Bilakah Kegilaan ini akan Berakhir??




Hewhew.... Trend tudung slalu ikut musim kan? Trend cik pidah ni tak tau ler sampai biler... Kat atas tu rembatan terbaru tapi aku beli preloved jer... Murah la sikit. Huhuhu.... Tengah dok pikir samada nak join beratur skali tak Ahad ni sempena jualan masyur... Huhuhu...



Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Jom tengok Wayang : Rise of the Guardians

.
.
wokey.. ni antara filem terbaru yang aku tengok. Harus la kartun kan? lagi pun haitu hadif dah kasi can mak ayah die layan James Bond : Skyfall. so kali ni turn anak la pulak.. hewhew...

kami tengok Rise of the Guardians

.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/601096_373531906034695_737121323_n.jpg
hero² dalam filem ni....


jom baca sinopsis ni dulu :-
.
When an evil spirit known as Pitch the Bogeyman tries to take over the world by inspiring fear in the hearts of children, the immortal Guardians, aka heroes from different childhood stories - Jack Frost, Easter Bunny, Tooth Fairy, Sandman and Santa Claus - must join forces for the first time to protect the hopes, beliefs and imagination of children all over the world.


cerita ni ofkos sangat menarik dan menghiburkan... ada part kelakar jugak.. gabungan hero mitos kanak² versi omputih dalam satu cerita. The Sandman (yang kaler gold tu) adalah guardian yang ditugaskan untuk memberi mimpi yang indah utk kanak².. tiba² muncul pulak Pitch (jahat, mimpi buruk) buat onar. so, hero² ni bergabung untuk selamatkan mimpi/impian/kepercayaan kanak² di seluruh dunia...

korang tengok la sendiri yer.. aku tak pandai nak olah ayat... ngeeee~


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Deal Murah Wet World Waterpark

.
.
aku nak share deal kat Groupon nih... murah la sikit kot dari harga sebenar... aku penah pegi wet world ni sekali.. itu pun dapat free coz menang contest.. hehehe.. boleh baca review aku pasal Wet World Shah Alam kat ENTRY ni yer... best jugak kat sini.. memang khas untuk budak² bawah 12 tahun coz mainan air dalam ni takde yang extreme ke hape... huhuhu..
.
 boleh guna baucer ni dekat wet world Shah Alam, Batu Pahat n Pedas. valid sampai 31 Jan 2013...


dan aku dah selamat purchased 7 tiket.. hewhewhew... nanti nak pegi dengan bff, Lynn n family...

kalau nak beli baucer ni boleh klik link kat bawah :

 
.


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Aeon Big, Alamanda Putrajaya

.
KUALA LUMPUR 1 Nov. - Aeon Co. Ltd. (Aeon) hari ini mengumumkan pengambilalihan operasi Carrefour Malaysia dengan nilai 15.1 bilion Yen (RM575.7 juta), sekali gus menjadi pengendali pasar raya kedua terbesar tempatan.
Sebelum ini syarikat yang berpusat di Jepun menduduki tangga ketiga di belakang Giant dan Tesco, manakala Carrefour di kedudukan keempat.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Korporat/20121102/ko_01/Aeon-ambil-alih-Carrefour#ixzz2DZaNy6Cg
© Utusan Melayu (M) Bhd
 Rasanya ramai yang tahu Aeon dah amikalih Carrefour kat Malaysia nih... tapi aku tak tau pulak dah berkuatkuasa... huhuhu... patut la asal pegi carrefour Alamanda tu manjang je barang takde.. rupa-rupanya tengah proses nak tukar tuan...huhuhu....

Aeon Co. Ltd. (Aeon) hari ini mengumumkan pengambilalihan operasi Carrefour Malaysia

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Korporat/20121102/ko_01/Aeon-ambil-alih-Carrefour#ixzz2DZa6RUgv
© Utusan Melayu (M) Bhd

Aeon Co. Ltd. (Aeon) hari ini mengumumkan pengambilalihan operasi Carrefour Malaysia

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Korporat/20121102/ko_01/Aeon-ambil-alih-Carrefour#ixzz2DZa6RUgv
© Utusan Melayu (M) Bhd

tapi semalam aku pegi carrefour nak beli periuk nasik.. ganas tak ganas! masuk ni dah 4 kali tukar periuk nasi dalam tempoh 5 taon .. tapi tu tanda aku rajin masak kan??? muahahaha.... tapi aku tak keluar la, dok dalam kete jer... laki aku yang beli periuk tu...

masuk kete je hubby kasi katalog nih.. sekali ku tilik rupanya carrefour dah tukar pun kepada Aeon Big. huhuhu... harap² harga barang runcit die takde la sama mahal cam pasaraya jusco tuh. huhuhu..




Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Misi Meng-Colorblock-kan incik Hadif

.
.
wokeh... misi utama nak pegi Sunway Pyramid adalah untuk mencari butik Cotton on Kids.. gigihkan? hewhew... giler jauh nak mencarik! ater kat Mesia ni bape kerat soping mall jer yang ada butik nih! yang aku tau Sunway Pyramid, 1 Utama & Paradigm Mall je ado... so, yang TERdekat dan senang nak pegi SP je la kot! hewhewhew....

dan apekebenda yang aku nak beli sangat tu?????? hehehe... jom tengok gambo....


jalan-punya-jalan nak mencari butik Cotton On Kids tu, terjumpa pulak butik Brands Outlet nih... so jom kite terjah dulu.... 1st time masuk butik nih...

dan rupa-rupanya apa yang aku carik ada kat butik nih... tak payah nak carik kat Cotton on Kids dah.. :b


ini la yang aku carik!!!!! cer teka apa???? ngehngeh.....


baju die pun menawan weh... hampir terembat! tapi tahan je napsu masa tu... huhuhu...

tapi oleh sebab memang niat utama nak pegi butik Cotton on Kids, so memang aku tak beli pape kat Brands Outlet tu... cari jugak COK sampai jumpa......


dan akhirnya berjumpa juga kami dengan butik tuh.... suka! suka!


dah dapat tangkap ke ape yang aku carik??????


kata pun misi meng-colorblock hadif kan?
ngeh.ngeh.ngeh....
amacam?
ada rupa K-POP tak? muahahaha....

sian anak! dah mak die segan nak meng-colorblock-kan diri sendiri, akhirnya anak jadi mangsa... ehhehe..... ye puan-puan.. misi aku ialah mencari jeans yang warna-warni nih. :b

tapi aku beli selai je la jeans biru tu.. ingat nak beli 2, tapi saiz banyak habis la.. ini pon aku beli saiz 5, labuh skit utk hadif..


dan hasil shopingan di butik Cotton on Kids di Sunway Pyramid...

baju pink tu RM10 sajok... baju hijau RM5. termos tu RM10 rasanya after less... jeans biru RM30. murah kan??? i loike cotton on kids... nanti klu singgah SP lagi, nak terjah sinilah.. 

.



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Sambut Besday di Sunway Pyramid

 .
.
hohoho... satu lagi cerita basi.. :b

6 November 2012 - hari besday Hadif yang ke 4 tahun. kami laki bini decided amik cuti untuk sambut besday si anak... kelasss ko nak! sanggup tu mak amik cuti untuk gembirakan hati yang tersayang... anak sorang boleh la kan? cer 3-4 orang? tak dapek la nak oiii.. hewhew....

hubby tanya nak celebrate kat mana? aku ajak ke Sunway Pyramid jer.... lama gilaaaa tak jejak kaki kat SP. tapi sebenarnya ada tujuan lain... hehehe.. nanti aku cite yer.. :b


 sampai SP, pekena aiskrim BR dulu... malas la beli kek. hadif ni kureng skit makan kek... klu aiskrim ni memang laju la die telan....


 hepy belated besday sayang... taon depan pi skolah eh!


tengok orang main iceskating jab pastu makan kat pizza hut...

pantang nampak cermin! harus snap sekeping dua..


 buang duit kat sini dulu... :b


 walaupun dah bagi hadiah besday iaitu percutian ke Legoland minggu sebelum tu, tapi cam tak best je kalau takde hadiah lain kan?



 hadif nak hadiah mainan koboi! maner nak carik??? satu pun die tak berkenan...

masalahnya die nak carik mainan yang sebijik macam koboi tuh.. siap ada tali untuk buat action cam koboi tuh.. pendek kata 1 set la yang koboi pakai.


last sekali aku belikan die set mainan handy manny ni jer... jadi la kan? hewhew...

nanti aku cite yer pasal ape aku nak pi sangat Sunway Pyramid nih.. ape yang aku carik sangat tu??? ngeeee~

.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Apa yang Best di MAHA 2012, Maeps Serdang






Terbaaaikkkkkk!


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Model Sambilan..

.
weeeee................ perahsantan jab~

cuti hari minggu baru ni adik aku yang keje tnb Bidor tuh datang sini.. memang tiap kali ada MAHA kat Maeps Serdang die akan datang.. setiap taun pun camtu... entah ape yang die carik kat MAHA tu.. tak paham aku dah la ramai orang... hewhew...

eceli die baru je berjinak dalam dunia fotografi nih.. so semalam (Ahad) aku bawak ler die pusing Putrajaya cari port untuk photoshot.. so yang jadi mangsanya ai ler.. tapi ai suker jer.. tadah je muka kan? ngeeee~


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Kisah Penyewa Rumah~



.
aku rasa aku tak penah cite pasal hal penyewa umah kat belog aku nih.. ade ke? takde rasanya... semua simpan sendiri² jer... hehehe.. tapi Alhamdulillah, so far so good. masuk ni dah 2 kali bertukar penyewa.. umah aku ni aku sewakan memang KHAS untuk students sajok. kalau ada family yang mintak sewakan, memang aku tak bagi.. unless kalau depa sanggup bayar sama macam aku sewa kat students.. hewhewhew...

masa penyewa yang pertama dulu memang sakit sikit la nak deal dengan dorang.. biasa la students perempuan nih! kalau ramai² dok dalam satu umah, macam² hal jadik.. mula start gaduh la, perang mulut ngan budak² umah.. tak puas hati bagai... effectnya??? dapat kat aku jugak... dengan duit sewa lambat bayar, kadang bagi separuh-separuh... hangin aku! pastu jiran aku, kak Aida pun slalu komplen yang dorang ni kaki bising... hewhew... tapi nasib baik la dorang rela hati keluar umah lepas sewa 6 bulan jerk.. lega aku.. tak payah aku nak halau! tak kisah la kalau ikut agreement patut sewa setahun pun. huhuhu...

then, 2nd penyewa pun students perempuan jugak.. Alhamdulillah sangat². kali ni memang tiptop punya penyewa. memang aku puas hati. duit sewa setiap 28th mesti masuk!! ehem-ehem.. lagi 2 hari.. kalau dulu memang tiap² bulan aku pegi spotcheck keadaan rumah, tapi kali ni tak cek pun.. tunggu je duit masuk lam bank. hewhew... kadang tu aku tunggu penyewa bagitau ada surat banyak sampai baru aku pegi Nilai amik surat.. then time tu baru aku check keadaan umah... jiran pun cakap penyewa kali ni semua okey... Alhamdulillah...

last 2 weeks aku pegi amik surat kat sana.. sambil tu masuk la skali tengok keadaan dalam umah.. semua okey. dan aku rasa budak² yang menyewa kali ni memang jenis pembersih n berdisiplin kot! cer korang tengok note yang dorang tampal nih.. hehehe....

nota kat pintu masuk umah.


nota kat suis lampu n kipas...


nota kat ruang tamu


 kat pintu belakang... umah area aku ni memang banyak cikT.. heran betui... dari mana ntah depa datang...


 kat dapur basah...


 kat dapur jugak...


 
 kat dapur kering...

Alhamdulillah.... rumah ni aku beli dulu tahun 2008, sebulan lepas kawin terus sign aggrement rumah... umur 25 tahun dah selamat masuk umah baru... now rumah tu kami jadikan investment masa hadapan... sewa RM1000 sebulan. tempat yang sangat strategik! dekat dengan dengan Universiti.. so penyewanya mostly students la kan? Alhamdulillah.... pelaburan yang berbaloi...



Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Hujung Minggu....



morning yuolls.... selamat berhujung minggu.... 

update live dari Pantai Putrajaya.... teman anak main pasir... sambil tu mak update la belog... ngeee...... meriah yuolls hari ni kat sini. ada sambutan ape ntah. lagu tungtangtungtang.... bingit telinga mak. huhuhu


cam biasa la budak takut air nih... ini je la feberet die....



pagi ni masak mee goreng je la.. lama tak masak mee...

uolls haini plan nak buat pe?



Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Live from MAHA 2012, Maeps Serdang





Hollaaa....
.
Tengah que panjang nak keluar dari Maeps ni.. Jalan jem hoiii... Tensen. Dah la tengahari rembang ni... Tapi puas gak la dapat beli durian musang king n d24 dengan harga gilerr murah wei... Sedap noks!


Published with Blogger-droid v2.0.9

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Legoland Malaysia Reviews




 
The End
 .


Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Dari Legoland singgah Cuci Mata kat Johor Premium Outlet :-)

.
.
lepas keluar dari Legoland, kami singgah isi perut dulu kat KFC kat Mall of Medini.. masa tu dalam kui 6 petang rasanya... lepas makan terus gerak ke JPO... sampai Putrajaya dah tengah malam.. hewhew...


 sampai jugak akhirnya.... hubby cakap bawak jugak la datang sini sebab nak tunaikan impian bini dia.. hewhew.. hubby dah 2-3 kali sampai sini. bini die je tak sampai lagi :b


 weolls singgah skejab jer.. tak larat nak jalan dah coz seharian dalam Legoland kan? jalan sikit, benti duduk jab rehat.. memang penat sangat... hewhew... sampai esok tu kaki rasa lenguh...

tapi penat² pun aktiviti cuci mata n cuci poket tetap jalan.... giler kentang kalau tak soping kat Padini tuh!! harga kaw-kaw punya less!!! 


 hasil penat berjalan... :b


 kemeja padini ni harga dalam RM24 kot.. esok tu trus pakai tak tunggu basuh dah. huhuhu...


 tshirt Seed ni RM9 sajok! murah kan?


kemeja lengan panjang brand Seed - hubby punya... teka berapa harga???
RM19 je uolls..... terus rembat 3 lai.. 2 untuk hubby, lagi selai bagi kat pak mertua


mak beli pant jer.. brand cotton on. RM30. selai je untuk mak tapi harga paling mahai! caner tu?? kekeke....


boleh la takat nak cuci mata kat butik² eksklusif dalam tu... tak mampooo wei... kalau kita aim nak beli something okey la. siap bawak duit sekali... tapi kalau yang ado-ado je ni, masuk Padini/Vincci/cotton on pun dah okey dah.. muahahaha.... tapi dulu hubby belikan aku jam fossil kat sini murah wei.. memang less kaw² time tu.. masa aku pegi takde pulak less! mencik. :b


.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

Mall of Medini Nusajaya

.
.
 kalau nak tau, sebelah Legoland tu ada shopping mall... aku parking kat bawah mall ni lah... agak² bila nak datang sini, bawak la duit lebih sikit.. kot² lepas keluar dari Legoland nak singgah cuci poket kat mall ni pulak.. huhuhu..

 Mall of Medini... sedap nama mall nih... mall ni 2 tingkat jer.. tak besar sangat.


 banyak lagi shop lot tak bukak... baru lagi kan? nanti dah lama sikit penuh la kedai kat sini.. :b


 sebelum masuk legoland, pekena sweet corn dulu...


 kat sini pun ada banyak kedai makan tau.. agak² takmoh makan kat dalam Legoland tu, boleh la makan kat mall ni dulu...


 ada restoran nasi beriyani


 KFC pun ada... tapi harga die memang mahal sikit dari biasa yer.. lepas kua dari legoland tu kami singgah makan kat kfc.. die up harga dalam 2-3 hinggit rasanya....


 the Manhattan fish Market

ada banyak lagi kedai makan kat mall nih... sediakan duit sajok.. huuhuh...


 Colours...


 Polo Haus


al-ikhsan pun ado!


CarloRino


aku jenjalan cuci mata je la.. tak masuk pun satu kedai kat dalam nih.. bajet nak pegi Legoland je kan? tak tau pulak kat sini ada soping mall... kalau tak....... :b

.
Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥