat.. cadangnya kalau kat Sepang Gold Coast pun hujan, kami semua terus balik dan berkumpul kat umah makteh kat sungai merab je la coz makanan dah siap masak! tapi Alhamdulillah, kat SGC cuaca okey cuma masa sampai tu ujan rintik². lepas tu cuaca kembali cerah....

layan gambo je la ek ~

wif Cik Ana n makteh


aiseh... tak cukup corum pulak... jom tangkap lagi sekali


gambar ni ada tambahan ahli.. tapi tukang snap gambo je la tak masuk.. my hubby n pia domok tukang snap pics... hadif dah boring.. tiap kali snap gambo die tanya dah ker? dah ker? huhuhuh...


tukar port pulak.. posing atas tangga... memang ramai kan yang join trip nih? dun worry.. chalet banglo ni memang besarrrrrrrr.... muat untuk semua. just bawak toto je la untuk tido kat hall...


aksi tunjuk langit!

p/s : lepas ni nak buat plan family holiday ke mana pulak???



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Cuti² Morib | BBQ time



sebelah malamnya pulak kami buat bbq. sehari sebelum tu aku dah siap beli sotong, ikan cencaru dan ayam kat pasar borong.. dah siap cuci dan perap ayam semalaman. petang lepas check in tu sempat terjah pekan Banting cari bahan² untuk masak esok pagi dan tengahari.. esok tu cadangnya lepas check out nak picnic kat Sepang Gold Coast pulak...oh, kami ade beli ikan jugak kat tepi² jalan area Morib tu.. ikan fresh tu....


 orang kuat bbq....


 budak² suker la dapat main.. riuh-rendah. tengok tu! ibu sibuk snap gambo tak sedar anak jatuh buai.. huhuhu...


 siap pasang khemah bagai... khemah ni untuk pasang masa picnic kat Sepang Gold Coast esoknya...


 suke la hadif tu ramai kawan....


 dah siap masak jom kite makan!!!


dan antara haiwan yang telah dikorbankan :~
 
 cencaru sumbat.. siap beriben tu... hehehehe


 sotong!


 kerang


ayam


tak tau ape nama ikan ni.. beli kat kedai ikan tepi jalan... fresh lagi.. rasa manis dan sangat sedap.. harga dia 2 ekor RM60 kot! 

sekali-sekala aktiviti macam ni memang best! lagi pun ni first time aku bercuti macam ni dengan family belah hubby... selalunya pegi holiday ngan family aku je kan? makcik² hubby pon dah sibuk suh aku carikan tempat lain untuk holiday lagi.. huhuhu...



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥